Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Placeringer i henholdsvis pensions- og frit depot


71018 svk 18/1 2015 18:14
Oversigt

Jeg står for at skulle foretage en langsigtet investering (minimum 15 år) i henholdsvis pensions- og frie midler, i begge tilfælde for over 1 million kroner.

Udvælgelsen af papirer er gjort med henblik på en samlet optimering af lav risiko, løbende omkostninger og skat.

Jeg forventer at foretage følgende placeringer:

Pensionsdepot:
iShares Core S&P 500 UCITS ETF Acc (EUR) (CSPX)
iShares MSCI Europe UCITS ETF Acc (EUR) (IMAE)
iShares Core MSCI Pacific ex Japan UCITS ETF Acc (EUR) (CPXJ)
Berkshire Hathaway (BRK.B)

Frit depot:
Danske Invest Online Globale Aktier Indeks
Maj Invest Europa Aktier Udb
Berkshire Hathaway (BRK.B)

I begge depoter vil placeringen i de enkelte papirer være ligelig.

Har forum en kommentar til fornuften i de udvalgte papirer?

På forhånd tak.19/1 2015 14:57 Øbo 171033Hej
Angående pensionsdepotet:
Jeg synes godt om din strategi om at have ETF'er i pensionsdepotet, de ligger skattemæssigt bedst der. Du har også valgt brede, passive fonde der, de er billigere i gebyrer og klarer sig godt ift. aktivt forvaltede eller mere specialiserede fonde.
Du kunne overveje om du har behov for BRK.B i pensionsdepotet, da du dels allerede er eksponeret mod USA, og dels er så langsigtet, at du er med udover Buffets levetid, med den usikkerhed, hans bortgang vil medføre for selskabets strategi, evt. afvikling? Som et alternativ kunne du tage en passiv etf, f.eks geografisk vækstbaseret (emerging markets?) eller udbytteaktier eller lignende.

Angående de frie midler:
De fleste herinde er mest til enkeltaktier (stockpicking), hvor du slipper for de årlige gebyrer, som fondene tager. Du har så store midler at investere for, at du med fordel kan tage denne kurs og stadig risikosprede din investering. Hvis du ikke er interesseret i smallcap og lignende, som skal følges med i på en daglig basis, kunne du købe dig ind i de største internationale selskaber (ex. BRK.B) og ligge lang i dem i stedet for. Det ville jeg gøre, hvis jeg ikke havde det som hobby at følge små obskure selskaber :−)

Held og lykke
Mvh.19/1 2015 21:19 svk 071046Hej Øbo

Mange tak for din respons.

I forhold til pensionsdepotet rammer du lige præcist mine egne tanker. Jeg er med på den ekstra eksponering mod USA, men jeg tror meget på amerikanske aktier/virksomheder og med BRK rammer jeg ikke så voldsomt ETF'ens papirer, da BRK mere og mere erhverver hele virksomheder (Heinz, Duracell, etc.). Jeg er også med på at Buffet (og Munger) ikke holder evigt, men jeg tror på at de har fundet de rigtige afløsere. En anden årsag til at jeg har valgt BRK er i øvrigt at de ikke betaler udbytte på samme måde som ETF'erne jeg har valgt også er akkumulerende. Det skulle betyde at jeg kan foretage en engangsinvestering og ikke hvert år (eller kvartal) skal bøvle med at reinvestere udbytter.

I forhold til det frie depot har du givet ret, men jeg har valgt at slippe for stockpicking og derfor fundet de billigste passive fonde, hvor beskatningen hører under aktieindkomst. Her må jeg så bøvle med reinvestering af udbytter, men måske kunne der så også gå lidt til forbrug :−)

God fornøjelse med de små obskure selskaber :−)TRÅDOVERSIGT