Bioporto update
Kan se der har været godt gang i bioporto chatten mens jeg har været arbejdsramt. Jeg føler der måske er et behov for et indlæg der deler casen bioporto op i 2 forskellige punkter. En der omhandler selve selskabet Bioporto og et der handler om personer udenfor Bioporto. Dette indlæg omhandler selve selskabet.
Først lidt historik om Bioporto
BioPorto har udviklet en ny AKI (acute kidney injury) nyre testkaldet "The Ngal". Ca 15 mio personer om året får AKI. Og af disse dør ca 25%.
Den dag i dag bruger man en 50 år gammel metode med creatine til at måle om nyren er skadet. Problemet med denne metode er blot at den først kan detektere en skade 48-72 timer efter den reelt set er indtruffet. Og det vil i nogle henseende være for sent, men det vil generelt betyde et længere sygdoms forløb og dermed også en længere indlæggelse periode.
Hvis man i stedet for måler på NGAL så kan man opdage en nyreskade allerede 2 timer efter den er opstået. Og selve testen tager kun 10 min at udføre. Så det åbner op for helt nye muligheder. Og der er nogle antagelser om det teoretiske markeds potentiale er ca 200 mio årlige test om året hvis eller når det indføres i rutine diagnostisk i den vestlige verden. Et tal jeg dog selv mener er skudt over målet. Men MEGET mindre kan også gøre det når man forventer at hver test kan sælges for 50-100 kr og man har en Margin på +50%
Ok hr troldmand. Det lyder alt sammen meget godt. Men er der andre der tror på det her hokus pokus har nogen gang i den virkelige verden eller er det kun BioPorto der tror på dette kan blive fremtidens nyre markør?
Dags dato er der blevet publiceret 434 publikationer der omhandler NGAL og AKI. 434....... Så der er MASSER af forsker og læger der har valideret proteinet som en ny god markør som er signifikant bedre end den nuværende metode creatine.
En række af verdens største diagnostiske selskaber (og verdens største life science selskaber) har også rettet øjet mod ngal.
Alere købte f.eks Biosite for $1,55 mia i 2007. Biosite var i gang med at udvikle en point of care (POC) test mod Ngal. (var færdig udviklet i 2009) Og Alere CEO sagde efter købet bla. I would say that if NGAL comes in reasonable, Biosite was a very cheap acquisition.
Lad os se lidt nærmere på Biosite købet. Biosite regnede med de på daværende tidspunkt have et patent der dækkede deres test. Men siden da har BioPorto fået udsted et patent der gør de ejer rettighederne til teste med ngal i forhold til en cutoff værdi større end 250 ng/ml. Netop det område hvor publikationerne viser man med stor sikkerhed kan sige at der er indtruffet en nyreskade.
Nu nævner jeg point of care. Lad mig derfor fortælle hvordan markedet er delt op i flere segmenter.
Man kan dele markedet op i 3 dele. Manuelle test som elisa der er tidskrævende. Disse bliver primært brugt i forsknings regi og i visse henseende i ulande. Dette segment udgør ca 5% af diagnostikken.
Point of care er en lille typisk håndholdt enhed som man f.eks kan have i hjemmet, den kan stå hos den praktiserende læge eller den kan bringes med ind til patientens sygeseng på et sygehus. En point of care kan kun udføre en test af gangen og kan derfor ikke bruges til store screenings programmer.
point of care udgør ca 20% af diagnostisk markedet. Og det er det som Alere købt sig ind i.
Det sidste marked er fuldautomatiske systemer som står på et stort central laboratorium. Disse maskiner kan køre 24/7 og fortage mange tusinde analyser i døgnet. Dette segment udgør ca 75% af diagnostik markedet.
Fuld automatiske systemer kan så igen deles op i 2 grupper. Det heterogene segment og det homogene segment.
Det heterogene system er hvor en test KUN passer på én specifik maskine. De store maskin producenter som f.eks Abbott prøver at udvikle denne type test for derved at tvinge sygehusene til at købe lige præcis deres maskine. Dette segment udgør ca 25% af det fuldautomatiske marked eller ca 19% af det totale marked.
Det homogene system adskiller ved at en test kan benyttes på tværs af flere forskellige producenters maskiner. Det er godt for sygehusene fordi de så ikke bliver tvunget til at købe specifikke maskiner, og prisen per test er typisk lidt lavere end en heterogen test. Det homogene marked udgør ca 75% af de fuldautomatiske systemer og ca 56% af det totale marked.
Hvilket marked retter BioPorto sig mod?
Oprindeligt var tanken at man blot ville lave licens aftaler med selskaberne. Dvs POC og det heterogene marked. Licens aftaler vil så indbringe et meget beskedent upfront beløb på få mio og en royalties på 5-8%. Dvs en brutto indtjening der svare til en værdi på ca 3% af det totale potentielle NGAL marked.
Men for ca 3 år siden ændrede BioPorto strategi. De ville udvikle en homogen test. En test som de ikke selv skal producere men outsource. Pointen er her at i stedet for at sælge en licens så vil de sælge selve testen til de store maskine producenter (og også gerne direkte til div sygehuse og mindre distributører)
Ved selv at udvikle og sælge en homogen test kan Margin blive >50% vs 5-8% for en licens aftale. OG så vil de åbne op for de ca 56% af markedet de homogene test udgør.
Så meget groft sagt så er den del af værdien BioPorto selv kan få fat i stegte fra ca 3% af ngal markedet til nu mere end 30%.
Abbott som sælger heterogene test var allerede i forhandlinger med BioPorto. Men da BioPorto ændrede strategi betød det pludselig at Abbotts del af kagen blev meget mindre. For nu skulle Abbott i princippet købe en homogen test til deres maskiner. Og det har så sat gang i et vildt patent slagsmål hvor Abbott gør alt hvad de kan for at obstruere BioPortos patenter. (Alere bekæmper også med næb og klør BioPortos patenter)
Lige præcis DET strategi skifte har derfor været stærkt medbetydende til at tingene er trukket i langdrag. I hvert fald i forhold til licensaftaler. For det gives nu i princippet kun til POC test hvor de da også allerede har et par aftaler.
Så jeg mener jeg her har synliggjort at der ER stor interesse for ngal testen i form af 434 publikationer og en række af verdens største selskaber der med færdigudviklede ngal test bekæmper Bioportos patenter. Men hvorfor sælger BioPorto så ikke noget og hvorfor har tingene truuuuuuket ud i forhold til hvad BioPorto har lovet og lovet og lovet.
Ja nogle af de brudte løfter skyldes som sagt strategi skiftet hvor man nu går efter en MEGET større del af kagen. Er strategiskifte som jeg ikke har hørt nogen bestride. Nærmere applaudere. Selv i den aktuelle situation.
Men det at bryde igennem med et sprit nyt produkt indenfor sygehus markedet er meget besværligt og tidskrævende. Man finder nok ikke ret mange områder hvor der er mere konservatisme OG hvor der også bruges penge fra konkurrenter til at "smøre" systemet til at købe specifikke produkter Se f.eks de 2 film "puncture" og "sex, love and other drugs" som hver i sær på skræmmende vis beskrive hvordan stærke markedsaktører gør RIGTIG meget for at holde nye banebrydende teknologier/stoffer væk fra markedet.
Selvom jeg fremhæver de 2 ovenfor nævnte punkter så er BioPorto bestemt heller ikke selv uden skyld. Man har fra bestyrelsens og direktionens side efter min bedste overbevisning (og en hel del andre skulle jeg hilse og sige) valgt en helt forkert strategi. En strategi hvor man konstant fortager små emissioner ud fra et absolut best case scenario som aldrig udspiller sig. Denne helt forkerte fokusering på der absolut ikke må ske nogen udvanding af kapitalen har igen og igen lagt ledelsen ned i en periode hvor der skal rejses penge. OG endnu være så er strategien tæt forbundet med man går og venter på nogle andre vil fortage de nødvendige STORE kliniske studier der i detaljer belyser cost/benefit. Men nu 7 kvartaler efter testen blev frigivet til salg, er der stadig ikke andre der har igangsat de nødvendige store kliniske studier. Og det er i høj grad den slags studier der skal være med til at åbne op for markedet. Havde man nu valgt at lave en 15-20% udvanding tidligere for at hente 50 mio så kunne BioPorto SELV have sat MEGET mere damp under de salgs underbyggende aktiviteter i form af kliniske studier.
Jeg vil gerne lige her understrege at en ting BioPorto har gjort rigtig flot er generelt at brænde meget få penge. Så 50 mio i kapital indskud for 2 år siden, skulle heller ikke være brugt til at øge staben med 100% og dermed øge de faste udgifter massivt. Nej en meget stor del af penge skulle gå direkte til kliniske aktiviteter. Kliniske studier rettet mod nogle af de største markeder. Dvs Frankrig, UK, DE, Spanien mm. Og vel at mærke studier hvor man IKKE blot inddrager et par enkelte store sygehuse i de enkelte lande. Nej der skulle indrulleres en masse store sygehuse. Præcis som man gør i den farmaceutiske industri når man fortager store fase 3 studier.
Jeg ser i høj grad en tråd mellem de manglende cost/benefit studier, til manglende tilskud fra div lande til testen, til rutine diagnostikken stadig ligger en rum tid uden i fremtiden. Tingene hænger meget godt sammen set fra min siden. Men selvfølgelig er der flere nuancer end som så.
Hvor er BioPorto så nu mht salget og indgåelse af aftaler med de store globale distributør?
BioPorto har selv valideret ngal testen på en række af de største maskiner fra Roche, Siemens og Abbott. Det betyder at testen virker og sygehusene i princippet kan fortage test på deres egne maskiner. MEN det er først når de store producenter SELV har fortaget deres egne valideringer og ønsker at distribuere testen gennem deres netværk, der for alvor begynder at ske noget. Og tempoet af de store producenternes valideringer har BioPorto ingen indflydelse på. Man kan kun komme med et bedste estimat. Og på det punkt har BioPorto været alt for optimistiske.
Men det kunne godt se ud som om vi er ved at være tæt på den første store globale aftale. For Roche har i sep sendt besked ud gennem deres distributør netværk om ngal testens muligheder og at de enkelte distributør kan tage fat i BioPorto for yderligere informationer. Der er IKKE tale om en formel aftale hvor distributørerne pusher testen overfor deres kunder. Men 2 ting er værd at notere sig
1) Roche vil IKKE fortage dette skridt såfremt de ikke selv har fortaget og med succes afsluttet deres egne interne valideringer.
2) BioPorto slog i okt en ny stilling op hvor de søger en ny medarbejder til at supportere nye kunder. Overfortolket eller ej så ligger det lige for at det i høj grad kan være stigende aktivitet fra Roche distributør netværket der har udløst dette.
Jeg tror derfor en Roche aftale er relativ tæt på. Om det bliver i næste uge eller første uge af januar skal jeg ikke kunne sige. Men ja jeg tror faktisk den ligger ret tæt på.
MEN det er ikke sådan at alt er fryd og flamme med den første aftale. Det er naturligvis et KÆMPE gennembrud for et lille dansk selskab. Men selv Roche vil opleve at der mangler cost benefit studier, manglende lokale tilskud og guidlines. Men Roche (og andre af de store) kan gå direkte ud at aktivere en række af deres store sygehuse til at fortage interne kliniske studier. Og på den måde kan de massere systemet indefra. Men det er altså ikke sådan at en Roche aftale er lig med en omsætning der nærmer sig et 3-cifret mio beløb i 2013.
Jeg håber jeg med ovenstående har sat lidt ekstra lys på en række fakta i BioPorto og hvordan tingene hænger samme. Så der er IKKE tale om BioPorto i sig selv er et scam eller andre ord som er blevet brugt. Teknologien er reel, patenterne er reelle (lige så er patent slagsmålet), og interessen fra de store selskaber er reelle (flere har færdigudviklet test og fortaget interne valideringer af bioportos test)
Der hvor skoen trykker er et par personer som sidder udenfor selskabet og gennem flere år har hypet kursen overfor et stort netværk. Og de har i høj grad også været medvirkende til at selskabet ikke hidtil er blevet taget seriøst fra mange andre tungere eksterne investorer. Men det kommer der måske mere om i et senere indlæg
Nu vil jeg hoppe i seng og byde en ny uge velkommen og så satser vi på det bliver ugen hvor de får styr på finanserne.
Vh
T.
Ps
Har endnu en uge hvor det ikke bliver til så meget tid bag en pc. Så det bliver sporadisk jeg kigger forbi.
Kan se der har været godt gang i bioporto chatten mens jeg har været arbejdsramt. Jeg føler der måske er et behov for et indlæg der deler casen bioporto op i 2 forskellige punkter. En der omhandler selve selskabet Bioporto og et der handler om personer udenfor Bioporto. Dette indlæg omhandler selve selskabet.
Først lidt historik om Bioporto
BioPorto har udviklet en ny AKI (acute kidney injury) nyre testkaldet "The Ngal". Ca 15 mio personer om året får AKI. Og af disse dør ca 25%.
Den dag i dag bruger man en 50 år gammel metode med creatine til at måle om nyren er skadet. Problemet med denne metode er blot at den først kan detektere en skade 48-72 timer efter den reelt set er indtruffet. Og det vil i nogle henseende være for sent, men det vil generelt betyde et længere sygdoms forløb og dermed også en længere indlæggelse periode.
Hvis man i stedet for måler på NGAL så kan man opdage en nyreskade allerede 2 timer efter den er opstået. Og selve testen tager kun 10 min at udføre. Så det åbner op for helt nye muligheder. Og der er nogle antagelser om det teoretiske markeds potentiale er ca 200 mio årlige test om året hvis eller når det indføres i rutine diagnostisk i den vestlige verden. Et tal jeg dog selv mener er skudt over målet. Men MEGET mindre kan også gøre det når man forventer at hver test kan sælges for 50-100 kr og man har en Margin på +50%
Ok hr troldmand. Det lyder alt sammen meget godt. Men er der andre der tror på det her hokus pokus har nogen gang i den virkelige verden eller er det kun BioPorto der tror på dette kan blive fremtidens nyre markør?
Dags dato er der blevet publiceret 434 publikationer der omhandler NGAL og AKI. 434....... Så der er MASSER af forsker og læger der har valideret proteinet som en ny god markør som er signifikant bedre end den nuværende metode creatine.
En række af verdens største diagnostiske selskaber (og verdens største life science selskaber) har også rettet øjet mod ngal.
Alere købte f.eks Biosite for $1,55 mia i 2007. Biosite var i gang med at udvikle en point of care (POC) test mod Ngal. (var færdig udviklet i 2009) Og Alere CEO sagde efter købet bla. I would say that if NGAL comes in reasonable, Biosite was a very cheap acquisition.
Lad os se lidt nærmere på Biosite købet. Biosite regnede med de på daværende tidspunkt have et patent der dækkede deres test. Men siden da har BioPorto fået udsted et patent der gør de ejer rettighederne til teste med ngal i forhold til en cutoff værdi større end 250 ng/ml. Netop det område hvor publikationerne viser man med stor sikkerhed kan sige at der er indtruffet en nyreskade.
Nu nævner jeg point of care. Lad mig derfor fortælle hvordan markedet er delt op i flere segmenter.
Man kan dele markedet op i 3 dele. Manuelle test som elisa der er tidskrævende. Disse bliver primært brugt i forsknings regi og i visse henseende i ulande. Dette segment udgør ca 5% af diagnostikken.
Point of care er en lille typisk håndholdt enhed som man f.eks kan have i hjemmet, den kan stå hos den praktiserende læge eller den kan bringes med ind til patientens sygeseng på et sygehus. En point of care kan kun udføre en test af gangen og kan derfor ikke bruges til store screenings programmer.
point of care udgør ca 20% af diagnostisk markedet. Og det er det som Alere købt sig ind i.
Det sidste marked er fuldautomatiske systemer som står på et stort central laboratorium. Disse maskiner kan køre 24/7 og fortage mange tusinde analyser i døgnet. Dette segment udgør ca 75% af diagnostik markedet.
Fuld automatiske systemer kan så igen deles op i 2 grupper. Det heterogene segment og det homogene segment.
Det heterogene system er hvor en test KUN passer på én specifik maskine. De store maskin producenter som f.eks Abbott prøver at udvikle denne type test for derved at tvinge sygehusene til at købe lige præcis deres maskine. Dette segment udgør ca 25% af det fuldautomatiske marked eller ca 19% af det totale marked.
Det homogene system adskiller ved at en test kan benyttes på tværs af flere forskellige producenters maskiner. Det er godt for sygehusene fordi de så ikke bliver tvunget til at købe specifikke maskiner, og prisen per test er typisk lidt lavere end en heterogen test. Det homogene marked udgør ca 75% af de fuldautomatiske systemer og ca 56% af det totale marked.
Hvilket marked retter BioPorto sig mod?
Oprindeligt var tanken at man blot ville lave licens aftaler med selskaberne. Dvs POC og det heterogene marked. Licens aftaler vil så indbringe et meget beskedent upfront beløb på få mio og en royalties på 5-8%. Dvs en brutto indtjening der svare til en værdi på ca 3% af det totale potentielle NGAL marked.
Men for ca 3 år siden ændrede BioPorto strategi. De ville udvikle en homogen test. En test som de ikke selv skal producere men outsource. Pointen er her at i stedet for at sælge en licens så vil de sælge selve testen til de store maskine producenter (og også gerne direkte til div sygehuse og mindre distributører)
Ved selv at udvikle og sælge en homogen test kan Margin blive >50% vs 5-8% for en licens aftale. OG så vil de åbne op for de ca 56% af markedet de homogene test udgør.
Så meget groft sagt så er den del af værdien BioPorto selv kan få fat i stegte fra ca 3% af ngal markedet til nu mere end 30%.
Abbott som sælger heterogene test var allerede i forhandlinger med BioPorto. Men da BioPorto ændrede strategi betød det pludselig at Abbotts del af kagen blev meget mindre. For nu skulle Abbott i princippet købe en homogen test til deres maskiner. Og det har så sat gang i et vildt patent slagsmål hvor Abbott gør alt hvad de kan for at obstruere BioPortos patenter. (Alere bekæmper også med næb og klør BioPortos patenter)
Lige præcis DET strategi skifte har derfor været stærkt medbetydende til at tingene er trukket i langdrag. I hvert fald i forhold til licensaftaler. For det gives nu i princippet kun til POC test hvor de da også allerede har et par aftaler.
Så jeg mener jeg her har synliggjort at der ER stor interesse for ngal testen i form af 434 publikationer og en række af verdens største selskaber der med færdigudviklede ngal test bekæmper Bioportos patenter. Men hvorfor sælger BioPorto så ikke noget og hvorfor har tingene truuuuuuket ud i forhold til hvad BioPorto har lovet og lovet og lovet.
Ja nogle af de brudte løfter skyldes som sagt strategi skiftet hvor man nu går efter en MEGET større del af kagen. Er strategiskifte som jeg ikke har hørt nogen bestride. Nærmere applaudere. Selv i den aktuelle situation.
Men det at bryde igennem med et sprit nyt produkt indenfor sygehus markedet er meget besværligt og tidskrævende. Man finder nok ikke ret mange områder hvor der er mere konservatisme OG hvor der også bruges penge fra konkurrenter til at "smøre" systemet til at købe specifikke produkter Se f.eks de 2 film "puncture" og "sex, love and other drugs" som hver i sær på skræmmende vis beskrive hvordan stærke markedsaktører gør RIGTIG meget for at holde nye banebrydende teknologier/stoffer væk fra markedet.
Selvom jeg fremhæver de 2 ovenfor nævnte punkter så er BioPorto bestemt heller ikke selv uden skyld. Man har fra bestyrelsens og direktionens side efter min bedste overbevisning (og en hel del andre skulle jeg hilse og sige) valgt en helt forkert strategi. En strategi hvor man konstant fortager små emissioner ud fra et absolut best case scenario som aldrig udspiller sig. Denne helt forkerte fokusering på der absolut ikke må ske nogen udvanding af kapitalen har igen og igen lagt ledelsen ned i en periode hvor der skal rejses penge. OG endnu være så er strategien tæt forbundet med man går og venter på nogle andre vil fortage de nødvendige STORE kliniske studier der i detaljer belyser cost/benefit. Men nu 7 kvartaler efter testen blev frigivet til salg, er der stadig ikke andre der har igangsat de nødvendige store kliniske studier. Og det er i høj grad den slags studier der skal være med til at åbne op for markedet. Havde man nu valgt at lave en 15-20% udvanding tidligere for at hente 50 mio så kunne BioPorto SELV have sat MEGET mere damp under de salgs underbyggende aktiviteter i form af kliniske studier.
Jeg vil gerne lige her understrege at en ting BioPorto har gjort rigtig flot er generelt at brænde meget få penge. Så 50 mio i kapital indskud for 2 år siden, skulle heller ikke være brugt til at øge staben med 100% og dermed øge de faste udgifter massivt. Nej en meget stor del af penge skulle gå direkte til kliniske aktiviteter. Kliniske studier rettet mod nogle af de største markeder. Dvs Frankrig, UK, DE, Spanien mm. Og vel at mærke studier hvor man IKKE blot inddrager et par enkelte store sygehuse i de enkelte lande. Nej der skulle indrulleres en masse store sygehuse. Præcis som man gør i den farmaceutiske industri når man fortager store fase 3 studier.
Jeg ser i høj grad en tråd mellem de manglende cost/benefit studier, til manglende tilskud fra div lande til testen, til rutine diagnostikken stadig ligger en rum tid uden i fremtiden. Tingene hænger meget godt sammen set fra min siden. Men selvfølgelig er der flere nuancer end som så.
Hvor er BioPorto så nu mht salget og indgåelse af aftaler med de store globale distributør?
BioPorto har selv valideret ngal testen på en række af de største maskiner fra Roche, Siemens og Abbott. Det betyder at testen virker og sygehusene i princippet kan fortage test på deres egne maskiner. MEN det er først når de store producenter SELV har fortaget deres egne valideringer og ønsker at distribuere testen gennem deres netværk, der for alvor begynder at ske noget. Og tempoet af de store producenternes valideringer har BioPorto ingen indflydelse på. Man kan kun komme med et bedste estimat. Og på det punkt har BioPorto været alt for optimistiske.
Men det kunne godt se ud som om vi er ved at være tæt på den første store globale aftale. For Roche har i sep sendt besked ud gennem deres distributør netværk om ngal testens muligheder og at de enkelte distributør kan tage fat i BioPorto for yderligere informationer. Der er IKKE tale om en formel aftale hvor distributørerne pusher testen overfor deres kunder. Men 2 ting er værd at notere sig
1) Roche vil IKKE fortage dette skridt såfremt de ikke selv har fortaget og med succes afsluttet deres egne interne valideringer.
2) BioPorto slog i okt en ny stilling op hvor de søger en ny medarbejder til at supportere nye kunder. Overfortolket eller ej så ligger det lige for at det i høj grad kan være stigende aktivitet fra Roche distributør netværket der har udløst dette.
Jeg tror derfor en Roche aftale er relativ tæt på. Om det bliver i næste uge eller første uge af januar skal jeg ikke kunne sige. Men ja jeg tror faktisk den ligger ret tæt på.
MEN det er ikke sådan at alt er fryd og flamme med den første aftale. Det er naturligvis et KÆMPE gennembrud for et lille dansk selskab. Men selv Roche vil opleve at der mangler cost benefit studier, manglende lokale tilskud og guidlines. Men Roche (og andre af de store) kan gå direkte ud at aktivere en række af deres store sygehuse til at fortage interne kliniske studier. Og på den måde kan de massere systemet indefra. Men det er altså ikke sådan at en Roche aftale er lig med en omsætning der nærmer sig et 3-cifret mio beløb i 2013.
Jeg håber jeg med ovenstående har sat lidt ekstra lys på en række fakta i BioPorto og hvordan tingene hænger samme. Så der er IKKE tale om BioPorto i sig selv er et scam eller andre ord som er blevet brugt. Teknologien er reel, patenterne er reelle (lige så er patent slagsmålet), og interessen fra de store selskaber er reelle (flere har færdigudviklet test og fortaget interne valideringer af bioportos test)
Der hvor skoen trykker er et par personer som sidder udenfor selskabet og gennem flere år har hypet kursen overfor et stort netværk. Og de har i høj grad også været medvirkende til at selskabet ikke hidtil er blevet taget seriøst fra mange andre tungere eksterne investorer. Men det kommer der måske mere om i et senere indlæg
Nu vil jeg hoppe i seng og byde en ny uge velkommen og så satser vi på det bliver ugen hvor de får styr på finanserne.
Vh
T.
Ps
Har endnu en uge hvor det ikke bliver til så meget tid bag en pc. Så det bliver sporadisk jeg kigger forbi.
19/11 2012 08:07 Sukkeralf 062395
Tak for et godt indlæg Troldmand !
For os der følger slagets gang meget lang fra fronten, så kunne jeg godt bruge en opdatering på selve patentstriden - hvor står vi efterhånden i den kamp ?
Mvh
Sukkeralf
For os der følger slagets gang meget lang fra fronten, så kunne jeg godt bruge en opdatering på selve patentstriden - hvor står vi efterhånden i den kamp ?
Mvh
Sukkeralf
19/11 2012 08:44 investor1989 062396
De har Patentet i Europa.. Dette er dog blevet fjernet, men BioPorto har aflagt appel mod denne afgørelse. Afgørelsen træffes i 2014 (og indtil da har BioPorto patentet). Afvisningen skyldes en regnefejl fra EPO's side, og derfor tyder meget på at de holder patentet. USPTO er stadig ved at evaluere patentet i USA. Og herudover har vi fået patentet udstedt i en stor række mindre lande.
19/11 2012 21:14 fillandkill 862421
Patentafgørelsen hos EPO d. 8 Februar, sker jo på baggrund af en regnefejl, hvor EPO har skrevet tallene forkert, over og under en brøkstreg, så vidt jeg er orienteret, det er ihvertfald deres (BioPorto´s) patentrådgivere Høiberg, der påpeger denne fejl.
Høiberg - http://www.hoiberg.com/about_us/company_history/
Så man må formode at BioPorto vinder 2. omgang.
men ja, hvor står vi.. BioPorto har faktisk fået udstedt deres Ngal cut off patent i hele verdenen, undtagen USA og Kina.
selvom det er store undtagelser, så mangler de kun disse 2, Kina kan være lidt besværlig, - såvidt jeg har forstået det, så er det ikke sikkert, at patentet kan godkendes der, af andre principielle årsager.
I USA, hos USPTO ligger sagen stadig på examinatorens bord, siden hendes sidste afgørelse i cut off patentet, har hun dog godkendt et andet NGAL patent til BioPorto, nemlig Ngal ratio patentet.
Hvilket iøvrigt heller ikke skulle undre mig om Abbott og Co. gør indsigelse imod, hvilket ville være lidt tragikomisk. BioPorto er pt. det eneste selskab der har en test, der kan give disse ratio målinger, de er det eneste selskab der har een test, der kan give svar på både urin, og blod, og dette patent beskytter denne målemetode, hvor man får en noget mere præcis analyse, ved at have en måling på begge.
udover det, så har EPO også udstedt et Ngal traume patent i Europa" title="" />
desuden har BioPorto et Ngal eksklusionspatent under behandling, men endnu ikke udstedt nogensteder, det er sikkert også tvivlsomt om det bliver udstedt, men eftersom de har prøvet den af, vil der heller ikke være andre der kan få det godkendt.
Ligesåvel er Traumepatentet indsendt i USA, og Ratio patentansøgningen er også indsendt hos EPO, så der venter fortsat en del på patentsiden.
BioPorto amerikanske patentrådgivere:
http://www.clarkelbing.com/professionals.php?p=biekerbrady
det var den hurtige og nemme" title="" />
Høiberg - http://www.hoiberg.com/about_us/company_history/
Så man må formode at BioPorto vinder 2. omgang.
men ja, hvor står vi.. BioPorto har faktisk fået udstedt deres Ngal cut off patent i hele verdenen, undtagen USA og Kina.
selvom det er store undtagelser, så mangler de kun disse 2, Kina kan være lidt besværlig, - såvidt jeg har forstået det, så er det ikke sikkert, at patentet kan godkendes der, af andre principielle årsager.
I USA, hos USPTO ligger sagen stadig på examinatorens bord, siden hendes sidste afgørelse i cut off patentet, har hun dog godkendt et andet NGAL patent til BioPorto, nemlig Ngal ratio patentet.
Hvilket iøvrigt heller ikke skulle undre mig om Abbott og Co. gør indsigelse imod, hvilket ville være lidt tragikomisk. BioPorto er pt. det eneste selskab der har en test, der kan give disse ratio målinger, de er det eneste selskab der har een test, der kan give svar på både urin, og blod, og dette patent beskytter denne målemetode, hvor man får en noget mere præcis analyse, ved at have en måling på begge.
udover det, så har EPO også udstedt et Ngal traume patent i Europa" title="" />
desuden har BioPorto et Ngal eksklusionspatent under behandling, men endnu ikke udstedt nogensteder, det er sikkert også tvivlsomt om det bliver udstedt, men eftersom de har prøvet den af, vil der heller ikke være andre der kan få det godkendt.
Ligesåvel er Traumepatentet indsendt i USA, og Ratio patentansøgningen er også indsendt hos EPO, så der venter fortsat en del på patentsiden.
BioPorto amerikanske patentrådgivere:
http://www.clarkelbing.com/professionals.php?p=biekerbrady
det var den hurtige og nemme" title="" />
22/11 2012 01:27 fillandkill 662493
ser ud til at jeg fik ret i min mistanke, så her kommer lige en lille kort opdatering på patentsiden.
http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ngal.cz%2Ffiles%2Fimmunochemical-determination-of-monomer.pdf&ei=0WWtUIKmIMfBtAbiv4GQAQ&usg=AFQjCNGQd-MWLRj4h2WbCXm9iPHzV3lvFg&cad=rja
Kigger du på dette link, så finder du et netop udgivet studie fra BioPorto.
Kristian Bangert - Head of Development at BioPorto
Niels Rosenkilde - Developer at BioPorto
Jakob Ploug Jørgensen - Product developer at BioPorto
Alexandra Baer - Product Developer at BioPorto
Lars Otto Uttenthal - Independent Biotechnology Professional
Jeg fik en mistanke om at dette studie var grundlag for nye patenter, og efter en lile søgning fandt jeg da også ud af at der pludselig var tilføjet denne nye viden til en allerede eksisterende patentansøgning..
så ja.. smart, så BioPorto bygger altså videre på den mur de har omkring deres cutoff patent, - havde faktisk ikke troet at der kom nye patentansøgninger på Ngal fra BioPorto lige med det første..
i patentet har BioPorto endda koblet dette nye studie
sammen med cut off niveauer, så det er faktisk umiddelbart lidt revolutionerende, hvis det lykkes dem at få disse patenter, det ville være en vej udenom/indenom/igennem alle patentproblemerne..
hmm.. har ikke læst det hele endnu, men det ser sgu rigtig interessant ud..
har lige vedhæftet den ene side af amended claims oktober 2012, kunne ikke kopiere tekst fra den pdf.
Fill
http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ngal.cz%2Ffiles%2Fimmunochemical-determination-of-monomer.pdf&ei=0WWtUIKmIMfBtAbiv4GQAQ&usg=AFQjCNGQd-MWLRj4h2WbCXm9iPHzV3lvFg&cad=rja
Kigger du på dette link, så finder du et netop udgivet studie fra BioPorto.
Kristian Bangert - Head of Development at BioPorto
Niels Rosenkilde - Developer at BioPorto
Jakob Ploug Jørgensen - Product developer at BioPorto
Alexandra Baer - Product Developer at BioPorto
Lars Otto Uttenthal - Independent Biotechnology Professional
Jeg fik en mistanke om at dette studie var grundlag for nye patenter, og efter en lile søgning fandt jeg da også ud af at der pludselig var tilføjet denne nye viden til en allerede eksisterende patentansøgning..
så ja.. smart, så BioPorto bygger altså videre på den mur de har omkring deres cutoff patent, - havde faktisk ikke troet at der kom nye patentansøgninger på Ngal fra BioPorto lige med det første..
i patentet har BioPorto endda koblet dette nye studie
sammen med cut off niveauer, så det er faktisk umiddelbart lidt revolutionerende, hvis det lykkes dem at få disse patenter, det ville være en vej udenom/indenom/igennem alle patentproblemerne..
hmm.. har ikke læst det hele endnu, men det ser sgu rigtig interessant ud..
har lige vedhæftet den ene side af amended claims oktober 2012, kunne ikke kopiere tekst fra den pdf.
Fill
Tak for en grundig gennemgang, Trold.
Man kan helt glemme, hvorfor man købte aktien i første omgang, og kan fristes til at sælge blot for at være fri for al den ballade der er.
Selv om situationen nu er perspektiveret, på en dansk som alle kan forstå, så stopper det nok ikke personkredsen omkring Bioporto, i deres dagsorden. Om hvorvidt det er deres dagsorden at drive Bioporto i konkurs ved jeg ikke, men det bliver et mere og mere sandsynligt resultat, hvis de ikke stoppes.
Det show der er pågået hen over sommeren og især siden august, hvor man bl.a. flashede 2 mio aktier til salg, lavede en rettet Emission til vild overkurs, der efterfølgende faldt til jorden, sammen med et bjerg af rygter og løgne om insiderviden m.m., vidner om et betændt miljø i inderkredsen.
Selv om jeg helst er fri, så bør en person tæt på kernen af informationerne, skrive et gennemgribende indlæg om personer og interesser. Om ikke andet, så for at vi alle har adgang til disse informationer. Hvis personkredsen ikke kan stoppes, så skal de indgå som en faktor i vurderingen af aktien.
Det er i øvrigt oplyst, at der er fortaget indberetning til finanstilsynet. Jeg håber, den information er korrekt.
Hjulmand
Man kan helt glemme, hvorfor man købte aktien i første omgang, og kan fristes til at sælge blot for at være fri for al den ballade der er.
Selv om situationen nu er perspektiveret, på en dansk som alle kan forstå, så stopper det nok ikke personkredsen omkring Bioporto, i deres dagsorden. Om hvorvidt det er deres dagsorden at drive Bioporto i konkurs ved jeg ikke, men det bliver et mere og mere sandsynligt resultat, hvis de ikke stoppes.
Det show der er pågået hen over sommeren og især siden august, hvor man bl.a. flashede 2 mio aktier til salg, lavede en rettet Emission til vild overkurs, der efterfølgende faldt til jorden, sammen med et bjerg af rygter og løgne om insiderviden m.m., vidner om et betændt miljø i inderkredsen.
Selv om jeg helst er fri, så bør en person tæt på kernen af informationerne, skrive et gennemgribende indlæg om personer og interesser. Om ikke andet, så for at vi alle har adgang til disse informationer. Hvis personkredsen ikke kan stoppes, så skal de indgå som en faktor i vurderingen af aktien.
Det er i øvrigt oplyst, at der er fortaget indberetning til finanstilsynet. Jeg håber, den information er korrekt.
Hjulmand