Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 27 November Kl. 16:00 Læs mere her

Torm kan være tæt på redning


59254 fcras 19/7 2012 10:08
Oversigt


Torsdag 19. juli 2012 kl: 09:00 - Opdateret 10:25

I shippingkredse har rygter om, at en endelig løsning var på plads svirret i lang tid. Der er dog ikke kommet noget konkret frem. Torm selv har været tavs. De sidste underskrifter fra skibsejere og banker skal til, før Torms medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere kan ånde lettet op.

Den sidste forhindring har været uenighed med et par skibsejere om, hvor store aktieposter de skal have for at sænke skibslejen til et tåleligt niveau for Torm. Der skulle kun mangle ganske lidt af papirarbejdet nu, hvilket peger mod, at tavsheden fra Torm og bankerne vil blive brudt snart.

En af Torms hovedbanker, Nordea, har haft en vigtig rolle i forløbet. Flere banker ønsker, på grund af de vanskeligheder mange rederier befinder sig i, helt at afvikle deres shippingudlån, herunder franske Société Générale. Den kinesiske eksport-import bank China Exim har også været meget betænkelig ved at lave en aftale.

Nordea har sammen med Danske Bank og Danmarks Skibskredit stået i spidsen for at finde en løsning, der bevarer Torm som selvstændigt rederi, men på bankernes og skibsejernes hænder. Torm har hele 14 banker og 20 skibsejere, der har skullet blive enige.

Ifølge Berlingske Business' oplysninger er det dog lykkedes at få de sidste af de udenlandske banker med på planen de seneste uger, men en endelig aftale er så trukket i langdrag på grund af utilfredshed med de kommende ejerandele blandt nogle af skibsejerne.

Rygterne om en snarlig redningsaftale for Torm nåede tilsyneladende også aktiemarkedet i går, hvor Torm-aktien uden nyheder steg ti procent til kurs 2,75. Det er den højeste kurs siden starten af april, og giver Torm en børsværdi på 200 millioner kroner.

Torm udsendte torsdag formiddag en pressemeddelelse der bekræfter, at rederiet fortsat forhandler med 'relevante interessenter' om en langsigtet finansiel løsning.

"På baggrund af nogle artikler i de danske medier i dag ønsker Torm at genbekræfte, at der stadig pågår forhandlinger med relevante interessenter om en langsigtet, finansiel løsning. Indholdet af disse forhandlinger er i tråd med de hovedprincipper, som blev kommunikeret på Selskabets ordinære generalforsamling den 23. april. Torm vil udsende en selskabsmeddelelse, når en aftale bliver indgået", hedder det i meddelelsen fra Torm.

Kilde: Berlingske Business / Torm
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=15074

--------------------------------------------------

Investorer belønner Torm efter rygter om redning

19. jul. 2012 Kl. 9:43

Opdateret 09:53 - Investorerne på Københavns Fondsbørs tager godt imod nyheden om, at Torms bankforbindelser formentlig er tæt på at nå til enighed om en aftale, der sikrer rederiets overlevelse.

Torm-aktien lægger sig i spidsen fra start og stiger lige nu med 38,95 pct. i kurs 3,85 - det er det højeste niveau siden den 22. marts i år.

Det skal dog understreges, at aktien er ekstremt volatil på grund af den lave pris.

Flere tusinde handler

Det ændrer dog ikke på, at der er blevet handlet flere aktier end sædvanligt de sidste tre dage.

Siden tirsdag er der således blevet handlet mere end 659.000 aktier, hvilket bevidner om den øjeblikkelige popularitet. Til sammenligning blev der i mandags "blot" handlet 53.158 aktier.

35 minutter efter dagens åbning på Børsen er der allerede blevet handlet over 200.000 aktier.

Lang nedtur

Aktien er faldet voldsomt i værdi de sidste 12 måneder og er i lang tid blevet handlet for omkring 2 kr.

Torm har ligesom resten af shippingbranchen været hårdt ramt af finanskrisen, der har medført lave fragtrater og tårnhøje brændstofomkostninger.

Sidste år menes Torm at have tabt op mod 20 mio. dollar alene på en fejlslagen tørlast-strategi.

Rederiet har en samlet gæld på mere end 10 mia. kr.

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/237291/in..
----------------------------------------
http://www.torm.com/
19/7 2012 10:21 Fiskemanden 059256Og husk lige at bide mærke i at det er selskabsdriften af Torm som reddes,så selskabet drives videre og arbejdspladser og kreditorer sikres, Men ikke de bestående aktionærer som reddes,tværtimod!!
Det hele er nærmere at kunde sammenlignes med en struktureret konkurs der kreditorerne overtager selskabets drift og værdier og mindre end 5 % bliver fordelt til tidligere aktionærer ! Altså ,satser man en krone nu bliver der kun fem øre tilbage,når aftalen er klar ?19/7 2012 18:52 Zip 259269Lige nu med en pris paa 3.75 er Torm vaerdisat til ca. 275mio. Naar du ser et nyt setup omkring Torm, specielt med nyt kapitalgrundlag og store reduktioner af skibsleje hvilket alt andet lige giver et helt nyt grundlag for at skabe et profitable selskab, har du nu et selskab, som alt andet lige er markant mere vaerd.

Svaert at sige noejagtig hvor meget uden at kende detaljerne omkring det nye setup, men vi tale vel mindst 2-3mia. Selvfolgelig sker der saa en markant udvanding af de nuvaerende aktionaerer (op til 92%), men nok har du en mindre andel, men til gengaeld af noget stoerre og mere holdbart.

Den nuvaerende pris paa 3.75kr reflekterer dermed at markedet forvente en en Value paa ca. 3.4mia af det nye selskab. Om det er for meget er saa op til den enkelte investor at vurdere. Hvis vi antager et nyt value-point paa 2.5mia og en total udvanding paa 92% skulle en eksisterende Torm Aktie ligge paa ca 2.72k.19/7 2012 20:55 Fiskemanden 059276Nu er jeg ikke sikker på at aftalen er nok til at gøre Torm så profitabel ,at der bliver tale om en værdi på ca. 3 kr ,på den knap milliardstore mængde aktier det drejer sig om.
Gælden afskrives næppe helt,og driftunderskuddet seneste tiden kan heller ikke forsvinde.
Vejen til et overskud som kan uddeles til aktionærerne,er stadig lang i et presset marked med stor overskudskapacitet.
Inden vilkårene for rekonstruktionen er kendt holder jeg på at det er uerhørt risikabelt at foretage investering i et selskab som egentlig burde have været erklæret konkurs!
Visserlig skal der " bare" et overskud på ca 250 millioner kr og en P/E vurdering på,10 til at værdisætte den enlig din vurdering,og i et normalt marked var det ikke noget mærkeligt ,tværtimod,men der er vi slet ikke endnu!!
Krav og vilkår er nok skruet sammen så skibsejere og kreditorer havner i en prioriteret ordning og der bliver andre aktionærer nok ikke
Umiddelbart tilgodeset,men lad os nu først se aftalen an.
Men om vi ser på tidligere kursdannelse så ville en kurs førud på 100,- så modsvare kurs 8,- efter rekonstruktion,men det kræver så at det går kraftigt fremad i branchen.
Det skulle så være chance for ca. 100 % lyft men risikoen for at det går den anden vej er for stor i min optik !20/7 2012 08:57 golfhouse 059286Men vedr. Torm, kan man vel sige:

1. Dem der får aktier, kan vel ikke sælge dem de første par år, hvilket holder kursen lidt oppe.

2. Hvis Torm redes og tiderne bliver bedre, så vil de jo være mange gange den kurs værd de har nu, men herfra skal vi så trække fra at der er kommet en helt masse ekstra aktier ud.

3. De har meldt ud at de ikke har en aftale på plads.

4. Her kommer den sjoveste tanke, kan stigningen ikke bare komme på at den skal over 1 dollars for at blive på børsen, kan det tænkes banker, skibsredere eller store investorer køber op for at få den op???20/7 2012 19:57 oneofakind 159297Timing er alt-afgørende. Før markedet ser ud til at være bundet ud.. vil ingen indgå i en redningsaftale.. Men .. Det ser ud til pt. at markedet bunder ud NU.. så det er for alle incl. banker og rederier det mest attraktive tidspunkt at gå ind i en redningsaftale for Torm!.. Så i min optik vil enhver forhaling af redningsaftalen være til fordel for eksisterende aktionærer.. og til ulempe for banker mm.. mht. at optimere profitten! Blot lidt tanker om grippe og skrog :)TRÅDOVERSIGT