Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 27 November Kl. 16:00 Læs mere her

Torms banker tæt på enighed


56696 fcras 9/5 2012 09:08
Oversigt

Det har trukket ud i månedsvis med fælles fodslag blandt Torms 14 banker om en redning af rederiet, men de seneste uger har budt på afgørende fremskridt i forhandlingerne

9. maj 2012, 05:01

Det lysner så småt for rederiet Torm efter måneders akut konkursrisiko, hvor man har levet på bankernes nåde. Ved generalforsamlingen for 16 dage siden var der stadig ikke tilstrækkelig enighed blandt bankerne om redningsmodellen, men i de seneste to uger er der ifølge Berlingske Business' oplysninger taget afgørende skridt i den rigtige retning.

Flere af de udenlandske banker, der har været skeptiske over for redningsplanen, har nu tilsluttet sig den overordnede principaftale. Og i weekenden har Torms finansdirektør Roland Andersen været i Kina til positive forhandlinger med den kinesiske eksport-import bank China Exim, der har været blandt de sværeste at overbevise om redningsplanen.

Der mangler endnu nogle vigtige møder, som skal få de sidste udenlandske banker overbevist, men det ventes at falde på plads. Dermed tyder meget på, at redningsplanen lykkes, og bankerne bliver hovedaktionærer i Torm som betaling for en udskydelse af alle afdrag og tilbagebetalinger af gæld indtil december 2016 samt en kreditfacilitet på yderligere 100 mio. dollar med forfald om to år.

Fremskridt på to fronter

Samtidig er det de seneste fjorten dage lykkedes at få genforhandlet kontrakter med yderligere nogle skibsudlejere, så det nu er stort set alle skibsudlejerne, der har accepteret at sænke lejen til det aktuelle markedsniveau mod betaling i Torm-aktier.

»Hvis skibslejeaftalerne tilpasses markedsniveauet, vil det kunne sænke Torms omkostninger med op mod 60 mio. dollar alene i årets sidste tre kvartaler, så det vil bestemt hjælpe. Men der er stadig meget langt til plus på bundlinjen,« siger Jacob Pedersen, aktieanalytiker i Sydbank. Analytikerens aktuelle estimater viser et underskud før skat på hele 170 mio. dollar for Torm i år.

I principaftalen står bankerne og skibsudlejerne til at få 92,5 procent af aktierne i Torm, mens de nuværende aktionærer vil blive udvandet til blot 7,5 procent af aktierne, men der kan komme mindre justeringer i forbindelse med de sidste detaljer, som nu skal på plads i løbet af de næste uger.

Sparsom information

I forbindelse med torsdagens kvartalsregnskab vil Torm dog sandsynligvis blot meddele, at man har fået forlænget den midlertidig henstand med betaling af afdrag og gældsbetingelserne, de såkaldte »finansielle covenants«, til udgangen af maj.

Dermed vil der være købt endnu et par uger til at få alle papirer på plads, men forløbet har indtil nu vist, at det har taget endog ganske lang tid gang på gang at få alle bankernes underskrifter blot på midlertidige forlængelser af henstanden. Forhandlingen af de endelige detaljer og processen med at få alle underskrifter i hus fra bankerne må derfor forventes at tage noget tid endnu.

Selv om det mere og mere ligner, at Torm bliver reddet til gavn for ikke mindst de ansatte og det maritime Danmark, så betyder udvandingen af de eksisterende aktionærer dog, at deres aktier bliver stort set værdiløse. Aktiekursen er da også faldet støt siden præsentationen af principaftalen på generalforsamlingen 23. april, men langt fra med den faktor 13, som udvandingen vil give, og dermed er aktien slet ikke faldet nok, mener Jacob Pedersen.

Torm-aktien lukkede i går i kurs 1,64 kroner svarende til en børsværdi af hele selskabet på blot 119 mio. kroner.

http://www.business.dk/transport/torms-banker-taet-pa..

http://www.torm.com/

TORM.CO
TRÅDOVERSIGT