Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvem har valgt at få udbetalt efterlønsbidraget?


60634 tumle1969 9/9 2012 11:00
0
Oversigt

Den eneste årsag til at jeg endnu ikke har hævet mit efterlønsbidrag, er ene og alene pga. seniorordningen. Men findes den ordning om 20 år når jeg når dertil.....ja, jeg har min tvivl! Hvad siger I?
Udfra et afkast-synspunkt, så ser jeg langt større muligheder i at hæve og investere i aktiemarket over en 20 årig periode. Men beslutningen skal snart tages, da der kun kan udbetales skattefri frem til 1 oktober!
Men nu er det som sagt den seniorordning der piner mig mest.....hvad med jer, er der stadig mange af jer der ikke ved hvad ben I skal stå på?



9/9 2012 12:10 doodha 060642



For mig var det en let beslutning at blive i ordningen.

Det skyldes, at jeg fravalgte den for nogle år siden - men da det så efterfølgende blev muligt at komme på igen via en "fortrydelsesordning", sprang jeg på igen. Det vil sige, at jeg reelt ikke har betalt så meget til ordningen (25.000 eller sådant noget), men alligevel får fuld udbytte af den.

Men havde jeg betalt til ordningen i alle årene, er jeg sikker på, at jeg ville have hævet pengene.



9/9 2012 12:35 tumle1969 060645



Hej doodha,
Nu ved jeg ikke om det fylder noget hos dig, men hvad siger du så til den del med seniorordningen?



9/9 2012 14:06 Rinus 060652



Jeg er med, også på grund af seniorordningen. Men tror dog den bliver ændret hvis der ikke snart kommer gang i hjulene.



9/9 2012 14:25 tumle1969 060654



Men der kan du bare se.....man vælter jo rundt i en STOR tvivl i forhold til den ordning, hvilket er oversagen til at jeg smed denne tråd!
Hvis du / min m.fl. eneste oversag til at blive i ordningen, er en seniorordning der er behæftet med så STOR tvivl, hvorfor så blive i ordningen?
For igen, set udfra et afkast-synspunkt, så kan jeg få øje på at mine penge kan give et meget bedre afkast i aktier (20 år frem)!



10/9 2012 16:16 Tonny9 060677



Det valg traf jeg for snart mange år siden og valgte ordningen fra.
Ved samme lejlighed valge jeg arbejdsløskassen fra.

Det virker måske umiddelbart tåbelig for de fleste, men i min optik et fornuftigt valg.

Det hører så også med til historien, at jeg er selvstændig og sagtens kunne forestille mig, at jeg ville få problemer med "systemet" hvis/når først det skulle bruges.
Det er trods alt først og fremmes skruvet sammen med udgangspunkt i, at man er lønmodtager og
det vil være rigtigt "dumt" og betale til noget som man så alligevel ikke får lov til og bruge.

Jeg tror valget var rigtigt, for jeg hører fra tid til anden mange "sjove" historier om selvstændige der alligevel ikke kan bruge ordningen. I hvert fald ikke sådan "bare lige".

Under alle omstændigheder så vil det for mig nok kræver en "fight" med forvaltningen, at få lov til og bruge efterlønsordningen.
Så passer det nok mere til min natur, at undlade bøvlet og indbetalingerne, men selv tage hånd om en eventuel tidligere pension.
Seniorordningen tror jeg slet ikke jeg vil kunne udnytte i praksis.

Så alt i alt har valget været let for mig.



TRÅDOVERSIGT