Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bullish USD/Bearish EUR - Hvorfor?


72041 MadsBrandt 31/3 2015 13:45
Oversigt

Hvorfor er jeg så bullish USD og bearish EUR?

Vi kan jo starte med at kigge lidt på Quantitative Easing.

"When all else fails to make economies grow, create new money and buy goverment bonds"

Quanitative Easing, er efterhånden blevet et ret kendt fænomen.
En håndfuld centralbanker har efterhånden været i værktøjskassen og valgt dette værktøj - blandt andet Japan (BoJ), Storbritanien (BoE) og USA (Fed).
Den Europæiske Centralbank (ECB), gik for knap en måned siden, i værktøjskassen og søsatte deres QE-program - 6 år efter Fed lancerede deres.
Et opkøbsprogram til en værdi af 1.1 billioner Euro, der skal stimulere Europæisk økonomi.

Uden at komme alt for meget ind i QE, betyder det, at ECB trykker en stor bunke penge, hvilket, blandt andet, svækker kursen på EUR - udbud og efterspørgsel. Det samme gør BoJ sådan set.

Grunden til at de trykker penge, er for at forsvare sig mod deflation - som efterhånden er blevet en større trussel for ECB end inflation. De svækker (devaluerer) altså deres valuta med vilje.

En billigere euro, gør EU's eksportmarkeder mere konkurrencedygtige, da det bliver billigere at købe vare i et land, der har euro som valuta.
Samtidig sænker man obligationsrenten, hvilket er med til at flytte flere penge over i aktiemarkederne.
Flere penge til virksomhederne = markedsudvidelse = flere jobs = økonomisk vækst.
Det hele lyder jo som en glimrende plan, og på den lange bane er det nok også!

MEN... De tunge investorer, der flytter pengene over i aktiemarkederne, hedger valutarisikoen ud - derfor køber de samtidig USD, hvilket sender USD på himmelflugt.
Så samtidig med at euroen bliver trykket ned, blandt andet af ECB's pengepresse og generel uvillighed til at holde EUR, bliver USD trukket op af investorer, der hedger risiko.

De fleste er interesseret i at købe amerikanske statsobligationer, for hvorfor købe europæiske statsobligationer, der ikke giver noget himmelråbende afkast, samtidig med en fælles valuta der styrtdykker?

Så US rentestigninger eller ej, så jeg ikke synderligt bekymret for at være kort EUR og lang USD.
Hvis Fed ikke vælger, at hæve renten, bliver der stadig købt flere statsobligationer.
Hvis Fed vælger, at hæve renten bliver der købt flere USD.

At amerikansk økonomi, så faktisk er rimelig skrøbelig under overfladen, og det hele mere eller mindre er en global løgn, er så en anden sag ;)

Happy trading!

//Mads Brandt


3/4 2015 05:32 PMPirate 072049Nu plejer jeg ikke at spekulere i valuta. Men i midten af februar skulle jeg ud af en investering, og kunne se kapitalen kom til at ligge kontant i et par måneder. Her havde jeg valget mellem at placere i EUR eller USD, og derfor blev jeg nødt til at tænke over denne problemstilling.

Min analyse dengang svarer ret præcist til din analyse. Det eneste jeg kan tilføje er, at yderligere problemer med Grækenland måske kunne svække EUR yderligere.

Omvendt tror jeg - som du lidt antyder til sidst i dit indlæg - ikke den faldende EUR/USD trend vil fortsætte ind i 2016. På et tidspunkt bliver det efter min mening klart, at Fed ikke kan hæve renten i denne situation, og det kan betyde faldende tillid til USD. Det er dog ikke aktuelt for mig, da jeg forventer om et par uger at købe DKK for mine USD før en geninvestering.TRÅDOVERSIGT