Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa på vej mod økonomisk selvmord...


55767 Spekulant.dk 19/4 2012 01:14
3
Oversigt

http://e24.no/makro-og-politikk/europa-begaar-oekonomisk-selvmord/20193813

I øvrigt meget enig med Soros i nedenstående, og stort set på linje med egne meninger ytret omkring projekt-euro:
http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2012/04/15/201731.htm
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2012/04/16/155615.htm

De herrer Paul Krugman og George Soros er ikke hvem som helst; den ene tidligere Nobelpris-vinder og den anden manden som (berettiget og fortjent) knækkede det engelske pund. Hvem bliver den/de næste superstjerne/er i spekulant ligaen, som får held til at knække en både overvurderet og for vidt forskellige lande helt forkert prisfastsat valuta? Det er et af de mest naive prestige-projekter menneskeheden har præsteret i nyere tid, et projekt som fortsat vil blive forsøgt forsvaret med næb og klør; omend i forudsigelig desto sløvere/uskarpere form, dag for dag; helt fortjent i øvrigt, men desværre ikke for de der i dag lider under dette system, og som kommer til at lide endnu mere fremover.

Europæiske politikere går generelt i meget stramme sko, har et snævert udsyn, ynder at stikke hovedet i busken når problemer truer i horisonten, og sidst men ikke mindst: har det uendeligt svært ved at indrømme fejltagelser, især de grove og alvorlige.

Anyway, uanset at Europa er ved at smadre sine egne vækstmuligheder (qua bl.a. inkompetente politikere, hvoraf et flertal aldrig har bedrevet et praktisk stykke værdiskabende arbejde) er der dog fortsat muligheder for at kunne gøre en god forretning, og vi går næppe rabundus med det samme; bl.a. diverse ryggen-mod-muren-sidste-øjebliks-panik-udsættelses-pakker en masse venter forude. Indtil videre har markederne stort set ædt disse råt, men mon ikke en forstoppelseskvalme baseret på liden indsigstsfulde tomme kalorier på et tidspunkt tager over...?

Vejen frem havde været en protein- vitamin- og mineralrig vækstskabende kost i stedet; gerne kryderet med et par skarpe devalueringer/udtrædelser af den vækstkvælende naive fiasko-euro. Vi skal nok nå dertil en dag, inden da skal vi åbenbart langsomt ned i kvælningsdyndet først, en åbenlys yndlingsbeskæftigels blandt prædikanterne og ypperpræsterne i en vis sekt som har udviklet sig fra en naiv drøm til et drænende og væksthæmmende monster.

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok



19/4 2012 09:06 overleif 255770



Om vi begår selvmord, ved jeg ikke. Men jeg kan sige hvad min fornemmelse er. Den er at den optimisme vi har oplevet på det sidste, den forekommer mig anstrengt og påtaget. Det er som om politikerne og bankerne mener, at bare vi snakker optimistisk, så bliver folk det også, selv om de ingen jobs har, selv om de ikke kan betale deres regninger og må gå fra hus og hjem.

Jeg forestiller mig hvordan det ville lyde hvis Bocian - B mødte Drusebjerg - D ude i byen. På Cafe Victor selvfølgelig.

B Goddag Hr. Drusebjerg. Hvordan går det?
D Det går godt. Jeg er så optimistisk.
B Er du optimistisk?
D Ja, jeg er helt vildt optimistisk.
B Er du helt vildt optimistisk?
D Ja, jeg er helt vildt optimistisk.
B Det er fantastisk.
D Ja, det er fantastisk
B Jeg er også optimistisk.
D Er du også optimistisk?
B Ja, jeg er helt vildt optimistisk.
D Er du helt vildt optimistisk?
B Ja, jeg er helt vildt optimistisk.
D Det er fantastisk
B Ja, det er fantastisk
D Jeg har en ven, han er også optimistisk.
B Er din ven også optimistisk?
D Ja, han er helt vild optimistisk.
B Er han helt vildt optimistisk?
D Ja, han er helt vild optimistisk.
B Jeg har også en ven, han er også optimistisk.
D Er din ven også optimistisk?
B Ja, han er helt vild optimistisk.
D Er han helt vildt optimistisk?
B Ja, han er helt vild optimistisk
D Det er fantastisk
B Ja, det er fantastisk.
D Og hvordan har konen det?
B Hun har det godt. Hun er optimistisk.
D Er hun optimistisk
Osv
Osv
Osv
Hilsen Overlaar



19/4 2012 14:50 Alberto 055814



HAHA - det var en brænder ( og jeg er iøvrigt meget enig i budskabet!)

A



19/4 2012 15:00 Alberto 055815



Flot skrevet og meget enig - jeg forstiller mig, at grunden til, at markedet stadig er meget trægt til at opfatte de meget ildevarslende tilstande i ikke mindst Sydeuropa - og stadig stiger, trods d'herrer Soros & Klugman er fordi, der åbenbart er så overvældende meget likviditet ved indgangen, der ikke ved noget bedre sted at gå hen - end aktier! - Obligationer er vel uinteressante og olie, guld, fødevarer godt oppe i pris i forvejen (tror dog nok, der er plads til mere stigning her!)

A



19/4 2012 16:17 overleif 055822



Bankerne kan jo gratis hente den likviditet de vil, helt ukritisk, i ECB. Den likviditet går sgu ikke til udlån til virksomheder, det er vist klart for alle. Den går i aktier. Så likviditet, jo, du har ret.
Herudover, ja, så er politikerne og bankerne nok klar over at går det nedaf nu, så kan det hurtigt blive selvforstærkende - og det med en reel fare for at det bliver svært at rette op. Så de gør alt for at TALE det op, og i den proces kaster de sig frådigt over enhvert positiv nøgletal, som de æder ukritisk, hvorimod enhvert negativt tal overses ellers bagatelliseres.
Jeg forstår simpelthen ikke de tror de kan lyve markedet op. Det kan holde på kort sigt, men når folk ikke får jobs og stadig flere ikke kan betale og ikke engang sælge deres huse, ja, så bliver folk sgu ikke mere optimistiske.
Folk har brug for troværdighed. Folk har brug for at kunne stole på bankerne og politikerne, og derfor bør disse sgu sige sandheden. Det kan de godt gøre uden at male fanden på væggen. Faktisk tror jeg de kan gøre det med fordel, for hvis folk vitterlig kan se hvor skidt det står til, så kan de også godt forstå nødvendigheden af reformer. Sgu da klart at når bankerne taler om stor optimisme og deres chefer udbetaler kæmpe bonusser til sig selv, ja, så hverken forstår endsige accepterer menigmand reformer der gør ham fattigere.
Men politikerne, som uagtet bankerne førte kniven, som er de virkeligt ansvarlige for krisen, da de bare lod stå til, de vil ikke tale løsninger de vil hellere tale spin, som sætter dem selv i godt lys. Dermed sagt, de sætter deres eget genvalg over samfundets interesser. Jeg væmmes.



20/4 2012 13:50 butterboy 055853



Et indlæg fuldt med en masse hånende tillægsord, men reelt uden argumentation og analyse af problemernes årsag.

Som jeg forstår det, så mener du udtræden af euroen er løsningen for de sydeuropæiske lande? Hverken Krugman eller Soros anbefaler såvidt jeg kan se dette. De argumenter i stedet for at nord-europa skal støtte sydeuropa mere.

En udtræden af euroen vil betyde en udtræden af EU ifølge reglerne, og landene er dermed afskåret fra hjælp fra EU/indre marked mv. En devaluering kunne måske delvist hjælpe på kort sigt, men uden reformer ville landene hurtig tabe konkurrencefordelene igen pga pris- og lønstigninger. På kort sigt kan en devaluering godt virke modsat pga man får mindre for sine varer, selv om man sælger flere af dem (J-kurve effekt).

Problemerne er også meget forskellige i de forskellige lande og yderst kompklekse. F.eks i Spanien har problemet været en kæmpe bolig-bobbel og strukturelle stivheder på arbejdsmarkederne i 30-40 år eller mere. En devaluering vil jo ikke flytte alle de arbejdsløse fra bygge sektoren over i eksport-erhverv sådan vupti.

Se mere om Spanien her:
http://www.bde.es/webbde/en/secciones/prensa/intervenpub/diregen/regula/regula190412e.pdf

euroen er ikek ngoet problem for Tyskland, Finland, NL, Østrig, Belgien, Frankrig..mv

Letland, Litauen, Irland, Estland har alle kæmpet sig ud af krisen gennem besparelser og reformer.







20/4 2012 14:34 butterboy 055854



Som modsvar til Krugmann m.fl der siger man ikke gør nok for at hjælpe syd-europa er det måske værd at notere, at Eu-Kommissionen bnetop har offentliggjort, at Grækenland har fået hjælp/assistance på henved 380 mia Euro (240 mia er godt nok lån til refinansiering, men de penge havde de ikke kunnet låne ellers, 100 mia. er gældsnedskrivning)

Det er da ret vildt...

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/12/377&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en



TRÅDOVERSIGT