Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Prosafe en måned efter sidste analyse


70306 Hans-Henrik Nielsen 27/11 2014 19:25
Oversigt

Jeg sidder ofte og kigger mine gamle analyser igennem for at se, hvor jeg havde ret, og hvor jeg tog fejl (den sidste af de to er ofte der, hvor man lærer mest!).

I den sammenhæng faldt jeg i dag over min 1 måned gamle analyse af det norske firma Prosafe, som har fået nogle gedigne tæsk i dag.
Jeg blev spurgt d. 29/10 af en læser, om det ikke snart var tid til at købe og, og om den "ikke snart var blevet så billig, at den ikke kunne falde mere" (indrøm det bare, den sætning har du også tænkt på et tidspunkt )

Mit svar for en måned siden var, at det var for tidligt at sige noget, men at jeg ville holde mig væk. Kig engang på chartet og se, om du kan forstå mit ræsonnement.

Forklaringen var ret simpel.
1. For det første havde vi defineret en nedadgående kanal, som endnu ikke var brudt op ad.
2. Vi lå under de lange glidende gennemsnit, som alle pegede nedad.
3. Aktien lå og flirtede med en tidligere bund fra september, som lod til at virke som modstand
4. volume var svag
5. stochmomentum var ved at toppe, hvilket ikke nødvendigvis er et salgssignal, men sammenlagt med de andre punkter, understøttede det min beslutning.

Så alt i alt en Aktie, jeg ville holde mig langt fra, skønt det den nu var "billig". På dette tidspunkt blev aktien handlet lige under kurs 35.
Og kig så engang, hvad der skete her efter. Kursen faldt på under en uge til kurs 27, steg lidt op men ikke nok til at nå op til den tidligere bund.
Herefter er vi på 2½ uge faldet ned i kurs 24,5 med nogle massive fald på adskillige af dagene.

Nu er det jo altid nemt at "spå" om fortiden. Så det næste logiske spørgsmål vil jo så være, hvad skal aktien nu?
Normalt spår jeg ikke om kursen, men derfor kan man godt gætte på udviklingen, og så observere kursen, indtil den bekræfter en vending og laver købssignaler.

Mit bud på fremtiden kommer ved at tage et kig på volume. Både den hurtige (røde) og den langsomme (grønne) volumelinje er brudt op i positivt territorium samtidig med at kursen falder.
Dette er en såkaldt pris/volume-divergens, som blot betyder, at de to udvikler sig forskelligt. Og eftersom volume ofte ses være en ledende indikator for pris, så kan jeg have en teori om, at vi er på vej mod en vending.

Hvad skal der så til for at jeg kunne være køber af aktien?
Aktien skal lave en rolig vending og begynde at lave nye højere toppe og bunde. I denne proces vil aktien komme op og bryde den nedadgående trendlinje, og her vil man så evt. kunne samle op i aktien.

Normalt køber jeg jo ikke aktier, der ligger under 200 dages EMA, men når der er så langt op (en stigning på 60-70%), så gør jeg nogle gange en undtagelse.
Men i løbet af sådan en vending i aktien vil jeg også meget gerne se en forbedring af det generelle marked i Norge, som pt. brager nedad. Bl.a. pga. de hurtigt faldende oliepris, som virkelig gør nas i det norske.

Håber at ovenstående giver mening og kan give lidt inspiration til jeres fremtidige analyser.
Skriv endelig med spørgsmål.


Hans-Henrik
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/165400380191772

PRS.OL
TRÅDOVERSIGT