Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas: Et selskab der gavner os og naturen.


68919 Windstyrke 21/5 2014 20:21
Oversigt

Hvorfor investere i Vestas er måske noget mange tænker.
Her er en af de vigtigste årsager.

Ti selskaber forurener ligeså meget som Norden
Verdens ti største fødevarevirksomheder udleder ligeså store mængder drivhusgasser som de fire store nordiske lande, viser en rapport fra Oxfam. Det er ikke blot med til at øge klimaforandringer, men kan også skade selskabernes egen forretning.

AF MARTIN HAVTORN PETERSEN, FØDEVAREWATCH
Offentliggjort 21.05.14 kl. 17:30
Verdens ti største fødevareselskaber - de såkaldte "Big 10" - udleder samlet en ligeså stor mængde drivhusgasser som Danmark, Norge, Sverige og Finland tilsammen.

Det fremgår af rapporten 'Standing on the Sidelines' fra Oxfam.

Det svarer til, at de ti selskaber Associated British Foods (ABF), Coca-Cola, Danone, General Mills, Kellogg, Mars, Mondelēz International, Nestlé, PepsiCo og Unilever kunne samle sig og blive verdens 25. mest forurenende land. De ti selskaber udleder samlet 263,7 millioner tons drivhusgasser årligt gennem sin egen drift, samt forsyningskæder.

Store konsekvenser
Selskabernes praksis hjælper først og fremmest de menneskeskabte klimaforandringer på vej, hvilket vil medføre tørke, oversvømmelser og andre ekstreme vejrforhold, skriver Oxfam. Det vil øge fattigdom og hungersnød i verden, men det vil også påvirke landbrugsafgrøder samt fødevarepriser og -forsyning.

Og Oxfam mener derfor, at det vil være i selskabernes egen interesse at øge deres fokus på at nedbringe udledningen af drivhusgasser. En række fødevarekoncerner har da også allerede mærket påvirkningen fra klimaforandringer - og bemærket dette i deres regnskaber.

Bl.a. meddelte General Mills i sit seneste kvartalsregnskab, at ekstremt vejr havde lagt en dæmper på salget og kostet selskabet 62 dages produktion i kvartalet, skriver Oxfam i rapporten. FødevareWatch har også på det seneste beskrevet, hvordan ekstreme vejrforhold er begyndt at påvirke bl.a. den globale kaffeproduktion.

Gør ikke nok
I rapporten fastslår Oxfam også, at de internationale koncerner langt fra gør nok for at nedbringe denne udledning.

"Alt for mange af nutidens fødevare- og drikkevaregiganter krydser blot fingre og håber, at klimaforandringerne ikke skader fødevaresystemet og tænker, at nogle andre vil ordne det. De ti store selskaber genererer mere end 1 mia. dollar om dagen og har enorm magt til at påvirke de globale forsyningskæder for fødevarer," udtaler Oxfam's direktør Winnie Byanyima.

Hun tilføjer:

"Industrien er nødt til at gøre mere for at arbejde hen mod 'nul hungersnød' i verden, mens de laver gennemgribende forandringer i deres produktionsmetoder."

Organisationen peger på selskaberne Kellogg og General Mills som de værste syndere blandt de ti selskaber og anslår, at det er muligt for de ti selskaber at nedbringe den samlede udledning af drivhusgasser med 80 millioner tons i 2020.
http://energiwatch.dk/Energinyt/Politik___Markeder/article6745042.ece



21/5 2014 20:25 RTH76 168920



Super skriv wind <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



21/5 2014 20:33 cykling 168921



En helt frisk rapport viser af de fleste døds ulykker ved faldskærms udspring har sin årsag i manglende udløsning af skærmen-Man har derfor overvejet og eliminere den faktiske årsag-Enhedslisten stiller derfor forslag om og fjerne faldskærmen for derved og undgå disse forfærdelige ulykker fremadrettet.



21/5 2014 20:40 doodha 268923



,

pas

- men sjov leg...<span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

PS: Var det rigtigt, det med cykelhjelme?



21/5 2014 22:21 Windstyrke 168925



Mener du: Jo flere der kører med cykelhjelm jo flere med cykelhjelm kommer tilskade? Tænk hvis alle kørte med cykkelhjelm ville alle jo være med i statistikken og dermed vil %en stige.



3/6 2014 20:53 mccarthy 069061



Hej Windstyrke.
ENIG MED ALT DET DU skriver. Aber vi er i et E.U. fælledsskab hvor C.H. styrer miljøet. Og det gør hun jo godt; mange møder og rette presseudtalelser når aldre end E.U. har flyttet sig og ikke proforma som i E.U., men faktuelt. De næste år vil vise at E.U er bragt i en tilstand hvor nationalstaterne ( - Danmark ) vil et fælles Europa; Danmark ligger ned - og siger ja, ja , ja - til alt.



TRÅDOVERSIGT