Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Boganmeldelse: Børshandlens Psykologi


57340 Spekulant.dk 24/5 2012 15:09
9
Oversigt

Lars Tvede er på gaden med 4. udgave af sin klassiker: "Børshandlens Psykologi". De tidligere udgaver har været stort set umulige at opdrive da oplagene relativt hurtigt er blevet udsolgt (hvilket i øvrigt i dag også er tilfældet for flere af Lars Tvedes andre bøger) - de ældre udgaver af bogen har faktisk haft en lidt kedelig berømmelse på landets bibliotekter: bøgerne er simpelthen forsvundet en efter en.

En fordel ved at Lars Tvedes bøger er at vi her har at gøre med en forfatter (og succesfuld spekulant) som går særdeles grundigt tilværks i sin research; det er helt tydeligt at Tvede har læst tonsvis af bøger - og seneste bog i rækken er ingen undtagelse med henvisninger en masse; lige fra bøger som går flere hundrede år tilbage i tiden til nyere værker post dot.com-crashet og finanskrisen i 2008. Rent historisk får vi også et fint indblik i tidligere børskrak/kriser - faktisk er der hen over 2 sider listet en komplet oversigt op, hvoraf flere gennemgåes i detaljer. Ligesom vi også får et indblik i tidligere tiders spekulanters succeser og fiaskoer på aktiemarkedet.

Et af de mest spændende tiltag i den nye udgave af "Børshandlens Psykologi" omhandler måden vores hjerner fungerer på, her tager Lars Tvede bl.a. udgangspunkt i den nyeste hjerneforskning (igen et emne manden tydeligvis har sat sig grundigt ind i) - muligvis det stærkeste element i bogen. Som i de tidligere udgaver kommer vi også omkring Teknisk Analyse; den analyse Lars Tvede bl.a. bruger til at time sine handler, når ellers makro- og fundamentalbetragtninger ligger i kortene til at det kan være værd at kigge nærmere på specifikke sektorer eller enkelt aktiver. Et nyt element i seneste udgave af "Børshandlens Psykologi" er også et afsnit dedikeret praktisk udførsel af teorierne.

Bogen kan i visse passager godt være forholdsvist tungt/tørt stof at komme igennem, men er som udangspunkt skrevet i et sprog hvor alle (næsten uanset forudsætninger) har gode chancer for på én og samme gang både at føle sig underholdt og samtidig beriget med en indsigt det for de fleste vil tage en mennesekalder at nå frem til, hvis man selv skulle pløje stakkevis af historiske bøger og klassikere igennem; det arbejde har Lars Tvede faktisk serveret for os på et sølvfad. Tak for det; ikke desto mindre virker bogen dog samtidig som en appetitvækker til også selv at gå i gang med at researche, i det mindste for undertegnede og sikkert en hel del andre, som ikke er i tvivl om at grundigt forarbejde er et must, hvis man vil undgå at formøble sin formue/opsparing på aktiemarkedet. Ja, man kan godt vinde på aktiemarkedet qua held, men ikke en farbar vej over længere tid, hvilket også ret tydeligt fremgår flere steder i bogen.

Lars Tvede afslutter meget rammende sin bog med: "Hvis ikke du ved, hvem du er, er børsen et dyrt sted at finde ud af det" og det kan Tvede kun have ret i; ja, faktisk burde bogen måske være indledt med denne sætning som en god appetitvækker på hvad bogen i bund og grund handler om, og hvor vigtigt et element psykologi er i investeringsmæssig sammenhæng - både for bevægelser på markederne, men så sandelig også omkring hvordan man selv optimalt bør agere når de bedst mulige investeringsbeslutninger skal træffes.

Alt i alt en meget anbefalesesværdig bog, som hvis man interesserer sig bare en lille smule for investorpsykologi selvfølgelig er et must read / must have i bogreolen. Vil også gerne rose bogen for at være en kende mere sammenhængende end de tidligere udgaver; dette element har Lars Tvede tydeligvis også arbejdet med i seneste udgave. Det vil samtidig undre hvis dette er sidste udgave i rækken, ser frem til kommende upgrades! :−)

Har lagt yderligere omtale af bogen op på: http://www.aktieplus.dk/boger.php - samme sted finder man også et spritnyt interview med Lars Tvede som medvirkede på TV 2 News / 17 Finans i går + link til gårsdagens radiomedvirken i "Millionærklubben".

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok



24/5 2012 21:07 Kristensen 057351



Tak for anmeldelsen. Fik bogen af posten i morges, så ser frem til at komme i gang med den i løbet af sommeren. Hans tidligere bøger er hvert fald anbefalelsesværdige.



25/5 2012 11:52 Spekulant.dk 057375



Velbekommen, Kristensen, håber du får glæde af bogen. Jeg "tvang" mig selv til at læse de mere end 300 sider forrige weekend, så det var muligt at lave en fair anmeldelse inden bogen kom på gaden... :−)

Børsen har i dag også en lille omtale, men har tydeligvis ikke fået læst bogen! ;−)



TRÅDOVERSIGT