Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FOMC - kort dansk referat


71924 AndersEgsvang 18/3 2015 21:26
3
Oversigt

Så fik vi aftenens største nyhed på bordet. FOMC medlemmerne har været samlet i 2 dage og diskuteret USA's økonomi og timingen af rentehævelser. Herunder kan i få et kort dansk referat af mødet.

Alt i alt, så er der ikke de helt vildt store ændringer. Renterne forbliver lave endnu, frem til næste FOMC møde.

The statement put a June rate increase on the table, though it also allowed the Fed enough flexibility to move later in the year, stressing that any decision would depend on incoming data.

Arbejdsløsheden 5.5% = 3% lavere end december.
Det er fremskridt men der er stadig plads til forbedringer, før Yellen vil hæve renterne.

Yellen fastslår også i sit pressemøde, at selvom de ikke har besluttet hvornår renterne vil blive hævet, så betyder det ikke at de er tålmodige med det. Det betyder nærmere at de ikke er tålmodige, men at økonomien ikke er helt på plads endnu. Timingen er vigtig.

Eksporten er blevet svækket. Hvilket nok skyldes bl.a. den stærke dollar.
Lavere energi priser er godt for den amerikanske økonomi, som vil give flere penge til forbrugeren.

Inflationen er begrænset. Yellen virker rimelig sikker på at Inflationen er på vej på rette spor, men der er stadig et godt stykke vej endnu. FOMC medlemmeren har overordnet set sænket deres inflations forventninger til 2015, og vi ligger nu på lidt under 1%.

Hvad skal Yellen så se, før hun tør hæve renterne?

De ting som Yellen nævner, som vigtige faktorer er maksimum beskæftigelse og målet om 2% inflation skal ses.
Samtidig vil Yellen også gerne se forbedringer på arbejdsmarkedet, før timingen er der.

"The committee anticipates that it will be appropriate to raise the target range for the federal funds rate when it has seen further improvement in the labor market and is reasonably confident that inflation will move back to its 2 percent objective over the medium-term,"

Yellen fastslår til sidst i sit pressemøde, at det ikke er en svag prognose. Økonomien er på rette spor, hvilket også kan ses på den stærke dollar. Den stærkeste dollar, gør det dog svært for eksporten, men godt for importen. Økonomien viser stærke forbedringer, men timingen for rente hævelser er endnu ikke gode nok, og derfor venter Fed med at hæve renterne endnu.

Hvordan tager markedet det?

Først at se så tager markederne det positivt. DAX'en steg stærkt på udmeldingen, men faldt hurtigt tilbage til udgangspunktet igen. Dow Jones og de amerikanske index stiger efter mødet og holder sig fint oppe. Dollaren falder på udmeldingen, da der ikke er nogle faste datoer for rentehævelserne. Dollaren vil blive attraktiv når rentehævelserne kommer, men det må vente lidt endnu.

- Anders
http://egsvang-trading.dk/blog.html
19/3 2015 20:14 AndersEgsvang 271932Efter gårsdagens FOMC udmeldelser, så steg samtlige amerikanske index umiddelbart efter udmeldelsen kom. Der har helt sikkert været en masse der har jagtet den for at komme med i en handel. Det er netop det man skal passe på med. Den første reaktion er ikke altid den rigtige reaktion.

Jeg gør altid en dyd ud af ikke at konkludere noget på nyheden eller lige efter nyheden er kommet ud. Nyheden og reaktionen på nyheden behøver ikke at have noget direkte med hinanden at gøre. Selvfølgelig har nyhederne og de reaktioner der kommer lige efter noget med hinanden at gøre, men en god nyhed behøver ikke at give en positiv reaktion. Og en positiv reaktion behøver ikke at betyde, at markedet tager positivt på nyheden.

Det skal forstås på den måde, at der findes en masse manipulation i markedet. Hver dag når der er store nyheder, så kommer der nye tradere til, som tænker at de kan tjene nogle hurtige penge ved at placere sig lige når nyheden kommer ud. Nogle gange lykkedes det, men størstedelen fejler fuldstændig og mister deres kapital på få sekunder.

Det der sker er, at de nye markedsdeltagere tror de kan gennemskue nyheden, eller at de kan nå at hoppe med på den rigtige retning. Mens de rutinerede i markedet leder efter hvor de nye vil gå ind, og så gør nøjagtigt det modsatte af dette. Det var det vi så i går på en masse markeder. Tager vi for eksempel WTI Crude Oil, så steg vi over $2.50 på meget kort tid lige da FOMC udmeldingen kom. De nye i markedet placerer deres ordre inden nyheden kommer ud, de rutinerede har luret det, og de placerer kæmpe ordre den modsatte vej af dette og på ingen tid stiger markedet helt vanvittigt. Det kan lyde mærkeligt, at der ikke ligger så meget mere bag det end manipulation.

Men næste gang der er en stor nyhed på vej, så åben et 10 sek. chart, og så skal du se al den manipulation der foregår lige før nyheden. Dermed ikke sagt at hvis markedet stiger efter en nyhed, så er det kun manipulation, men størstedelen af gangene der ser vi først den rigtige reaktion efter markedet er faldet til ro.

Derfor sagde jeg også til morges i Børsen Play, at jeg ville lede efter at shorte Dow Jones i dag. Den første reaktion var ikke den rigtige og derfor var gårsdagens stigning ikke holdbar.

Samtidig er store spikes i markedet ikke kun positivt. Store spikes har det med at have svært ved at fortsætte, da en masse tager profit på disse spikes. Så selvom den første reaktion er den rigtige reaktion, så vent tålmodigt til folk har taget profit på deres hurtige handler og hop med senere til en lavere pris. Man kan risikere at misse noget hurtig profit, men man kan også have chancen for at holde sig ude af en dårlig handel. Der er helt sikkert rigtig mange, der desværre har fået købt på toppen i går efter FOMC reaktionen.

- Anders
TRÅDOVERSIGT