Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Snøft! Farvel TopoTarget, farvel Belinostat!


68541 vingeman 16/4 2014 22:36
Oversigt

Som gammel, nærmest aldrende, topo-aktionær er det jo chokerende nyt, der tikkede ind på telegrafen her i morges. At der overhovedet sker noget! Det ser ud til at være mest godt nyt, men i det følelsesmæssige register mærkes også en vemod: Når man har satset alle sine (ret få og små) æbler i én og samme kurv, kaldet TopoTarget, så opstår der da over tid en vis følelse af identifikation med selskabet og dets ene lovende produkt, indtil for nylig kaldet Belinostat. Nu bliver man så del af noget større og mere diffust, og følelsen af tilknytning går tilsvarende imod opløsning.

I længere tid har jeg undret mig over, hvor følsom topo-aktien måtte være, når den dykkede sydover ovenpå enhver god nyheds stigning. Jeg må indrømme, at jeg anså den lille skid af en CEO hos partneren Spectrum Pharmaceuticals, Rajesh C Shrotriya, for at stå bag disse fald, så partneren ville stå godt i en handel om overtagelse af TopoTarget. Hele hans cirkusklovne-agtige facon som CEO, når han har stået for sine 'underholdende' fremlæggelser af sit selskabs produkter, har hos mig mere vakt mindelser om en "her har I mig" Kurt Thorsen "tilba-age" på toppen end en, e-e-en... en anden en. Nu skal skylden måske i stedet skydes til Frankrig, så i så fald: Undskyld, hr. Shrotriya!

Eller hvad med Topos egen ledelse: Hvis de for enhver pris ønskede den handel skibet i havn, presset af deres benspændende amerikanske partner. Har de haft en finger eller to med i topo-aktiekursens krise? Måske har topotoppen tænkt: "Okay, vi rammes i første omgang på udbyttet ved en handel. Men på sigt, så skulle den større sikkerhed ved en bredere pipeline, et solidt selskabs mindre sårbarhed overfor amerikansk partnersabotage samt bare hele synergien ved sammenlægningen blive en fordel for alle, også vore trofaste aktionærer." Og jeg håber da, at de har medtænkt dette ord, "trofaste". Hvis denne forestilling om fremtidig succes kommer til at holde stik, så klager jeg ikke over en halvsløj overtagelsesforretning. Man må jo forholde sig til realiteterne, sådan som man nu kan udlæse dem af kaffegrumset.18/4 2014 22:54 vingeman 368560Godt 30% til topo-aktionærerne beregnet på en fladtrykt Aktiekurs

Jeg har netop besøgt en konkurrerende investordebatside for at tjekke, om nogen derovre kan tilføje nogle oversete guldkorn til den øjeblikkelige situation. Jeg vil af venlighed undlade at nævne sidens navn. Der udspillede sig en ikke særligt indholdsrig diskussion om mulighederne for at opnå en bedre deal, end den der er indgået mellem TopoTarget og franske BioAlliance, hvis navn signalerer, at det vist ikke er første gang, de indgår alliance med et andet selskab. Og den snak derovre inspirerede mig til dette indlæg.

Jeg har haft lommeregneren fremme og regnet ud, at dealen med 2 BioA-aktier pr. 27 topo-aktier ved dagens kurs svarer til ca. 4 kr. pr. topo-aktie ved partnerskabsindgåelsen (eller 3,97 kr. for 'flueknepperne' - et yndet udtryk hos debatkonkurrenten de dage, jeg selv deltog derovre). Tager man udgangspunkt i topo-kursen på de 3,01 kr. ved dealens offentliggørelse, en kurs vi nok ikke når ned i nærheden af igen, så bliver fortjenesten på omkring 31 %. Så jeg antager, at kursen gradvist vil stige op imod de 4 kr. frem mod tidspunktet for cementeringen af fusionen.

Men da handel med BioAlliance-aktien måske (jeg ved det ikke) kan blive besværliggjort for mange af os, der ikke har adgang til børsen Euronext Paris, hvor BioAlliance-aktien handles, så vil det måske ikke være dumt at købe topo-aktier, mens man kan, selv hvis kursen overstiger de fire. Jeg forventer i hvert fald en synergi-effekt ved sammenlægningen, og snart efter, den 9. august, venter vi jo svar fra FDA. BioAlliance vil ansøge om notering af aktierne på NASDAQ OMX Copenhagen.

Af aftalen fremgår da også forventninger til markante kursstigninger efter fusionen: "Fusionen vil skabe en udvidet aktionærbase med en højere markedsværdi og dermed udgøre en mere attraktiv investeringsmulighed for investorer i USA og Europa."

Men kan noget så komme i vejen for den indgåede handel? Ja, hvis uro blandt topo-aktionærer på niveau med det arabiske oprør pludselig bryder ud. Hvert selskab har fundet støtte i aftalen blandt deres største aktionærer, så BioA får støtte fra 18,8 % af aktiekapitalen, mens TopoTarget bakkes op af HealthCap-fondene og HBM Healthcare Investments, som repræsenterer 12,6 % af aktiekapitalen. Ikke mange procenter at stå imod en tsunami med. Men det sender jo et signal, så det vil nok kræve en del viljefaste utilfredse aktionærer at tage kampen op.

Den foreslåede fusion skal godkendes på ekstraordinære generalforsamlinger, som afholdes den 27. juni 2014 for Topotarget og den 30. juni 2014 for BioAlliance Pharma.

Nu har der været snakket meget om, hvor dyrt TopoTarget skal sælge sig, og hvor meget vi aktionærer skal have ud af en aftale om at sælge enten Belinostat eller hele TopoTarget. Jeg antager, at når det drejer sig om to selskaber af sammenlignelige størrelser, der slår kludene sammen, altså fusionerer, så vil prisen ligge relativt tæt på den egentlige øjeblikkelige værdi, som markedet tildeler selskabet. Dog forventer jeg også, at vi får 'et eller andet' for den 'latente værdi' af et blockbuster produkt, der først nu så småt skal til at folde sig ud.

Er en aftalepris på godt 30% oveni en kurs, der i forvejen er trykket grundigt i bund så i orden? Vi var jo for ganske nylig (i løbet af en handelsdag) oppe at runde en kurs på 4,40. Så ja, je' spør' bar'!23/4 2014 05:15 vingeman 068614Topo-aktien lige nu 4,34 kroner værd, hvis vi beregner den ud fra en BioAlliance Pharma kurs på 7,85.

Frem til august, hvor topo-aktionærer bliver til BioAlliance-aktionærer, vil BioAlliances kurs selvfølgelig også ændre sig. Den ændring vil afgøre fortjenesten. Og udviklingen skal da bare fortsætte som det seneste døgn, hvor aktien steg med 12,30%. Mon det er nyheden om fusionen, der er ved at synke ind. Til gengæld bekymrer det mig da noget, at aktien kun skulle være handlet to gange på en hel handelsdag. Så franskmændene er på den anden side ikke ligefrem vilde i varmen over det kommende samarbejde.

Ved en ombytning lige nu ville aktionærerne hos TopoTarget have tjent 44% i forhold til kursen på 3.01, da nyheden kom.23/4 2014 10:11 vingeman 068621Jeg begynder at tro, at oplysningen om kun to handler på en handelsdag skal tages med et gran salt. Jeg har informationen fra netfonds.no. Og her følger man åbenbart ikke dagens handel på BioA: Man har ikke noteret nogen handel, selvom aktien er steget. Her stod også at seneste slutkurs var 7,85, selvom BioA's egen side oplyste 7,83. Følger netfonds.no mon kun egne handler på aktien? Jeg blev lidt nervøs over de kun to handler.13/6 2014 10:02 vingeman 169202Topokursen hurtigt i hovedet

En hurtig hovedomregning af øjeblikkets BioAlliance kurs til topokursen, hvis den allerede nu var 2/27 af BioAliancens: Dividér BioA-kursen med to, læg 10 procent af resultatet oveni, og læg yderligere det halve af en tiendedel af de 10 Procent oveni. Ret nemt! Kopiér det over på en sticky note.

Eksempel: BioA-kursen er 8. Topokursen 'burde' derfor være 4 + 0,4 + 0,02 = 4,42

Kontrol: Topokursen udregnet med omvekslingskonstanten 27/2 og valutaomregning (1 Euro = 7,46 kr.): 8 x 2 / 27 x 7,46 = 4,420740740...13/6 2014 13:18 vingeman 069203=== En endnu hurtigere topokurs! ===>

Nå ja, når jeg nu lige tænker mig om, og det kan jeg jo faktisk godt, så kan man lige så godt regne tallene sammen én gang for alle til en fælles konstant, hvor man blot skal tilføje regnestykkets eneste variable, BioA-kursen. Her vedtager vi, at valutaomregningen 7,46 er en konstant.

En fælles konstant gør det ulige lettere, når kursen ikke er pænt rund som 8.

Gang BioA-kursen med 0,55259259259..., så får du den (foreløbige) omvekslede topokurs. Eller nøjs med 0,5526 - så fylder det heller ikke så meget på sticky noten.TRÅDOVERSIGT