Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

En rigtig god dag for mig i dag


69591 PMPirate 6/8 2014 17:31
Oversigt

Der er to grunde til, at det var en god dag for mig:

For det første fik jeg udbetalt et ekstraordinært udbytte fra en unoteret virksomhed jeg ejer en del af. Fordi der er et solidt overskud efter omkostningerne til en pæn organisk vækst. Det var før skat næsten lige så mange penge som jeg har hos Nordnet. Og før skat omkring 14 gange min oprindelige investering fra 2003, bare med denne ene udbyttebetaling.

For det andet havde jeg i dag et plus på 1,6% i min kapital hos Nordnet, selvom markedet var faldet. Der er der to årsager til:

1) Jeg er ved at sælge mine aktier. Ved dagens start var jeg 75% kontant, så prisfaldene har ikke ramt mig hårdt. Ved dagens slutning var jeg 86% kontant, fordi jeg havde solgt endnu en Aktie.

2) Jeg købte i morges et lod i lotteriet: Tegningsrettigheder i Nordic Mines, som ellers er tæt på konkurs. Sidste salg i dag var tre gange den pris jeg gav for dem. Bliver akkorden med deres kreditorer gennemført, vil jeg udnytte tegningsrettighederne. Og får de så gang i deres mine igen, kan jeg vinde stort på dette lotterilod.6/8 2014 17:57 bikube 269592Så vidt jeg kan se på nyhederne, så har alle kreditorer i retten godkendt akkorden, så det skulle være på skinner.7/8 2014 16:19 PMPirate 169598Ja, det ser godt ud.

I dag blev tegningsretterne stille og roligt handlet op til SEK 0,004-0,005. Klokken 14:00 skulle retten i Sverige meddele, om den kunne godkende rekonstruktionsforslaget. Det blev godkendt (og dermed bindende for alle kreditorerne), og efter kl 14:00 blev tegningsrettighederne stort set kun handlet til 0,005, selvom der ikke med det samme blev sendt en børsmeddelelse ud om det. (Retsdokumentet blev dog cirkuleret på et par svenske forums.)

Kl. 15:00 kom så børsmeddelelsen, og så handlede markedet irrationelt: Nogen begyndte straks efter at sælge tegningsretterne aggressivt i store mængder, og det fik prisen til at falde til 0,002-0,003.

Ikke fordi prisen på tegningsrettighederne betyder det store for mig, men man undrer sig når markedet ikke handler rationelt. Jeg har købt dem jeg skal have, og regner ikke med at sælge dem igen. Hvis rekonstruktionen kommer helt på plads, vil jeg udnytte tegningsrettighederne til at købe aktier, og holde på aktierne i et stykke tid til de får godt gang i deres guldmine igen.7/8 2014 17:05 PMPirate 269599Jeg synes lige jeg vil dele min analyse af Nordic Mines AB:

Virksomheden startede i 2005. Ideen var at lede efter guld og andre mineraler i Sverige og Finland, og eventuelt at starte miner. Og de gjorde et af de største guldfund i Norden i Finland. I 2010 gik de i gang med at bygge guldminen, og i slutningen af 2011 gik den i produktion.

Desværre var der en række indkøringsvanskeligheder, især med udvindingen af guldet fra malmen hvor der var en række produktionsstop, og de var ved at løbe tør for kapital. For omkring et år siden indledte de derfor forhandlinger med kreditorerne om en rekonstruktion af virksomheden - forhandlinger, som nu er ved at komme på plads.

For at holde omkostningerne nede stoppede de udvindingen af malm i slutningen af 2013. Udvinding af guld fra allerede udvundet malm af lav kvalitet (0,6 gram/ton) fortsatte dog til foråret 2014, hvor minen helt blev stoppet for at holde omkostningerne nede.

Det eneste reelle aktiv i dag er altså en guldmine, som ligger stille.

Virksomheden er tæt på konkurs, men omvendt også tæt på en rekonstruktion, så den kan komme i gang igen.

Det er altså en risikabel investering, men efter min mening også en investering der kan give et pænt afkast, hvis den lykkes.

Aftaler om en akkord med kreditorerne i både Sverige og Finland er stort set på plads. I Sverige har retten i dag accepteret rekonstruktionsplanen, så aftalen er bindende for alle kreditorer. I Finland mangler rettens afgørelse, såvidt jeg kan forstå, stadig.

En del af rekonstruktionsplanen er, at virksomheden skal rejse SEK 150 millioner mere i Egenkapital. Derfor skal der udstedes flere aktier. For hver Aktie er der derfor givet 19 tegningsretter, som giver ret til at tegne en Aktie til SEK 0,03. Desuden gives et mindre antal aktier til kreditorerne, ligesom der kan tegnes aktier uden tegningsretter.

Lige nu handles tegningsretterne til omkring SEK 0,002. Aktierne handles til omkring SEK 0,15.

Da der stadig er risiko for at virksomheden går konkurs, er det efter min mening ikke klogt at købe aktierne. De er også for dyre i forhold til tegningsretterne.

Langt bedre, hvis man tør tage risikoen, er at købe tegningsrettighederne. Kommer rekonstruktionen helt på plads kan man så tegne aktierne.

Det sidste er min strategi. Jeg har købt nogle tegningsrettigheder. Går virksomheden konkurs, mister jeg de penge jeg har givet for dem. Men hvis rekonstruktionen kommer helt på plads, vil jeg udnytte dem til at købe aktier, og derved øge min eksponering når risikoen er mindre. Jeg vil så holde på aktierne indtil de får gang i minen igen.11/8 2014 18:09 PMPirate 269621Endnu en god dag i dag.

Da jeg lige nu er 86% kontant i min portefølge af børsnoterede aktier, har jeg ikke mærket så meget til prisstigningerne i markedet.

Det er kun Skako jeg stadig har. Det er en Aktie jeg tror på, så jeg har ikke villet sælge for billigt. Og Skako er heldigvis ikke faldet voldsomt. I dag steg den 3,16%, men jeg fik alligevel ikke solgt.

Og så har jeg de tegningsretter til Nordic Mines jeg har købt. Tegningsretter minder om købsobligationer, og svinger lige så meget i pris. De steg 100% oven på en god nyhed. Markedsværdi nu DKK 2435, hvor jeg betalte 1287 for dem inkl. Kurtage. Men prisen på dem betyder ikke så meget, for jeg forventer at bruge dem i stedet for at sælge dem igen.

I alt steg min (86% kontant) portefølge med 2/3 af stigningen i C20, så jeg kan (endnu) ikke brokke mig over at være for meget kontant.

Jeg forventer stort set at være kontant indtil november, med en enkelt undtagelse: Hvis Nordic Mines udvikler sig, som jeg forventer, vil jeg bruge omkring 22% af portefølgens midler på at tegne aktierne.

Det er et stort sats på en enkelt Aktie med høj risiko, hvis man ser isoleret på min portefølge for børsnoterede aktier. Men omvendt udgør denne portefølge mindre end 10% af min formue, så jeg overlever nok, selv hvis Nordic Mines går konkurs.

Hvis det går galt med dem, lærer jeg forhåbentligt noget, og bliver lidt klogere.12/8 2014 17:20 PMPirate 069626En lidt bekymrende udvikling i Nordic Mines i dag.

I dag er sidste handelsdag for tegningsretterne, og det ser ud til, at mange har købt stort ind i dem i spekulativt øjemål, og nu vil brænde inde med dem fordi de ikke har kapital til at udnytte dem. Omkring en fjerdedel af tegningsretterne er til salg, og der er ikke nogen købere.

Så nu afhænger meget af, hvor mange aktier der tegnes uden tegningsretter. Hvis ikke Nordic Mines kan rejse den aftalte kapital ved emmissionen, bortfalder akkorden med kreditorerne, og de går konkurs.

Heldigvis tror jeg der er lidt en selvforstærkende virkning her: Når man kan se der er så mange tegningsrettigheder der uden held forsøges afhændet, ved markedet at det burde være muligt at tegne aktierne direkte uden tegningsretter. Og så er der ingen grund til at købe tegningsretter til SEK 0,001, hvis man uden dem kan tegne aktierne, og få dem til en pris omkring 3% lavere.

Selv har jeg i dag lidt ændret planer, og købt en million tegningsretter mere, så jeg nu i alt har 2,5 millioner. Det er noget jeg har overvejet de sidste par dage efter i weekenden at have sat mig endnu bedre ind i Nordic Mines forretningsgrundlag, hvilket har øget min tiltro til virksomhedens overlevelsesevne.

Det er naturligvis dumt at ændre sin plan i stedet for at lægge den rigtige plan fra starten. Nu kommer jeg til at betale minimumskurtagen på SEK 99 to gange fordi jeg har købt tegningsretter to gange. Og selvom jeg måske kunne få den ekstra million aktier uden tegningsretter lidt billigere, mener jeg ikke det er det ekstra besvær værd for så få aktier.

Jeg forventer at udnytte alle tegningsretter. Selv hvis emmissionen ikke bliver til noget og de går konkurs, vil jeg få pengene igen senere.

Det er min plan senere at forsøge at sælge op til en million af aktierne, hvis jeg herved kan få den investerede kapital retur. Så er det lidt sjovere at se de resterende aktier stige, ligesom man heller ikke er så nervøs for, om de går konkurs.

Hvis andre vil prøve det samme, er der over en milliard tegningsretter til salg til SEK 0,001 lige nu. De kan købes indtil børsen i Stockholm lukker kl 17:30, og så er det slut med handel i tegningsretterne.26/11 2015 05:55 Livermore 073703Hvis du har beholdt aktierne i Nordic Mines, så har det været en god investering. I går lå slutkursen på 2,28 skr.TRÅDOVERSIGT