Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

VIL EUROPÆISKE AKTIEMARKEDER SNART KRAKKE?


71882 Helge Larsen/PI-redaktør 14/3 2015 14:47
6
Oversigt

Lars Tvede på Facebook d. 14. marts 2015:

"VIL EUROPÆISKE AKTIEMARKEDER SNART KRAKKE?

Jeg har på det seneste hørt og læst masser af advarsler om, at der snart vil komme et krak i aktiemarkederne og specifikt i de Europæiske grundet de foregående store kursstigninger, Greexit eller andet. Her er årsagerne til, at jeg ikke tror på dette:

1) Ejendomspriser stiger nu de fleste steder efter store fald de foregående år.
2) De fleste banker er nu fuldt kapitaliserede jfr. stress test sidste år, og de har øget deres kommercielle udlån i de seneste måneder.
3) Regeringer er generelt færdige med deres budgetnedskæringer.
4) Euroen er faldet næsten 30 % i forhold til sidste år og kan falde yderligere, hvilket gør europæiske virksomheder mere konkurrencedygtige.
5) Lave olie- og råvarepriser frigør købekraft til forbrug og erhvervsinvesteringer.
6) Vi har nu quantitative easing, hvilket pumper penge i systemet og fastholder meget lave renter - faktisk de laveste i flere hundrede år.

Så den økonomiske vækst vil formentlig stige mærkbart, og dette kan give stigninger i virksomhedernes indtægter på måske 25-30 % frem til udgangen af 2016 og 35-40 % frem til udgangen af 2017.

Hvad betyder det for værdiansættelsen? Eurostoxx handler på omkring 18 gange sidste års indtjening, hvilket betyder en efterfølgende indtjening udbytte på ca.. 5,5 %. Men hvis profitterne stiger som jeg tror, svarer de aktuelle kurser til ca. 7 % earnings yield baseret på 2016 indtjeningen og ca. 7,5 % for 2017 indtjening. For at sætte dette i perspektiv: Eurozonen har negativ inflation, man får ingen rente på bankindeståender og statsobligationer giver for de fleste Euro-lande omkring 0,25-1,5 % rente (Tyskland giver ca. 0,25%). Så aktier er et meget bedre sted at placere en opsparing.

Jamen hvad med den næste recession? Jo, der kommer selvsagt altid en næste recession, men vi er aktuelt langt fra at have flaskehalse, overinvestering, inflation eller ejendomsbobler, der kan udløse den, så jeg vil tro, den er 3, 4 eller 5 år væk. Og hvad med Grækenland? Grundet den nye regerings opførsel, er koncensus i mange Europæiske lande nu skiftet fra at mene, Grækenland skal hjælpes til at man skal lade dem droppe ud af Eurozonen. Så det bliver enten dette eller at de i det store og hele fortsætter den tidligere regerings reformprogrammer - eller udskriver valg. Men hvis de dropper ud, vil det efter min mening føre til større disciplin i andre Sydeuropæiske lande; Eksemplets magt. Det vil ikke føre til opløsning.
Citibank offentliggjorde for nyligt en analyse, som forudsagde 40-70 % kursstigninger for Stoxx over de næste par år. Link nedenfor. Jeg er mere tilbøjelig til at tro på dette, end til at tro på, at vi står foran et snarligt Europæisk krak".


ir.citi.com




14/3 2015 16:56 Helge Larsen/PI-redaktør 071883






19/3 2015 20:05 Helge Larsen/PI-redaktør 071931



Lars Tvede uddyber sin Facebook-opdatering i Millinærklubben onsdag d. 18. marts 2015:

http://www.radio24syv.dk/programmer/millionaerklubben/11379403/00:10:50/




TRÅDOVERSIGT