Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nästa stora biotechraket!


63720 Bitte 27/1 2013 17:44
Oversigt

"Svensk forskning får cancerceller att begå självmord"

"Lilla men naggande goda Kancera (listat på First North) är på spåret att TA fram ett läkemedel som angriper cancer på ett helt nytt sätt - man får cancerceller att begå självmord. Poängen med detta är att man därmed kan förändra dagens behandlingsmetoder, som innebär att även friska celler tar skada och ger betydande negativa bieffekter för patienter och ökade kostnader för sjukvården, så att man i framtiden istället kan angripa cancern direkt och precist utan negativ inverkan på friska celler.

Förhoppningen är att kunna bota fler, öka livslängden bland de som behandlas, minska lidandet till följd av bieffekter samt sänka sjukvårdens kostnader för behandling av bieffekter. Inte så lite med andra ord. Samtidigt är bolaget, vars affärsidé är att utveckla läkemedelskandidater genom preklinisk forskning och sedan sälja dem läkemedelsbolag som driver vidare forskningen i egen regi, nu framme vid mållinjen där man har resultat nog för att ingå avtal om försäljning av sina projekt till läkemedelsbolag."

Läs den fullständiga analysen på http://blogg.passagen.se/klarsynthet/

Ovanstående analys dök upp i min inkorg på fredagseftermiddagen. Jag tror det blir nästa stora mångdubblare bland de små svenska biotechbolagen där raketer skjutits upp med mångra hundratals upp till tusentals procent (ex: BIGG) senaste veckorna.

Vilka fler har samma goda förutsättningar för flerdubblingar som Kancera? Jag letar med ljus och lykta efter fler som denna.



TRÅDOVERSIGT