Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Just Eat - oplagt shortkandidat...?


68351 Spekulant.dk 4/4 2014 20:31
Oversigt

Tilståelse: har ikke sat mig dybere ind i seneste regnskaber, men synes IPO-markedsværdien på omkring DKK 13 mia. virker temmelig anstrengt, og måske særligt på et tidspunkt hvor bl.a. det amerikanske Nasdaq-indeks måske tyder på at være i lidt "boble-problemer".

Faldt også over denne her:
http://www.business.dk/detailhandel/analytikere-saar-tvivl-om-just-eats-vaerdi

Nogle af de tidligere ejere/stiftere af Just Eat har jo i øvrigt startet konkurrenter, at Just Eat var nogle af de første på banen er ingen garanti for at man bliver de bedst performende på lidt længere sigt; synes den nuværende værdisætning oser lidt i retningen af "nul konkurrenter" og forventning til fortsat meget høj vækst - udover det skal der også solid indtjening til hvis markedsværdien skal kunne retfærdiggøres.

Kan se man kan CFD-handle aktien på Saxo Banks platform; hvis man kunne time et short nogenlunde optimalt og geare en smule, kunne der måske skabes et helt godt afkast, omend dog med høj risiko.

--
Brugernes egne analyser | http://www.spekulant.dk/analyser
Guide til investeringsbøger | http://www.aktieplus.dk/boger.php
TA/FA-analytikerens schweitzerkniv | http://www.spekulant.dk/vikingen



5/4 2014 15:52 Carlo Seest 168361



Uden at have sat mig ind i branchen osv. vil jeg bare lige sende det dette link.

http://money.cnn.com/quote/quote.html?symb=GRUB&source=story_quote_link

Det er en tilsvarende service i USA som gik 30% op på aktiens 1. handelsdag.

Jeg skal ikke have shortet noget, selvom man syntes den ligger lige til højrebenet.

Jeg ved fra en ven der var involveret i noget restaurant, at Just eat tager sig ret godt betalt på restauranternes vejene. ca. 30% af listeprisen tager de i gebyr for at levere. Derudover får de også betaling for levering.



6/4 2014 21:33 Spekulant.dk 168381



Hvis man vover et short i enten Just Eat eller den pågældende sag du omtaler, vil timing nok være Alfa og Omega; risikoen vil være høj - og måske særligt i startfasen efter en IPO - rette timing tror jeg dog vil kunne kaste et pænt afkast af sig, hvis man retter skytset mod tvivlsomt værdisatte aktier i "udsatte" sektorer. En del af disse fald har vi dog måske allerede set.

Der bliver i øjeblikket sikkert tjent ganske gode summer blandt hedgdefonde og andre større shortere i tidligere high-flyers på bl.a. Nasdaq-børsen, eksempelvis i Tesla, Netflix, Twitter o.a. som pt. bløder ret heftigt. Tror på den anden side også, at der måske snart skal trædes varsomt med short-positioner i disse, der vil kunne komme en kraftig modreaktion ved det mindste positive Pip - russiske aktier et et godt eksempel på hvor hurtigt det kan gå op igen, nærmest fra den ene dag til den anden.

Markedet ligner i øjeblikket et "Dr. Jekyll and Mr. Hyde" marked - den slags giver så også muligheder hvis man ligger på den rigtige side i valg af sine positioner, hvad enten man er short eller long. Men nok mest af interesse for den kortsigtede spekulative investor.

For langsigtede investorer bør der vel blot plukkes veldrevne virksomheder som igennem længere tid har bevist deres værd, på den lange bane er der sikkert fortsat gode odds for at blive belønnet gennem aktietilbagekøb, kursstigninger og udbytte. Mit bud på en mulig short-kanditat er således hverken en opfordring til den "almindelige" investor ej heller en risikofri investeringsmulighed til den spekulative investor, forkert timing kan være fatal.

--
Brugernes egne analyser | http://www.spekulant.dk/analyser
Guide til investeringsbøger | http://www.aktieplus.dk/boger.php
TA/FA-analytikerens schweitzerkniv | http://www.spekulant.dk/vikingen



TRÅDOVERSIGT