Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Value aktie


66473 SorenSchmidt 15/9 2013 20:18
Oversigt

Vera Bradley
Virksomhed beskrivelse:
Vera Bradley er en førende designer, producent, og forhandler af stilfulde og yderst funktionel tilbehør til kvinder. Deres produkter omfatter et bredt udbud af håndtasker, assessorers og rejse tasker. Over deres 30-årige historie er Vera Bradley blevet et sandt livsstils mærke, der appellerer til en bred vifte af forbrugere. Deres brand vision er tilgængelig luksus, inspirerer til en afslappet, sjov og familie-orienteret livsstil. De har placeret deres brand via høje kvalitet og levende funktionelt design. Hyppige udgivelser af nye designs hjælper med at holde sortimentet helt friskt og deres kunder løbende engageret.
Kapitalstruktur:
Soliditetsgrad: 2012=70% 2011= 56%
Current ratio: 3,8X
Den genrealle balancestruktur er meget konservativt og er forbedret i årenes løb. Med en current ratio 3,8 og en soliditetsgrad på 70 % er det jo ren guf for en Value investor, med hang til Benjamin Graham approach.
Rentabilitet:
ROE= 56 %
ROA= 31 %
EPS vækst de seneste 3 år på 34%
En flot kapitalforrentning kombineret med så lille gæld, emmer af et utroligt stærkt forretningskoncept og "økonomisk goodwill" som Warren Buffett ville udtrykke det. En vækst i EPS og en simple forretningsmodel er en del af opskriften i Warren Buffett formlen.
Prisfastsættelse:
Vera Bradley er handlet til en P/E på 11,8 og en kurs/indreværdi på 4,2. Måske ikke den oplagte for Graham tilhænger, men måske noget for Buffett følgere.
Nu er der lidt inspiration til videre analyse til den langsigtet Value investor. God søndag der ude.
Søren Schmidt15/9 2013 20:46 XJK 066474Mange tak, den ser interessant ud og fortjener vist et eftersyn.

Tillad mig at supplere med lidt links.

http://www.verabradley.com/
http://investors.verabradley.com/
http://investors.verabradley.com/secfiling.cfm?filingID=1193125-13-138930&CIK=1495320
http://www.reuters.com/finance/stocks/financialHighlights?symbol=VRA.O16/9 2013 09:16 TeamGarlic 166475Interessant Aktie blandt mange i den branche. lidt et spørgsmål om timing, hvor i konjunkturbølgen man vil have interesse i aktien.
De har for nylig vist svagheder omkring vækst i butikkerne, hvilket har givet stor Volatilitet i aktien.
Det lyder godt, hvis selskabet hele fornyer deres sortiment, men det kræver god styring af deres varelager. Jeg kender ikke nok til selskabet til at vide, hvordan de håndterer dette, men artikler som denne gør, at det var noget jeg ville kigge på, hvordan de håndterer:
http://www.barchart.com/headlines/story/10595518/here-s-why-vera-bradley-s-latest-report-might-worry-you

Jeg ville absolut notere aktien på min liste over selskaber, der ville være interessante, når vi er i en lav-konjunktur. Der må aktien kunne købes med stor Margin.

Jeg kan frygte lidt for en slags value-trap. Den er lavt værdisat, fordi der er problemer med deres salg.
Et chart på Google Finance går kun tilbage til 2010. Har du lavet Buy'n'Hold, så har du ikke tjent penge på aktien....:-(
https://www.google.com/finance?chdnp=1&chdd=1&chds=1&chdv=1&chvs=maximized&chdeh=0&chfdeh=0&chdet=1379315600913&chddm=285821&chls=IntervalBasedLine&q=NASDAQ:VRA&ntsp=0&ei=i682Utj_O4WDwAOeggE16/9 2013 23:45 SorenSchmidt 166481Nu har jeg valgt at se investeringen ud fra et Graham Buffett synspunkt. De er ret lige glade med om aktien ikke har udviklet sig, så længe virksomheden gør, skal aktiekursen nok følge med. Angående value-trap, mener jeg der er en meget lille risiko, selvfølgelig hvis man er kortsigtet, kan market blive skuffet over nedjusteringer osv. Men på den lange bane, er der tale om en virksomhed der forrenter deres aktiver med 31%, med meget lille gæld. Og skal man tage den nye guidence i brug ender vi med en P/E på 13! Så er ikke bange for at på den lange bane vil der blive skabt værdi for deres investorer. I denne branche vil der være forskydninger i lager osv. det kan man ikke komme uden om, det er nærmest en økonomisk naturlov at der opstår lags (men det er en længere snak.)16/9 2013 23:48 SorenSchmidt 066482lige en sidste ting, kig på cash-flow og du går ikke helt galt i byen. Men dejligt at se nogle er lidt interesseret i andet end Vestas og morgendagens kurssving.:D17/9 2013 11:54 TeamGarlic 166484Vi kan være enige et stykke hen af vejen, men jeg bekymrer mig også for konjunkturerne og mere for absolut afkast end kun relative (dvs. kurstab spiller også ind).
Kig på de 2 skærmdumps af Ralph Lauren (7 år) og Hugo Boss (10 år).
Jeg havde gerne kunnet se interessante nøgletal for hvert af disse år for at se, hvornår aktien ville dukke op i en screening.
Efter hvilke kriterier screener du ? (evt. kilder til betydning og performance)
Jeg tænker Axel Steuch, Robert Novy-Marx og oldschoolvalue.com's dissekering af Piotroski.
Enig - der er meget andet i livet end Vestas. Få lidt debat på disse emner, så tak fordi du bragte sådan et indlæg.

Hugo Boss, Ralph Lauren

Hugo Boss, Ralph Lauren
17/9 2013 12:18 Martin NYSE 266485Tak for 'lead'. Jeg kendte ikke til VRA, så det er absolut et kig værd.

Jeg kan også anbefale at se på Coach (COH) og Michael Kors (KORS), når du nu ser på denne branche. Jeg er selv meget inde i dem. Jeg har stor tro på Coach (dog lidt nedadgående pga CEO afgang) - de har haft en sund udvikling på nøgletal. Jeg er long Coach og har ikke pt Kors.

Som der bliver nævnt, er det dog ingen dans på roser. Når det går nedaf i branchen, så går det også ofte stærkt (COH viser til en grad lignende trend som TeamGarlic viser på grafen). Der er mange af de her virksomheder som er i konstant transformation, og det er ikke altid sustainable.

Jeg vil ikke argumentere for at Buffett eller Graham vil finde nogen af dem interessante, jeg tror det er en for dynamisk og volatil branche og kan ikke sammenlignes med Coca-Cola eller American Express, som år efter år leverer solide afkast. Der er mange variabler i denne branche og det kan være svært at forudse fremtidig efterspørgsel for et brand.18/9 2013 20:16 SorenSchmidt 066498Jeg synes også Coach ser meget spændende ud på nøgletal.TRÅDOVERSIGT