Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas boom?


63394 hv1d3 11/1 2013 11:40
Oversigt

Jeg forstår ikke markedet, det har jeg nok aldrig gjort, men wtf is going on here. Nyheden om at låneaftalen er endeligt underskrevet, hvilket jeg personligt troede den allerede var, får kursen til at stige med 3%+. Må jeg retorisk spørge hvad alternativet havde været, altså hvis låneaftalen var blevet afvist i dag, hvor havde vi så været? Kurs 20?

Jeg gik personligt short i kurs 39, begrundelsen var:

-Manglende ordreindgang
-Forventning om at Q4-2012 skuffer fælt
-Markedet forventer en MHI-aftale, jeg er mere usikker.

Jeg er overbevist om at Vestas ikke nåede sit Q4-mål og at grunden til at det endnu ikke er kommet frem skyldes forhandlingerne med MHI. Hvis Ditlev Engel kan levere en aftale med MHI inden at Q4 bliver offentliggjort (6. februar) så vil han kunne beholde sit job og det dårlige resultat vil have ingen eller meget lidt påvirkning på aktiekursen. Havde han omvendt meldt klart ud så ville han blive fyret på stedet og aktiekursen ville dumpe til under 30.

Personligt har jeg længe ment at Vestas var undervurderet, men den eufori som er at finde på bl.a. Euroinvestor's forum er til at brække sig over. For bare en måned siden var de sikre på en Vestas konkurs nu snakker de om kurs 100 og whatnot. Intet har forandret sig, tværtimod er der ingen nyheder om MHI og stadig ingen nævneværdig ordreindgang.11/1 2013 11:58 chrhall 063396Jeg skal gerne indrømme at det dunkede i tindingerne og jeg havde smerter der strålede ud i venstra arm da jeg så dit indlæg. Heldigvis var der substans bag det.

Jeg forstår ligesom dig overhovedet ikke hvad kursen bliver holdt oppe af. Siden den dag hvor kursen dumpede til 25kr, er der intet nyt under solen. Der er lidt spekulationer omkring vestas og mhi, men der er jo ingen der har set noget konkret på det. Hvis man skal holde sig til fakta, ligner vestas et selskab i dyb krise.

Jeg er dog ikke gået short, da jeg foretrækker mindre Volatilitet i de papirer jeg investerer i, men kan sagtens se dine bevæggrunde.11/1 2013 12:06 bikube 063397Der er da lidt nyt i dagens melding - lån på 13 MIA11/1 2013 13:15 mccarthy 063398Der er tale om en kreditfacilitet og ikke et lån.
Vestas laver nok et rimeligt resultat for Q4 og helår 2012. Der er jo ingen forventninger så hvis EBIT på 1 nås er det jo ufatteligt positivt; vigtigst er vel udmeldingen omkring 2013. Jeg har særdeles svært ved at forstå hvorfor MHI aftalen ikke er i hus og regner med den løber i sandet. Med hensyn til Vestas kurs svingninger, så er jeg overbevist om, at det har noget med den manglende ledelse at gøre og helst skulle være en saga ind i 2013.11/1 2013 13:25 Mullere 063400Tror ikke du skal hænge dine shorts op på manglende 4Q-2012 ordre. Midt i december bliver der meldt ud af man forventer at 4Q-2012 bliver årets bedste. Vestas plejer ikke at skuffe på ordre mængden, og de har stort set ikke annonceret ordre i Q4-2012. Så der må ligge en stor mængde små ordre.

Men selvfølgelig kan Q4-2012 skuffe på andre områder.

http://epn.dk/brancher/energi/alternativ/article49521..11/1 2013 13:43 hv1d3 063401Hvad får dig til at tro at Vestas for første gang nogensinde (hvis vi glemmer katastrofe Q3) skulle have flere ikke-annoncerede MW end annoncerede?11/1 2013 15:01 Mullere 063403Vestas melder ud midt i december at det bliver årets bedste kvartal. Så må de jo' være sikker på at nå målet, nu når meldingen kommer så sent. Vestas plejer at nå deres ordre mål.

Vestas har før haft ikke-annonceret ordre der modsvare det de mangler for at kunne nå Q4 målet.11/1 2013 22:31 MIF 063413Nogen der har status på den indberettet shorts syndikatet leger med? Det er jo vanvid de øger den ene dag og reducerer den anden.

MIF12/1 2013 00:01 Windstyrke 063415Hvad har du brug for at vide MIF12/1 2013 02:23 Martina 263417hv1d3, du glemmer mange andre ting:

1. PTC forlænget
2. Vestas har slået 1 mia DKK af gælden ved salget af Chile projektet.
3. Kreditfaciliteter forlænget + suppleret med en garantiordning.
4. Dag Andresen har vendt hver en sten og skåret arbejdsstyrken ned med 30% og optimeret arbejdsgange for at spare omkostninger.
5. Muligt jointventure med MHI.
6. Vestas er shortet voldsomt, disse positioner skal lukkes på et tidspunkt, og vi kan forvente et snarligt shortsqueeze.

Jo jeg synes at det absolut lysner forude for Vestas. Kurs 50 rundes med garanti inden 1.februar, og kurs 60 når MHI JV annonceres.12/1 2013 10:18 cykling 363419Der er noget der tyder på at investor generelt har fået appetit på branchen igen.Nordex / gamesa og Vestas er alle steget pænt de sidste måneder.

Fælles for dem. Er at de i efteråret 2011 har været historisk lavt prissat.Og nu stiger markant.

Jeg tror ikke det er så svært og gennemskue.Det kan godt være at PTC ordningen i US ikke er optimal men at man overhovedet får den igennem under de økonomiske forhold der PT er i USA vidner om at branchen tages seriøst.

Jeg mener heller ikke at man skal tage fejl af den politiske undertone der ligger i at John Kerry er udpeget til udenrigsminister.John Kerry er efter Amerikanske forhold meget PRO -Grøn-Han mener at klima problemerne er skabt af mennesker og skal løses af mennesker.

Jeg vurdere at vindbranchen efterhånden har opnået bred politisk accept i verden generelt.Der findes ikke mange steder globalt i dag hvor vind ikke er en del af den alternative energi løsning.

Selvfølgelig er der også steder som sydeuropa som har måttet skrue ned for ambitionerne.Men det generelle billede er accept af klima problematikken og accept af at vind som en del af løsningen.

Til efteråret kommer FN klimarapporten .Den sidste FN klima rapport i 2007 var den der satte gang i debatten for alvor og satte klima på det politiske landkort.

Den nye klima rapport forventes og værre en advarsel så voldsom at verdens samfundet er nødt til og reagere.

Jeg tror at den begyndende morgengryde i vindaktierne er bevidstheden om at industrien for alternativ energi kommer til og eksplodere når FN klimarapporten lander på bordet.12/1 2013 20:56 Okonomen 063426Generelt synes jeg også det sjovt at der er rigtig mange private investorer (= debattører på diverse forums) der tror de ved alt hvad der er at værd at vide. Man glemmer man er en lille ubetydelig fisk med meget begrænset viden sammenlignet med andre større aktører.12/1 2013 23:03 HeyimnotCram 263427Okonomen . Vi små private investorer har samme adgang til viden som store aktører. Åbne kilder er åbne for alle. Vi har måske ikke den samme uddannelse som de professionelle store aktører til at kunne tolke denne viden. Derfor er det også vigtigt at der findes disse debat sites, hvor amatører kan udveksle viden,teorier og hjælpe hinanden via debat og uenighed til en mere nuanceret forståelse af verden i det her tilfælde af aktier og virksomheder. Det er min mening at debatter og uenighed fremmer en nuanceret forståelse af verden. Forestil dig exempelvis at vi som danskere var overladt til udelukkende at få vores viden fra dansk presse. Det ville da være skrækkeligt.Skrækkeligt er er for mildt et ord, kvalmende er mere passende.13/1 2013 11:44 MIF 063430Hvorfor tror du ikke der er skribenter her der er mindst lige så godt uddannet som de offentlige personer, analytikere og bankfolk du ser udtaler sig i medierne?

MIF13/1 2013 14:18 chano 063433Man har da flere gange i offenligheden hørt og stor investor der fungere som sparringspartner for bestyrelsen og Banker der direkte reklamer for at deres pensions forvaltning er bedre fordi de har folk ansat i de byer hvor firmaerne er og har adgang til møder med firmaernes bestyrelse/ledelse.

Hvis Vestas får en 20% aktionær vil Vestas nok også behandle denne aktionær meget anderledes en en enkelt eller gruppe aktionær med et mindre antal aktier.

Jeg er dog enig i at proinvestor debatten er et stor aktiv for os små, da vi her i fællesskab kan prøve at få et overblik over de fare og gevinster der er i et firma.

Men Vestas søger en 20% sparingspartner og samtidig er Vestas IR meget passiv iforhold til en Q&A med en gruppe små aktionær. SIZE MATTERS !13/1 2013 13:32 Hjulmand 163431Tanken er da interessant, om hvorvidt størrelsen på aktøren har indflydelse på mængden/kvaliteten af informationer fra et selskab.

Aktører er pr. definition ikke aktionærer i et givent selskab, og skal de have bedre tilgang til information end aktionærerne, alene fordi de er store aktører.

Ud over uddannelsesniveau er jeg helt enig med Hey, og kan ikke helt forstår Okonomens baggrund for sine iagttagelser. Regnskabet bør være det samme, officielle meddelelser, interview m.m. bør være de samme.

Det kunne være interessant, hvis vi kunne få nogle eksempler på, hvad store aktører kunne vide, som vi ikke ved. Jeg ved så godt, at det nødvendigvis må være hypotetisk, men alligevel kunne eksempler være godt. Evt. historiske.

Menes der f.eks. at en aktør som ATP havde kendskab til MHI forhandlingerne med vws, før vi andre vidste det? Eller menes der, at de store aktører har adgang til andre regnskabstal end aktionærerne, som trods alt er ejerne?

Hjulmand13/1 2013 13:55 cykling 063432Jeg tænker nogen gange over hvordan man eksempelvis i Danske Bank administrer den viden man får. Når eksempelvis ATP og andre pensionskasser enten sælger eller køber større mængder af aktier i selskaber.

Præger det deres vurdering af potentialet i det pågældende selskab og dermed deres kunders handel ?.

Specifikt i Vestas ved vi at pensionskasserne smak med døren gennem Maj invest og at ATP ytrede sig meget negativt og meddelte at man reducerede grundet mistillid.

Danske Bank vil gennem ATPs evt tilbagekomst.Være i besiddelse at viden som vi andre ikke har hvordan administrer de det.De er jo kun mennesker13/1 2013 14:37 Okonomen 063434Det ser ikke helt ud til at mit indlæg er forstået på den måde jeg havde foretrukket. Det er efter min mening naivt at tro, at vi private investorer (som har job, familier, studier m.v. at passe) har ligeså meget viden som store fonde, finanshuse og banker med ansatte der er uddannet til og får høje lønninger for at vurdere, om VWS skal op eller ned. Vi har ikke tiden og ressourcerne til at tilegne os den viden, og med de beløb der handles for hos fonde så er det jo et yderligere incitament til virkelig at undersøge casen til bunds. Vi har sikkert adgang til samme mængde informationer, men det er ikke pointen.13/1 2013 14:56 cykling 063435Tja-Hvis det forholdt sig sådan at store fonde, finanshuse og banker her ret i deres udsagn.Hvem skal vi så støtte os op af når de er uenige ?.

Netop her blandt de private stilles der spørgsmåls tegn ved div såkaldte prof.Udsagn og vinkler man ikke lige var obs på kommer frem i lyset.TRÅDOVERSIGT