Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er der en grænse for vindenergiproduktionen.


61326 Windstyrke 9/10 2012 05:52
Oversigt

WWEA har sendt en rapport ud hvor det fremgår at vindenergi fortsætter stigningen med stor hastighed. Jeg kom så til at tænke på at der måske er en grænse for hvor meget vindenergi kloden kan anvende. Jeg ser ikke nogen grænse så den kan teoretisk godt være mere end 100%. Styring og lagring af energien er det største problem, men der er jo også den mulighed at nogle vindmøller ikke kører 100%. Det er jo den måde kraftværkerne styrer elproduktionen i dag De sætter generatorer på stanby og venteposition så hvorfor ikke også vindmøller.

link: http://www.evwind.es/2012/10/08/world-wind-energy-capacity-has-crossed-250-gigawatt/24422/



9/10 2012 06:41 Windstyrke 061327






9/10 2012 08:42 vouskootia 061328



El-selskaberne har intet incitament til at investere i smart-grid og differencieret afregning pt. De der investerer i tykkere kabler til udlandet bliver derimod belønnet.

I el-biler er batteri-pakken en meget stor del af bilens pris. Et batteri har et begrænset antal opladnings-cycles før det dør. Man skal have en ret god afregningspris hvis man skal til at bruge af batteriets levetid bare for at balancere el-nettet?
Kan el-bilerne der produceres i dag overhovedet levere strøm tilbage til nettet?

Styring og lagring af vind-el har absolut ingen prioritet i dagens Danmark fra politisk hold.



9/10 2012 13:00 Hjulmand 061332



Transport af strøm er nøgleordet, så tykkere kabler er vejen frem.
Lagring er slet ikke et issue. Der vil i overskuelig fremtid være en tilgængelig overkapacitet af billig strøm, hvor regulering bliver den helt store opgave, frem for lagring.
Vi skriver meget om vind i disse Vestas tider, men strømmen vil ikke primært komme fra møller.
Sol er derimod den fremtidige kilde, men det kræver selvsagt at vi først kan transportere strøm, store mængder af strøm.



9/10 2012 18:29 vouskootia 061352



Kræver sol-strøm ikke mindre transport-kapacitet? ;−) (produceres tættere på aftageren)

Omskriver lige din sætning lidt:
"... tilgængelig overkapacitet af dyrt produceret strøm billigt til salg..." :−)



9/10 2012 19:37 Hjulmand 061353



Jeg ville mene at det er omvendt. Solstrøm skal konstant flyttes fra dag til nat. Dvs. at der vil være en konstant cirkulation jorden rundt. En stor del af el-forbruget er i dagstimerne, men lys, varme, madlavning, og de mere tunge forbrugere som produktionsenheder, hospitaler m.m. skal stadig drives efter solen er gået ned.

Din omskrivning passer til nutidspriser, men sådan vil det ikke være ret længe. Jeg tror ikke det varer ret mange år, før vi smilende og lidt hovedrystende ser tilbage på en tid, hvor vi skulle spare på strømmen.

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/12/111221211324.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily+%28ScienceDaily%3A+Latest+Science+News%29&utm_content=Google+Reader



12/10 2012 14:55 mccarthy 061433



Hej Windstyrke og point for et særdeles vigtig emne.
Vind energi er i mine øjne en god måde at udnytte naturens resources, men som naturen er den lunefuld. Da efterspørgsel efter el-energi er konstant med udsving inden for korte perioder, så er energifabrikering et mix af olie, vind, sol, gas, nuklear, bio, kul og ikke mindst olie. Det der sker p.t. er en udfasning af nuklear energi - altså at risikoen ved denne energiform er politisk vurderet for stor i forhold til andre energikilder; denne kunne være vind, selvfølgelig. Men uagtet, at der kan skaffes lagringsmidler til vind energi i den nærmeste fremtid, så forbliver olie/gas den billigste, sikreste og nemmeste beskatbare energi kilde. Altså, selv om vindenergi på pris kan udkonkurrere olie/gas, så vinder olie/gas på forsyningssikkerhed. Dit indlæg rammer Achilleus hælen i mange argumentationer har på siten. Olie og gas vil til stadighed være særdeles vigtige energiresources for os små mennesker på jord.



12/10 2012 17:42 Hjulmand 061439



Jeg har tidligere grebet mig selv i at tænke og kommentere i et noget længere tidsperspektiv end andre, så jeg giver mccarthy ret, på den korte bane. 0 - 20 år.

Men man glemmer ofte en meget vigtig faktor, især på lidt længere sigt.
Hvis man laver en global opgørelse, så er nuklear energi den billigste, den reneste, og den energiform der har krævet færrest ofre for mennesket.
Olie, gas og kul, når ikke nuklear til sokkerne, men det er upopulært. Spørg enhver om hvad de helst vil have som nabo, et kulkraftværk eller et atomkraftværk?
Det er mode, at være modstander af nuklear energi, og moden bestemmer næste års model.

I det splitsekund, at det bliver mode, at køre elbil, så er diesel og benzinbilen færdig.
Ja, naturligvis skal der skal bruges olie til sværindustrien, men når først befolkningen presser på for udvikling af alternativer, så går det stærkt, uanset om det bliver vind, sol eller noget helt andet. Lige nu er det brancherne og græsrødderne der presser på, for at udvikle deres produkter, men når først moden sætter ind, så kommer der andre boller på suppen.
Og jeg tror der står et modeskifte for døren.



15/10 2012 11:47 Windstyrke 061494



Der skal et forpligtiget samarbejde i gang om produktion af vindenergien. Det er ikke noget der kan klares nationalt der skal globale kræfter til.
Når jeg skriver lagring og styring med el- og brintbiler skal det ses som et langt større forbrug og en langt større produktion af el. Jeg er enig i at batterier ikke bare kan bruges til lager, men de vil fungere som et forbrugslager som kan være mere eller mindre fyldt. Lige som en benzintank heller ikke er fyldt hele tiden. Brint derimod kan lagres.
Der vil være en median som produktionen kan tilpasses ud fra. Samarbejdet over landegrænser om hvilke og hvor mange møller der er i drift skal centraliseres.
Det er ikke noget der sker i morgen, men det kommer hvis og når mennesker generelt bliver bevidste om forureningens påvirkning af både natur og sundhed. Vores adfærd(energiforbrug)i 100 år har og fortsætter foreløblig med at skabe enorme regninger på bare sygdom. Mange mennesker fornægter den realitet som ikke eksisterende indtil de selv bliver offer.



15/10 2012 13:26 Windstyrke 061497






TRÅDOVERSIGT