Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

praksis ved dødsbo


66533 fillandkill 23/9 2013 11:42
0
Oversigt

Jeg er bobestyrer i et privat skifte, og besluttede mig for lige at kigge lidt nærmere på de opgørelser der er kommet fra banken, mht. de aktiver der er blevet realiseret, og jeg undrer mig ret meget over hvordan praksis er i denne sammenhæng.

dødsdagen er d. 1. August, og opgørelsen til skifteretten fra banken er dateret d. 13 august,
så derfor har jeg kun fundet data fra denne periode.

Allerførst har jeg skrevet hvilket papir der er tale om, dernæst de oplysninger der er kommet fra banken, salgskurser og lukkekurser, og når jeg så begynder at kigge her, så forstår jeg slet ikke hvordan det hænger sammen, nogen der kan hjælpe med almindelig praksis i sådan en sag? <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/> der er ihvertfald ingen tvivl om hvem banken er.

Synes bare det er fantastisk at banken kan sælge papirerne, til en kurs under dagens laveste, for hele perioden, ( 1. til 13. August, og det er altså her mine evner slipper op, og jeg må bede om hjælp... <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Hvordan kommer banken frem til salgskursen?
docxAktier_og_obligationer.docx



23/9 2013 12:03 Occam 366534



Hvordan kan banken overhovedet disponere dødsboets aktiver umiddelbart efter dødsfaldet, altså på et tidspunkt hvor skifteretten ikke har udpeget en bobestyrer?

Kan det skyldes, at boet er insolvent, eller at aktierne ligger som sikkerhed, og at banken i den forbindelse har dispositionsret?

Under alle omstændigheder er banken forpligtet til at vælge den handelsform, der er bedst for kunden, dvs. boet. Hvis jeg var dig, ville jeg bede banken redegøre for dette.



23/9 2013 18:06 nohope 166535



De har vel bare taget deres strakshandelskurser og kørt handlerne igennem til de elendige kurser de bruger der ?

Men hvorfor har de overhovedet taget initiativ til at sælge - uden du er spurgt ?



23/9 2013 20:21 fillandkill 066536



Jeg skal til møde senere på ugen i banken, og ville lige klædes på, hvis nogen havde noget brugbar Info i denne situation.
Min far skyldte ikke en eneste krone væk, da han døde, så der er ingen pant eller lignende på nogen måde.

I det dokument det er lagt op, kan man se højeste og laveste kurs i hele perioden hvor papirerne kan være handlet, og det der undrer mig, er at samtlige handler er foregået mellem 1 og 10kr under periodens laveste kurs.

Men er heller ikke klar over om der er særlige regler ved dødsfald, at papirerne så pr. Automatik skal handles eller?

Prøv at ændre skrift størrelsen til 8 i dokumentet, så bliver det mere overskueligt



23/9 2013 22:31 Occam 166538



Jeg kan ikke forestille mig, at der er regler om automatisk realisering af aktiver i et dødsbo. Tværtimod bliver aktiver låst godt og grundigt, indtil en bobestyrer er udpeget. F.eks. blokeres betalingsservice.

Min hypotese er, at bankens salg er ulovligt. Jeg ville spørge sagsbehandleren i skifteretten om, hvad de mener om bankens handling. Skifteretten får jo et pænt gebyr, så du kan godt tillade dig at bruge dem som rådgivere.



24/9 2013 17:49 ulabula 066546



Da den sidst overlevende af mine forældre døde, arvede vi 2 børn de værdipapirer, der var i boet. De blev ikke solgt, men overført til hver af os fifty-fifty. Jeg mener bestemt ikke, at banken har rådighed over papirerne. Er de solgt, eller er de blot opgjort, så skifteretten kan beregne arveafgift?



25/9 2013 05:33 fillandkill 066547



Det der undrede mig, var den opgørelse der var sendt fra banken, og til skifteretten, deri står hvilket papir der er tale om, hvad salgsprisen er, og hvad lukkekursen var den pågældende dag.

skifteretten kan ikke beregne arveafgift endnu, vi har netop indsendt åbningsstatus på dødsboet, så ikke før den endelige boopgørelse er lavet, kan skifteretten beregne arveafgift.



27/9 2013 17:13 Tonny9 166580



Er du sikker på at de reelt er solgt?
Det er ikke bare en opgørelse fra banken over værdierne?
Der skal vel findes en værdi til beskatning?

Så et vildt gæt fra min sider er, at det blot er papiernes værdi på den dag de skal opgøres i boet.

Jeg har i hvert fald meget svært ved og forestille mig at banken blot har solgt værdipapierne, sådan uden videre.
Der er jo intet til hindring for, at arvingerne vælger og modtage værdipapierne og så betale den skat der er forbundet med det.
Det er et valg der skal træffes af arvingerne.

Så mit bud er, at det er en opgørelse af værdierne og den værdi der tages udgangspunkt i ved opgørelsen af boet.

Hvis det er rigtigt, så skal du jo nok ikke havde så travlt med og få banken til og hæve værdien.



2/10 2013 01:02 fillandkill 366588



Det eneste jeg var sikker på, da jeg skrev, var at der var en opgørelse fra skifteretten, hvor der stod salgskurser på, som var under periodens laveste kurs, og det undrede mig meget, hvordan de kunne sætte disse salgskurser.

Efter et møde i banken, viser det sig at papirerne ikke er solgt endnu, og forklaringen var, at hvis man ønskede at lukke boet, samtidig med at man indleverede åbningsstatus, så havde man her opgørelsen fra banken.

Som jeg lige umiddelbart har forstået det, så er det en praksis der især benyttes hvis boet er insolvent, - hvis der derimod er værdier der skal realiseres, hus, bil osv, så vil det være dumt at gøre, da man ikke kan fratrække udgifter til begravelse m.m. hvis man lukker boet sammen med åbningsstatus.



4/10 2013 00:20 Tonny9 266596



Jeg vil bare lige nævne, at jeg sætter pris på din tilbagemelding.
Det er altid godt og få tingene bundet af, så vi alle kan blive klogere.



4/10 2013 16:03 ulabula 166598



Også tak for tilbagemelding herfra. Jeg er ked af, at jeg ikke kondolerede i min første post. Det er hermed gjort.



TRÅDOVERSIGT