Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvor skal Mærsk hen i den nærmeste fremtid?


71836 Hans-Henrik Nielsen 9/3 2015 23:28
Oversigt

Jeg har fået spørgsmål på en hurtig gennemgang af APM.
Her får I lige lidt tanker om den.

Først skal det siges, at APM jo snart kommer med udbytte, og at denne situation er lidt speciel pga. overdragelsen af Danske Bank aktierne. Men lad os kigge lidt på charts først og så tage udbytteaspektet til sidst.

Hvis vi kigger på det første chart, så har vi et uge-chart, der viser den flotte optur fra 11.000 til 15.380. Nu er spørgsmålet så, om der mon snart bliver mulig for at gå ind i aktien igen til en lavere pris. Og ja, det vil jeg vurdere, at der er en god sandsynlighed for.

Vi er lige nu ved en tidligere top og waveindikatoren er ved at være i top, hvilket indikerer en mulig korrektion sammen med markedet (hvis denne kommer). Men volume er ved at vinde god styrke, og det får mig til at tro at en eventuel korrektion bliver forholdsvis kortvarig.
Jeg har tegnet en vending på omkring 20 ugers gennemsnit, hvilket er omkring 13.000-13.500.

Sammenholder vi ugechartet med dagschartet, så ser vi en ganske positiv udvikling på dette niveau. Hvis ugechartet har ret og vi skal nedad, så kan vi se, at vi pt. har 200 dages EMA liggende omkring 13.000 samt et godt støtteniveau omkring 13.500.
Hvis vi skal ned omkring 13.500 så er det et fald på mere end 10%, hvilket nok er lige i overkanten (se nedenfor ang. udbyttebetalingen). Men en aktie der er steget så kraftigt som APM vil også få det at mærke, hvis markedet pludselig trækker 5-8% nedad i en korrektion.
Så personligt afventer jeg udviklingen og køber formentlig lidt ind når aktien (og evt. markedet) vender efter en lille korrektion.

Det kan selvfølgelig resultere i, at aktien spurter videre op, og jeg ikke kommer med på turen. Men det er den pris man betaler for at afvente et bounce i kursen.

Hvis vi kigger på udbyttedelen omkring APM, så er der en lidt speciel situation, så vidt jeg kan læse mig til. For der kommer et ekstra udbytte i forbindelse med salget/overdragelsen af Danske Bank aktierne. Så der kommer (formentligt) et udbytte ekstra ud svarende til det beløb som aktionærerne skal have for at kunne købe den samme mængde Danske Bank aktier, som de i teorien ejede før gennem deres APM-aktie.

Ved sådanne udbytteudbetalinger falder en aktie som regel altid med hele eller noget af udbyttebeløbet (ofte genvinder aktien hurtigt det "tabte"). Og i tilfældet med APM så vurderer jeg, at der står mange købere klar, der blot venter på et fald tilbage. Også selvom dette fald måske primært skyldes udbytte. Så jeg tror ikke, vi kommer til at se et fald på det fulde udbyttebeløb med mindre markedet i slutningen af marts er blevet meget negativt og sælgerne dermed er kommet mere på banen.

Så den samlede konklusion er, at jeg er meget positiv på APM. Men jeg er stadig afventende på markedet, og jeg vil gerne lige se en afklaring her samt på, hvordan udbyttesituationen helt præcist bliver, før jeg vælger at gå ind i aktien igen.


Hans-Henrik Nielsen
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/16540038..

MAERSK B.CO

MAERSK B.CO
TRÅDOVERSIGT