Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bankejere bydes velkomne i Torm


56776 fcras 11/5 2012 08:35
Oversigt

Fredag 11. maj 2012 kl: 08:01

Jacob Meldgaard udtrykker tilfredshed med udsigten til, at Torms banker bliver betydelige aktionærer i selskabet. Det vil ske i forbindelse med den gigantiske omstrukturering, der er indledt.

"Vi er tilfredse med, at bankerne er aktionærer og får intime detaljer om virksomheden og den position, vi er i. Jeg er positiv, fordi jeg oplever en masse støtte fra banker og modparter med charterkontrakter", sagde Meldgaard torsdag efter offentliggørelsen af første kvartals regnskab til TradeWinds.

"Lige nu skibsfart er ikke særligt rentabel. Jeg ville føle det meget betryggende at gøre forretninger med en virksomhed, hvor bankerne er de store aktionærer. Banker som aktionærer er, i det nuværende marked, den bedst mulige løsning for kunderne", siger Jacob Meldgaard.

Torm kæmper med en gæld på næsten 2 milliarder dollar. Rederiet er på vej til at indgå en betinget aftale med både sine banker og de indchartrede skibes ejere, der tilbydes aktier i bytte for nye betingelser.

"Alle arbejder mod det samme mål. Arbejdet skrider fremad præcist som forventet, så alt går i den rigtige retning", siger Meldgaard til TradeWinds.

Kilde: TradeWinds
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14396

http://www.torm.com/

TORM.CO
11/5 2012 09:43 akademikeren 056780Det er rimelig god spin, Jakob Meldgaard kaster sig ud her, for det er altså et suk væk fra at være sat under administration og kurator, som Torm befinder sig.

Jeg tænker IKKE at en bank i bestyrelsen er specielt betryggende for hverken kunder eller potentielle opkøbere af virksomheden.

Men godt forsøgt. Og mon Torms aktionærer synes at det er specielt velkomment. Ich dont think so.12/5 2012 05:14 fcras 056814Banker giver Torm fjerde livline

11-05-2012 20:50 Opdateret kl. 21.20 - Bankerne har magten til at trække tæppet væk under Torm, men forlænger nu endnu engang deres kreditaftale med rederiet, der skylder over 10 mia. kr.

Med udgangen af april udløb den seneste forlængelse af den midlertidige aftale med Torms bankforbindelser, men nu er en ny henstand af afdragene blevet udskudt yderligere.

Den nye dato hedder nu 31. maj og er den fjerde udsættelse af afdrag og renter.

"Vi har aftalt en ny forlængelse af henstanden fra vores bankgruppe, samtidig med at vi nu har påbegyndt arbejdet med aftalegrundlaget for den langsigtede finansielle løsning," siger finansdirektør Roland M. Andersen.

Bankerne har givet Torm-ledelsen måneden ud på betingelse af, at der er fremdrift i forhandlingerne om den principaftale, der blev præsenteret samtidig med den seneste kreditforlængelse og skal sikre Torm en fremtid.

Kæmper for overlevelse

Ved udløbet af den seneste henstand den 31. april oplyste Torm til markedet, at selskabet "snarest" ventede en forlængelse af den foreløbige henstand fra de 14 banker.

Den endelige finansielle løsning på det konkurstruede rederi mangler endnu at materialisere sig. Torm har nu 20 dage til den næste kredit-deadline udløber.

"Jeg kan forsikre, at vi er 100 pct. fokuserede på at få aftalen i mål. For den skal jo skabe grundlag for, at vi kan fortsætte som selvstændig virksomhed. Og arbejdet med at få det på plads og forhandlingerne med kreditorerne skrider frem som forventet og planlagt," sagde adm. direktør Jacob Melgaard efter gårsdagens regnskabsfremlæggelse.

På selskabets omtumlede generalforsamling den 23. marts fremlagde formand N.E. Nielsen en restruktureringsplan, hvor banker og andre partnere overtager 92,5 pct. af Torms aktier som betaling for at redde rederiet. Men den plan er som sagt endnu ikke godkendt.

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/232580/ba..TRÅDOVERSIGT