Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

2020 plan - produktivitet


56803 Conner 11/5 2012 19:44
1
Oversigt

Regeringen sigter på at vi skal være mere produktive, men ingen ved hvad der virker ?

»Produktivitet er enormt kompliceret, og det bliver ikke mindre kompliceret af, at det er enormt svært at måle. Produktivitetsparadokset er ikke forklaret endnu,

http://www.information.dk/300486

"I 1998 var Danmark blandt de fem rigeste nationer i OECD. Sådan er det ikke længere"

http://www.information.dk/300487

God weekend - og nå ja, for old times´sake




11/5 2012 21:32 Conner 156806



Come on

»Vi kender nogle håndtag, som har nogle positive effekter,« siger han og nævner blandt andet, at lavere selskabsskat kan gøre det mere attraktivt for virksomheder at investere, mens en lavere marginalskat vil gøre det mere attraktivt for den enkelte at arbejde mere produktivt, fordi øget intjening som følge af en mere effektiv arbejdsindsats beskattes mindre."

Det må da lige være vand på jeres mølle
Ned med selskabsskatten, og lad virksomhederne trække læsset. Vi kan endda tiltrække nogle udenlandske virksomheder som de gjorde i Irland.

Ned med marginalskatten og lad os alle få noget mere til forbrug, det er virkeligt noget der kan hæve BNP.

Er der overhovedet nogle ulemper ved at sænke skatten ? Jamen så er det bare at gøre det.



11/5 2012 22:02 cykling 156808



Ja der er nogle ulemper ved og sænke skatten.Ud over den gængse debat om det rimelige i løn efter indsats og modsat.
Samt værdien af et samfund med rimelige sociale vilkår og muligheder for alle.

Så er det også betænkeligt måske endda vanskeligt og forestille sig at et samfund hvor de mest privilegerede sætter dagsordnen uden af det også vil medføre tab af udvikling.

Et samfund hvor individet har noget ud af egen indsats.Men hvor halvdelen går til fællesskabet er og foretrække.Også for de foretagsomme ellers er der ikke noget marked og ingen tryghed.



12/5 2012 07:34 TeamGarlic 056816



Hvorfor mener fu, at det er at foretrække, at halvdelen af egen indsats afleveres til fællesskabet ?
Jeg har læst dit indlæg flere gange, men uden at blive helt klar på dine argumenter. Hvorfor mener du ikke, at det er de priviligerede dom skal trække samfundet frem ? Ville det ellers ske ? (ville Carina få det til at ske ?)
Det offentlige lægger mere og mere beslag på BNP, men da der ikke er noget marked for deres ydelser, så går omkostningerne direkte ind som BNP, men vi kan have fået endnu mindre for pengene !! Et meget, meget kedeligt paradoks

sent from iPhone



12/5 2012 10:44 cykling 256822



For mit eget vedkommende så har jeg drevet forretning i 20 år og gjort det godt.Forudsætningen for min succes skal selvfølgelig til dels findes i min egen indsats.Men mulighederne har jeg haft i kraft af en velreguleret arbejdsmarked og et samfund med en god infrastruktur.Jeg holder meget af og bo i et land hvor velfærden og hensynet til de svageste er i fokus.Jeg kan ikke se noget som helst problem i og skulle betale 50-60% i skat af mit privat forbrug og. 25% i selskabsskat.Der er selvfølgelig en del ting der bør strammes op på men i bund og grund mener jeg af de bredeste skuldre skal bære det tungeste læs.Altså samfundet har stillet rammerne op for og drive en fornuftig forretning hvorfor skulle man så ikke betale tilbage.Et samfund hvor det er hatte damerne der tager sig af det sociale sikkerheds net er ikke et samfund jeg bryder mig.Så var jeg flyttet.



11/5 2012 23:04 Occam 156811



En fordel ved den store offentlige sektor er, at halvdelen af økonomien fungerer acyclisk. Så slår kriserne ikke så hårdt som i Irland.



12/5 2012 22:30 TeamGarlic 056833



Tja og bumbumbum.... er en forudsætning så for et effektivt og produktivt samfund ikke, at der rent faktisk sker en effektiv udnyttelse af ressourcerne og at vi bruger ressourcerne på noget som højner niveauet ? F.eks. bedre uddannelse, støtte om idriftsættere. Jeg synes der er for meget tilbagelænethed og for lidt ære i at være iværksætter, entreprenør m.v.
Ulempen ved den store offentlige sektor er den kedelige indflydelse denne har på borgerne om eget ansvar og moral. Den offentlige sektor mangler et marked og har kun en tendens til at vokse og ikke gøre sig selv overflødig efter gedigen indsats. Det oplever private virksomheder, hvor de går ned, hvis man ikke er oppe på beatet.



13/5 2012 09:09 Conner 056835



Occams var vist sagt med et glimt i øjet, som respons på min provokation



13/5 2012 18:12 Occam 056846



Der er fordele og ulemper både ved at lade opgaver løse af et offentligt monopol og af et privat marked.

Vi foretrækker nok at lade retsvæsenet være offentligt (selv om der i et indlæg længere nede i tråden er et eksempel på retsvæsenets ineffektivitet). I princippet kunne retfærdighed leveres af konkurrerende private aktører. Som vist i Godfather-filmene.

Markedet har kraftigere indbyggede selektionsmekanismer end staten.

Men nogle gange kan markedet gå i et forfærdeligt negativt selvsving - som i 30-ernes kriser. Så er det godt, at vi har staten til at redde Wall Street m.fl. Det har på den anden side (som du påpeger) en kedelig indflydelse på eget ansvar og moral - hos børsaktørerne.



12/5 2012 18:37 Tonny9 456832



Mere produktivitet får man bl.a. ved og være mere fornuftig og gøre det rigtige, alså bruge sin sunde fornuft og ikke bare holde sig til en firkantet lovgivning.

Lad mig komme med et simpelt eksempel på hvad jeg mener:
En lastbilchauffør er netop blevet frifundet i højesteret for ikke og have overtrådt køre/hviletidsbestemmelserne.
Han flyttede sin lastbil på en rasteplads, så der blev bedre plads til en anden lastbil. Derved kørte han 50 meter med lastbilen og overtrådte køre/hviletidsbestemmelserne.

Hvad skal vi gætte på sådan en sag koster og føre helt til højesteret? - mange millioner, når alt bliver gjort op.
Mon ikke de penge kunne være brugt bedre et andet sted? Det tror jeg.

Det er et godt eksempel på, at vi snart ikke bruger sund fornuft længere.
Det går jo allerede galt når politimanden hiver bødeblokken op, for og skrive sådan en forseelse.
Han burde som den første havde brugt sin sunde fornuft og sluttet sager før den begyndte.

Det er bare et eksempel på, at vi bruger alt for meget tid på "ligegyldigheder" og flueknepperi af lovgivningen.

Hvor mange udvalg bliver der ikke nedsat for og undersøge/klarlægge både det ene og det andet.

Fint - hvis det er det man vil, man skal bare gøre sig klart, at det trækker resurser og koster både penge og produktivitet, som jo i sagens natur så må fragå andre steder.

Og så er der vel for meget "akademikersnak" i samfundet.
Hold nu kæft med alt det snak og få i stedet tingene gjort (sagt med et glimt i øjet).
(ps. undskyld Aka....:))



12/5 2012 07:36 TeamGarlic 256817



Vi arbejder stadig mindre end mange andre og når vi er på arbejde, så er vi stadig mindre produktive. Flid er gået af mode og når man ikke har det bedste uddannelsesniveau, så kunne flid være vejen frem.

sent from iPhone



13/5 2012 02:47 malurt 156834



er det ikke selvpineri, TeamGarlic.

Jeg ved ikke hvad de arbejder i andre lande; men jeg har en stærk fornemmelse af, at de der arbejder her i landet gør en brav indsats, der ikke sjældent medfører, at mennesker alt for tidligt brænder ud og går ned stress og andre dårligdomme.

Det kan godt være, at den om sig gribende stress skyldes dårlig tilrettelæggelse af arbejdet, men den skyldes ihvertfald ikke manglende flid, tværtimod.

Det kan også godt være, at vi i de sidste år har tabt i produktivitet i forhold til mange andre lande, men vores produktivitet er stadig en af verdens højeste.



13/5 2012 13:14 TeamGarlic 156837



http://www.kl.dk/Momentum/momentum2010-2-4-id68442/
http://di.dk/SiteCollectionDocuments/Opinion/Konjunktur/Dansk%20produktivitet%20u%C3%A6ndret%20over%20de%20seneste%20fem%20%C3%A5r.pdf
http://www.logistics.as/da/artikler/produktiviteten-i-danmark-er-vores-storste-udfordring/
http://www.dr.dk/P4/Fyn/Nyheder/Fynogoeerne/2012/05/11/074052.htm®ional
Troels Mylenberg er Chefredaktør på Fyens Stiftstidende og var for nylig ordstyrer på en vækstkonference, hvor 87% af virksomhedsejerne ikke ønskede en professionel bestyrelse - de ville passe sig selv og ikke have noget nyt perspektiv på tingene.
Han var forleden på efteruddannelse i Silicon Valley, hvor han hørte en amerikansk professor, der hjalp mindre virksomheder. Han bad dem forestille sig, at deres virksomhed var død og skulle obduceres og forklaring skulle findes på, hvorfor den var død og forslag til, hvad der kunne være gjort. Vi har alle en sund forpligtelse til at sørge for, at vores arbejdsplads overlever. [Citat slut]. Det skal forstås i meget bred forstand



13/5 2012 14:04 Conner 156841



Gode links TG.
Jeg må dog også gribe i egen barm, som mange andre danskere nok også burde gøre. Den ene dag tager den næste, og det der var godt nok i går, er også godt nok i morgen. Det er nemmere blot at glide med, og så få lavet nogle af de opgaver der ligger og venter. Man bør nok af og til, træde et skridt tilbage, og se på ens opgave med de helt store briller på, og så tage de slagsmål der skal tages. For det vil gøre ondt, når der sker forandringer, men det er også forandringerne der skaber dynamikken.

Personligt så vil jeg da godt tage min del af ansvaret, men ikke i al evighed. I min branche (ejendom) kommer der udenlandske håndværkere væltende op over grænsen.
Ikke unaturligt, da vi tager det billigste tilbud, med mindre kvaliteten helt åbenlyst er ringere. Danske håndværkere bliver altså presset. Vi har et ansvar for at gøre tingene bedre og billigere, og inkluderer det udenlandske håndværkere, ja så er jeg desværre nødsaget til at tage dem - medmindre vi som danskere kan gøre det til samme pris.

Der skal altså arbejdes smartere, og det er hele værdikæden der har ansvaret - inklusiv mig selv, men også dig som læser dette. Du kan selv gøre en forskel, men det handler om ikke at være magelig, og tro at i morgen er som i går, for sådan hænger det ikke sammen. Malurt siger godt nok vi knokler røven ud af bukserne, og det gør vi også, men vi skal gøre det smartere.

Mvh



13/5 2012 21:44 TeamGarlic 056852



Godt brølt ! Ikke noget at være uenig i. Jeg har selv familie inden for håndværksfagene og det gør ondt at høre ham fortælle om mange håndværkeres indsats. Så forstår jeg godt hvorfor min kollega valgte polske håndværkere, der ikke kun lavede bedre kvalitet og var mere opmærksomme på både løsningen, men også mulige tillægsopgaver (de endte med at lave samme arbejde hos naboen også). I den anden baghave gik danske håndværkere i 3 uger og min kollega fik sit lavet på 2 uger - samme arbejde og almindelig arbejdstid.
Vi skal ikke arbejde mere, men smartere. Overveje alle processer og gen-tænke forretningen. Rive pyramiderne ned og bygge dem igen og lære undervejs.



13/5 2012 14:09 malurt 056842



http://www.foranet.dk/media/30738/31012011%20produktivitet%20endelig.pdf

på side 20 er BNP pr indbygger vist. Fra 1997 til 2007 er vi gået fra en 5 til en 11 plads, men da nr 5-15 er på stort samme niveau er det et ligegyldigt fald.

men læs sammenfatningen, der giver en god fornemmelse af hvor kompleks produktivitets/vækst problemstillingen er.



13/5 2012 21:46 TeamGarlic 056853



tak for linket, Malurt. Det er noteret til senere læsning.



14/5 2012 21:49 malurt 056876



lidt mere om den danske konkurrenceevne kan man se i Maj Invests nyhedsbrev fra i dag:

http://www.majinvest.com/Forside/Nyhedsbrev/Nyhedsbreve/NB062.aspx

Danmark ligger på en flot 8 plads.

Jeppe Christianse har hentet tallene på side 15, her:
http://www3.weforum.org/docs/WEF_GCR_Report_2011-12.pdf



TRÅDOVERSIGT