Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

WTI Crude Oil mod $54 igen


71671 AndersEgsvang 26/2 2015 22:19
Oversigt

WTI gav os her til aften ét stort bull-tegn, om det vil fortsætte de næste handelsdage må vi vente og se.

Det store bull tegn jeg snakker om er den store og perfekte vendingscandle, der ved den røde pil. Det er det som jeg ville kalde en bear trap. En bear trap betyder at der er en masse shortere der er blevet lokket ind i markedet, og som senere hen vil blive stoppet ud, da de nu er fanget i en dårlig short position.

Som det ser ud lige nu, er der en masse forskellige tekniske indikatorer der peger ned. Men der er også en del "price action" der peger op. Vi befinder os under 200, 100 og 50 EMA. Ser vi de sidste 10 dage, så er vi gået stille og roligt nedad. Men ser vi lidt nærmere efter, så er det ikke en perfekt bear trend vi er i. Vi havde en bear trendchannel der nu er blevet brudt. Det fik prisen til at stige lidt. Da vi så ramte 200 EMA, så kom sælgerne til igen og pressede priserne ned igen. I de sidste par dage har vi haft en trend der har bevæget sig meget sidelæns. Den blev brudt op ad, men da "trenden" er nedadgående i de sidste par dage, så er det altid farligt at købe på et breakout den modsatte vej af trenden. 90% af gangen fejler dette, og prisen vil prøve at bevæge sig ned til sidste support niveau. Det så vi så i dag. Da prisen ramte det tidligere område med support, så kom køberne til og dette skabte vores vendingscandle.

Skal man se psykologisk på dette, så vil der være en masse stop losses over $50 og $51.30. Så kan vi komme over $51.30, så tror jeg det igen kan gå stærkt op til de $54. Det vi skal se efter de næste par dage er om køberne kan holde fast i den candle der blev skabt her til aften. Bryder vi under den, så er den ugyldig og så skal vi nok længere ned, men som det ser ud lige nu, så skal vi nok op over $50 igen i morgen.

Det tidligere område på $50, er stadig et modstandsområde, og her skal vi holde øje med om køberne kan bryde igennem, eller sælgerne vil komme til.

Zoomer vi lidt ud er der også chance for at vi bare befinder os i én stor sidelæns trend. Men lige meget hvad, så tror jeg vi skal op imod de $54 igen.

Vi så også en Inventories rapport komme ud onsdag, som var betydeligt højere end det ventede tal var sat til. Markedet reagerede ikke negativt, og hvordan kan dette være? Det kan der være mange grunde til, men jeg ser på det, som et tegn på at markedsdeltagerne forventer rapporterne vil være dårlige, og derfor er det allerede indregnet i prisen. Derfor ser vi ikke en negativ reaktion på disse rapporter, men derimod mange gange stiger prisen lige efter. Dette er fordi at der er rigtig mange små markedsdeltagere der shorter på disse dårlige tal, men de bliver hurtigt stoppet ud, da de store og erfarne deltagere godt har regnet den ud.

Så for at opsummere:
Hold godt øje med at vi holder os over $48.50
Tager køberne i morgen fat igen, så skal vi mod $50 og senere $54.
Tager sælgerne fat, så skal vi mod $47.60 og senere $46.80.
Trenden er sidelæns, med en lille bullish markedsstruktur.
200 EMA er et stort modstandsområde. Kommer vi over det, er det meget positivt.
Inventories rapporterne er forventet at være dårlige, så de er indregnet i prisen.

- Anders

Olie, olie gas

Olie, olie gas
27/2 2015 05:25 TheNote 071674Kan ikke afvise din idé, men du kan også tolke den foregående positive spike som en bull-trap, som så nu er under execution. Markedet reagerede ikke negativt på stigningen i crude inventories, hvilket jo får én til at undres, ikke ? Hvis du noterer dig trenden i inventories forholdt februar 2014 og 2013 (http://www.forexfactory.com/calendar.php onsdag d. 25. ne, så ser vi tydeligt en markant vækst i inventories. Tager vi så in mente at foråret er på vej med varme, at det tager markedet en vis tid at likvidere overskydende produktion samt OPEC har sin interesse i at få ryddet op i kapacitet af overskudsproduktionen, samt for markedet at comsumere overskydende produktion, så KAN en antagelse være at markedets nedtur SLET IKKE er færdig endnu, men kræver en passage hen over sommeren med yderligere volumen rejsning i inventories med dertil hørende pris-pres. Hen over sommeren 2015 dør den sidste overskydende kapacitet pga. investerings nedgang eller ligefrem likvidation af de mindst konkurrencedygtige producenter . Den kommende vinter 2015 rydder op i overskydende inventories, herefter ny "sommersæson" med "for store" overskudslagre i 2016, for DEREFTER ENDELIGT i efteråret 2016, med fyringssæsonens begyndelse, at få mere normaliserede priser måske begyndende omkring 70-80 $, hvor markedet har en slags gennemsnitsomkostningspris. Udover de inventories vi kender har der været en voldsom spekulation i at fylde og "gemme" gamle supertankere med olie. Spørgsmålet er hvorvidt den globale vækst vokser hurtigere end væksten i inventories. Jeg frygter desværre der KAN være lang vej endnu og kan ikke anbefale olie som investering på MELLEMSIGT. De helt korte udsving som spekulation skal jeg ikke blande mig i, men jeg opfatter markedets retning som fortrinsvis negativ 12-18 måneder endnu.

Den store joker i dette spil er POLITISKE beslutninger, der OVERNIGHT kan ændre spillereglerne. OPEC ? Og endeligt kan der være store indbyrdes forskelle i inventories af de forskellige destillat- og markeds typer, som yderligere gør beregningen vanskelig.

Held og lykke derude !

mvh
TheNote27/2 2015 07:01 Clydesdale 171676Man bruger altså ikke ret meget olie til opvarmning. Der er om sommeren det meste bruges og lagrene topper altid på den her årstid.

Det er også derfor de us snakker om Driving season. De kører simpelthen meget mere om sommeren.

Lagrene plejer at falde fra ca 1 februar. Jeg kan godt finde en graf ved lejlighed.

Du har vendt det på hovedet.27/2 2015 08:55 TheNote 071681Ved nærmere graf undersøgelse har du ret for de destillater, der bruges til "driving". Det ændrer sæson sammensætningen meget men ikke at den samlede mængde er steget rigtig meget eller det længere perspektiv mod 2016. Men væksten kan måske holdes i skak henover "driving season". Og dermed er sandsynligheden for prisfald henimod sommeren mindre. jeg har nok som Vestas aktionær fokuseret lige lovligt meget på natur gas : http://ir.eia.gov/ngs/ngs.html

Tak for indspark Clydesdale.27/2 2015 10:06 Clydesdale 071685Hvis du nu kiggede på udviklingen i kulforbruget så kan du se, at...

Der bruges betydeligt mindre kul om sommeren i lande der har fjernvarme.

Det er vist kun nogle få % af varmeforbruget der dækkes af olie. Mener at huske 6-9% i f.eks dk.

Det falder tilbage til normalen i igen. Det hele forskues nok endnu mere af raffinaderistrejkerne i us. De kan ikke aftage de sædvanlige mængder og man vil høre snak om benzinmangel samtidigt med at man snakker om store olielagre.27/2 2015 10:11 Clydesdale 071687Du kan også se at brenten klarer sig nogenlunde. Det er overkapaciteten i US, strejkerne, mangel på infrastruktur der presser det hele. Det tager et par måneder at omdirigere olietankere, da de simplethen sejler så afsindigt langsomt og det tager tid at omstyre, så olien kommer ud på de markeder hvor der er mangel.27/2 2015 08:31 Clydesdale 071678Det er ikke helt rigtigt det med datoen, men genereelt opbygges der olielagre om vinteren og så bruges der mere om sommeren.

Prøv at google Us cushing oil.
Man bruger meget lidt olie til opvarmning i dag.

I cushing topper lagrene typisk i midt marts, og de bunder ud omkring 1 november.27/2 2015 10:22 Koefoed 171688Jeg synes de her oversigter er ret illustrative:

Typiske sæsonbevægelser: http://marketrealist.com/2014/10/closely-monitor-crud..

US crude stock ekskl. SPR (lige nu på historisk højdepunkt): http://www.eia.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=P..27/2 2015 14:58 Clydesdale 071693Ja det er noget i den stil. Figuren er nu ikke så god da den er ret fortegnet og forstørrer de udsving der er over året.

Man bliver jo næsten helt bange over de bjerge.

Folk er virkelige bange i øjeblikket. Jeg vil holde weekend. der sker ikke noget positivt ved at se og høre på det der sker i øjeblikket.TRÅDOVERSIGT