Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Doxa, ett intressant bolag med stor uppsida


72101 John Galt 11/4 2015 08:43
1
Oversigt

Tänkte göra en kort presentation över Doxa, ett mycket intressant dentalbolag i Sverige som kan slå igenom stort under året.
-Doxa har en patenterad välstuderad produkt, ett dentalcement som efterliknar tandens egna uppbyggnad och som har väckt stort intresse från tandläkare.
-De har lyckats öka sin omsättning med hela 800% under bara några års tid
-Tack vare att produkten på forskningsnivå fått ett sådant genomslang så har avtal nyligen tecknats med USAs största distributörer av dentalprodukter vilket ger Doxa en exponering som överstiger 80% av en marknad som årligen uppgår till 1,5 miljarder SEK
-Avtal med den Europeiska marknaden kommer närsomhelst att presenteras, detta skulle innebära ytterliggare en miljardmarknad för Doxa och som kommer att lyfta kursen högt från dagens nivå
-Bolaget har under 2015 fått utmärkelsen "Top Product Award" av amerikanska tidskriften The Dental Advisor, som väger tungt när tandläkare själva väljer sina produkter.
-Här finns en intressant introduktion till Doxas produkt:
-Insiders har sedan november ökat sina innehav kraftigt inför våren, Magnus Wahlbäck som är största ägaren i bolaget äger nu 7% av hela bolaget.

Flera analyser har gjorts av doxa senaste tiden och den mest nyliga har satt en riktkurs på 5kr/aktie till sommaren. http://www.redeye.se/aktiebloggen/doxa/arets-turnaround-0

Jag tycker att bolaget erbjuder en stor uppsida med begränsad nedsida och ser det som en attraktiv krydda i portföljen.

http://www.redeye.se/aktieguiden/nyheter/doxaexpanderar-fran-usa-t-europa-potential-50-mln-tandkronor

Med Vänlig Hälsning
John Galt



TRÅDOVERSIGT