Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Schouw skiller sig af med Martin Professional


63146 Kristensen 20/12 2012 18:12
Oversigt

SCHO.CO | 152,5 / +6,6% meddelte i går, at man havde solgt koncernens mangeårige problembarn Martin Professional til amerikanske Harman Int., som bl.a. er kendt inden for audio, herunder brands som Harman Kardon, Infinity og JBL.
Schouw købte sig ind i Martin i 1999, for et par år senere at købe hele selskabet og afnotere det fra børsen. Driften har dog aldrig udviklet sig som forventet, og har samlet set været et dyrt bekendtskab for Schouw Koncernen, som flere gange har måtte styrke kapitalen i Martin. Vi har også herinde gennem flere år efterspurgt et frasalg af Martin, som nu endelig realiseres. Men da driften for indeværende år ser ud til igen at blive rentabel, anser nogle timingen for salget som dårlig. Modsat mener jeg at timingen er god. I de dårlige år har der formentlig ikke været en ret stor interesse fra potentielle købere, når forretningen ikke har været rentabel. Og skulle der være sket henvendelser, har det nok været til en meget lav pris. Nu har man bevist at forretningen kan tjene penge, hvilket alt andet lige også må have haft en positiv indvirkning på prisen.

Der er aftalt en salgspris på 820 mio. kr. på gældfri basis. Ved q3 var den bogførte Egenkapital i Martin 196 mio. kr. og hertil kommer rentebærende gæld på 464 mio. kr. "Martin's" ejendomme i Frederikshavn, som har en bogført værdi på 97 mio. kr., indgår dog ikke i handlen. Samlet givet dette en avance i nieauet 250-260 mio. kr. i forhold til de bogførte værdier. Ejendommene i Frederikshavn havde jeg gerne set indgået i handlen, da jeg umiddelbart ikke har den store tvivl om, at produktionen løbende vil blive outsourcet og hvad vil man så med dem!? I første omgang udlejes bygningerne dog til Martin, den ene på en langtidskontrakt og den anden på en kortere kontrakt.
Med et samlet antal aktier på 25.500.000 stk., og gen regnskabsmæssig avance på 250 mio. kr. , forøges værdien med ca. 10 kr. pr. Aktie.

Schouw lukkede i tirsdags i 134,5, mens kursen i dag lukkede i 152,5 - og markedet har dermed kvitteret pænt for frasalget.

Jeg anser frasalget som positivt. Avancen fra salget er beskedent, men med baggrund i den historisk dårlige drift i Martin, fjerner det fremadrettet en del usikkerhed.

Nordea benyttede i dag lejligheden til at hæve Schouw fra køb til stærk køb, så det kan også have haft en indvirkning på dagens kraftige stigning.20/12 2012 21:21 Bryan 363153Helt enig. Det er fint at sælge ud af den sløve del af porteføljen til en god pris.

Og for den resterende del af porteføljen går det fremad. Q3 indeholdt en opjustering af forventningerne til Biomar og fastholdelse af forventningerne til de øvrige selskaber. Altså fortsat fremgang i forhold til sidste år.

Og så er der de finansielle investeringer. De bidrog sidste år med et negativt resultat på 556 mio. kr. Det er ca 22 kr pr. Aktie. Vestasbeholdningen er i år foreløbigt faldet med ca 104 mio kr mens Lerøybeholdningen er steget med ca 50 mio. kr. Det giver samlet er tab på ca 54 mio, svarende til ca 2 kr pr Aktie. Det er en forbedring på 20 kr pr Aktie i forhold til sidste år.

Selv uden Martin-salget var vi altså på vej mod en EPS på over 20 kr pr Aktie.

Så trods de seneste dages stigninger ser den stadig billig ud.TRÅDOVERSIGT