Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Betaling af skat


68542 Jappadappa 17/4 2014 10:39
1
Oversigt

Hej alle,

Jeg er lidt i tvivl omkring skat tab / gevinster på aktier.

Hvis jeg har nu feks. har en gevinst på 10.000 kr.- og der skal betales 2.700 kr.- i skat, bliver det selv indberettet til skat og betalt. Eller hvordan gør man det nemmest?

Hvis man har foretaget mange handler, og man så til slut på året har regnet ud man har en gevinst på 50.000, kan man så betale skatten med det samme, så der ikke skal betales renter, eller hvordan gør man rent praktisk?

Tak på forhånd :)17/4 2014 12:31 Bryan 168545Det kommer lidt an på hvordan du opnår den gevinst.

Ved udbytter vil der som regel være trukket 27% acontoskat.

Ved kursgevinster trækkes der ikke noget.

Din bank/mægler indberetter dine handler til Skat. Du kan også se din nuværende beholdning af aktier på skat.dk i din skattemappe.

Når året er omme gøres det hele op. Hvis du samlet har gevinst beregnes skatten og det du evt. har betalt i acontoskat trækkes fra. Hvis du samlet har tab overføres det til næste år, så det kan modregnes i fremtidige gevinster.

Det burde altså foregå helt automatisk i dag, men det er dit ansvar at kontrollere at Skat´s oplysninger er korrekte.

Hvis du selv fører regnskab og kan se at du har realiseret en del gevinster i løbet af året, kan du foretage en frivillig indbetaling. Hvis du f.eks. gør det i december slipper du for at betale renter.17/4 2014 12:44 Jappadappa 168546Tak Bryan.
Det giver god mening.17/4 2014 12:55 cfrimodt 168547Hej Jappadappa.
Ja man skal selv sørge for at årets gevinst er påført selvangivelsen korrekt (vidst nok rubrik 67 for noterede aktier og rubrik 38 for lagerbeskattede aktier).
Skat har også et registreringssystem, hvor de bruger bankernes indberetninger til at beregne gevinst, men det virker som kong Volmers den gale ende og går helt koldt hvis der har været emissioner/split/revsere-split/ændring af fondskode osv. Det er dog ikke obligatorisk at bruge programmet til at beregne årets gevinst/tab (omend det er fint til at tjeke efter med)
Vær dog obs på at alle dine køb skal være registreret i systemet hvis du ønsker at kunne bruge fremtidige tab i den pågældende Aktie (dette er mest et problem for aktier-ikke-optaget-til-handel-på-reguleret-marked, som ikke altid automatisk kommer ordentlig ind via bankernes indberetning).

Jeg mener at du på skats hjemmeside kan se hvordan du kan indbetale via dankort eller bank osv. Jeg mener godt at dette kan gøres inden årets afslutning, så man slipper for at betale renter (omend disse renter er relativt lave og derfor billigere end at låne i banken, så hvis du har banklån er det typisk smartere at afdrage på disse!). ;o)17/4 2014 12:57 cfrimodt 068548(Var ikke for at overrule Bryan, hvis indlæg blot ikke var synligt da jeg begyndte at skrive mit) ;o)17/4 2014 13:18 Jappadappa 168549Så man tjekker self. bare om tallene er korrekte fra skat, og såfremt de er det, så kommer de som restskat på årsopgørelsen, eller man kan vælge at lave den frivillige indbetaling?18/4 2014 12:35 cfrimodt 168554Ja, men man trykker også på lommeregner-symbolet ud for felt 67 eller 38 (de sender en samme sted hen), hvorved man kan se skats beregninger af såvel årsavencen, samt de køb og salg man har gjort i løbet af året. Er man så uheldig at nogle af ens aktiekøb ikke er registreret (f.eks. hvis man har købt aktier-ikke-optaget-til-handel-på-reguleret-marked("unoteret")), skal man selv oplyse købsprisen for at man senere kan få fradrag for et eventuelt tab på pågældende Aktie. (man kan indtaste køb og salg på nye aktier nederst på den side) :o)TRÅDOVERSIGT