Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Columbus IT:increase of 250% compared to Q3 2011


62292 Camel 16/11 2012 10:12
Oversigt

Hvad er Jeres mening om Columbus,ligger den ikke lige til højer-benet.16/11 2012 11:29 akademikeren 062295Jeg har købt i denne og sidste uge. Columbus har tidligere været præget af magtkampe men Kunøe har nu fået overtaget, hvilket dog ikke har gjort noget positivt for kursen.

Deres salg af eget software er steget og det er den udenlandske omsætning der trækker selskabet op. De har forventninger om en omsætning på 900 mill og EBITDA på 50 mill. Det kan give en priceearning så lav som 5-6.

Væsten er pæn 9-11% og de burde ligge godt cyklisk. Når konjunkturen vender stiftes en masse nye selskaber som så skal bruge deres software og service som noget af det første. Indre værdi er 2,6

Og så har der lige været et insiderkøb også, hvilket aldrig er et dårligt tegn.17/11 2012 22:05 Martin NYSE 062368Hej Akademikeren, jeg har selv investeret en smule i Columbus, desværre for langt tilbage, så du kan selv gætte hvordan min kursudvikling ser ud.

Jeg brød mine egne principper og investerede uden at fuldt ud forstå forretningen. Det gør jeg for så vidt stadig ikke, men jeg har råd til at tabe og tror dog lidt på Kunøe endnu. Han har stadig track record.

Hvis de når i mål i år, så er jeg egentligt meget tryg. Men deres forretning er ekstrem low Margin. Hvor let mener du man som kunde kan skifte fra Columbus til en konkurrent? Er det er cowboy marked?

Omkostningerne skal de dog have under kontrol - man kan ikke vækste dem med 8-9% om året. Der hentydes til dele handler om severance pay, men samtidig nævnes det at løn omkostninger generelt er steget. Hvis der tales om severence, må man vel forvente en fremtidig reduktion senest 6 mdr efter.

En lille observation, som jeg ikke umiddelbart kan lide! Måske du kan kaste lys over det (jeg kan se du er inde i og ekspert i IT sektoren). I interim Q3 statement 2011 skriver man at revenue er 626m for ytd, mens man i Q3 statement 2012 henleder til Q3 2011 som revenue på 585m for sammenligning. Det er en ret signifikant ændring når man tænker på de margins der opereres med. Jeg indrømmer ikke at være gået i detaljer, men har man ændret regenskabspraksis? Har man skrevet tidligere tal ned?18/11 2012 10:57 akademikeren 162376Hej Martin,

Velkommen til ProInvestor. Det er nogle rigtigt gode indlæg du skriver.

Colombus IT er jo primært en konsulentforretning, hvor man rådgiver virksomheder i implementeringen af ERP/CRM systmer. Primært indenfor Navision/Microsoft sfæren.

Jeg tror derfor øget omkostninger er givet når omsætningen forøges, men du har ret I at Margin er meget lave. 50 mill EBITDA ud af en omsætning på 900 er ikke meget for denne branche.

Men deres salg af egen software bør være en høj Margin forretning, så måske er der højere marginer på vej, men det er dog intet der tyder på.

Omkring din observation, så tror jeg forklaringen er sidste års frasalg af datterselskaber i Frankrig og Spanien. Det sagt er det noget jeg har kigget dybere på, men det kan jo være at man har valgt at sammenligne "fortsættende" forretning for det er jo en markant forskel du henviser til.

http://www.proinvestor.com/finansnyhed/10321994/Colum..

Jeg er ret sikker på at jeg køber igen, hvis den dykker igen og jeg vil følge selskabets meddelelser i fremtiden.18/11 2012 19:41 Martin NYSE 162381Hej Aka, tak for det. Jeg ønsker folk får øjnene lidt mere op for fx Amerikanse aktier. Der er for megen fokus blandt danske investorer på Norden. Måske det også kan skabe lidt balance med den kraftige overvægt af Vestas debat.

Jeg var ikke gået i detaljer nok, naturligvis skyldes det frasalg og er en helt normal måde at behandle det på. Ang omkostninger, så er det en people intensive industri, dog vil jeg næsten formode at fra man foretager ansættelser i den størrelses orden, så skal omsætningen være sikret (da det ikke bare er et lille projekthold man skaber for den pris). Hvis ikke de er 'agile' er der for stor risiko forbundet med bare mindre krise, hvis man tager de tynde margins med i overvejelsen. Jeg forstår stadig ikke severance omkostninger i den forbindelse. Men det må jo være et spørgsmål til conf call.

Har du et indblik i hvordan Columbus eget software er positioneret i markedet? Er det anerkendt og differentiere sig fra større spillere?

Jeg vil også foretage lidt indkøb hvis vi kommer længere ned, mest for at få lavere snitkurs, og risk/reward ser egentlig fornuftig ud. Og Kunøe må have en stor interesse i projektet qua hans investering. Jeg foretog ikke nok due diligence på Columbus før køb.19/11 2012 11:12 Fundamental 362400Hej Martin,

Jeg er en af dem der skriver sjældent herinde, men læser med. Det kunne være rigtigt rart med mere fokus på fundamental istedet for den overeksponering af små / illikvide aktier der til tider er herinde.

Men det er jo ihøj grad op til os der sætter pris på de længere fundamental indlæg at lave flere selv og præmierer dem der gør. Så dejligt at se en ny skribent med en masse godt fundamentalt på hjertet.19/11 2012 16:01 Martin NYSE 162411Jep - hvis der er mere af det, vil det også tiltrække folk med indsigt og interesse i det fundamentale, så der kan blive nogle saglige diskussioner om forventninger og afkast. Det ville helt sikkert forbedre min oplevelse på PI.20/11 2012 19:07 Fundamental 062446Ja enig. I starten hvor jeg var mere aktiv var der flere fundamental indlæg, men noget af opmærksomheden blev taget af den for nogen meget populære chat.

Lad os bruge debatten mere....læser med interesse dine mange indlæg. Godt arbejde.TRÅDOVERSIGT