Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Et spørgsmål om Mærsk


70566 Hans-Henrik Nielsen 20/12 2014 23:27
Oversigt

Jeg fik lige en forespørgsel på Mærsk nu efter flotte stigninger i denne uge.
Og jeg vil godt lige tage et hurtigt kig på den.

Jeg ved godt, at det er fristende at købe op lige nu, hvor alt er spurtet op, og mange sidder og ærgrer sig over, at de gik kontant. Som jeg har advaret om længe, så er vi pt. i et markedet, hvor markedet nemt kan rykke både 5, 10 og 15% indenfor ganske kort tid, og det er præcist, hvad vi er vidner til lige nu.

Jeg skal nok lige komme med en lille julevideo her i weekenden, idet der er nogle ting, der stadig gør mig nervøs i det nuværende marked på trods af et fint julerally-setup den seneste uges tid.

Men lad os i denne omgang nøjes med at forholde os til AP Møller.
Aktien har været i en etableret ned-trend længe efterhånden. Jeg var ude i august og råde jer til at holde den lidt endnu. Og da den så begyndte at vise svaghed i september, advarede jeg om at vi godt kunne have set toppen for denne gang. Så fik vi en kombination af et faldende marked, en overkøbt Aktie samt et oliemarked, hvor bunden gik ud. Og alt dette lagt sammen har skabt en "super" ned-trend.

Aktien ligger pt. 7-800 point under sit 200 dages EMA, og alene denne ene faktor gør, at jeg ikke ville købe den pt. Der er kun 5-6% op til et modstandspunkt, som mange kigger på. Så alene dette filter holder mig ude. Men der er mere endnu at kigge på.
Vi ligger pt. lige på samme niveau som bunden fra det store fald i oktober, og samtidig ligger vi lige under den nedadgående trendlinje. Også dette gør mig teknisk negativ på aktien.

En sidste ting er så mine indikatorer. Volume-indikatoren underbygger fint den stigning vi har haft på det sidste. Men viser ikke over-styrke i forhold til prisstigningen.
Stoch-dmi er ved at være i overkøbt, så også dette antyder, at aktien muligvis ikke vil have kræfter til at bryde den negative trend denne gang.

Meget afhænger dog af om aktie- og oliemarkedet kommer til at køre op i den kommende uge. Men jeg kan godt røbe fra mine forberedelser til videoen, at noget antyder, at vi ikke helt har set bunden endnu. Men mere om det senere.

Så hvad er konklusionen?
Jeg ville ikke gå ind i aktien lige nu. Hvis jeg skulle ind i aktien, skulle den ikke bare bryde trendlinjen. Den skulle bryde den langsomt. Og med det mener jeg, at den gerne må lave en lille dobbelt bund over nogle uger, og så langsomt tippe op ad. Disse vilde sving vi ser for tiden er for følelsesprægede, og dem investerer jeg ikke på.
Pt. overvejer jeg faktisk at lave en lille short position på den, hvis markedet starter negativt på mandag. Dette kan gøres med et stop-loss lige over trendlinjen, hvilket vil give en meget lille risiko. Men det ville ikke blive en langsigtet position. Men over en uges tid, kunne den godt være spændende.

Hvis du sidder med aktien lige nu, så skal jeg være ærlig og sige, at jeg tror det værste fald er ovre. Jeg har før spået den muligt nede i 10.000, men jeg er ikke længere så sikker på, at vi skal helt så langt ned. Firmaet bag aktien er jo bund solidt, og på trods af dårlige oliepriser, så er deres drift jo fin.
Så har du aktien, så gå ikke i panik. Jeg tror vi vil se den højere om 2-4 måneder, med mindre olien går i gulvet og pludselig ligger omkring 40-45 USD. Så vil vi nok også se Mærsk følge med ned.

Det var alt for nu. Videoen tilgår senere i løbet af weekenden.

Hans-Henrik
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/16540038..

MAERSK B.CO
TRÅDOVERSIGT