Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Guldkorn fra Warren Buffet


72403 Helge Larsen/PI-redaktør 17/5 2015 21:12
1
Oversigt

Jeg er ret vild med den energi og glæde Warren Buffet altid udstråler, når han taler om investering. Nyd lige denne video.




17/5 2015 22:52 Clydesdale 172406



Jeg kan godt li ham. Han har aldrig rigtigt haft held med olie og ressourceaktier. Petrochina er en undtagelse. Jeg så det klip for 4-5 år siden første gang.

David Tepper og Seth Klarman + Carl Icahn kan jeg også godt lide.

Foretrækker at studere deres ideer og finde sunde mønstrer, Man kan finde mange guldkorn mange steder.

DT er gået i defensiven - Har solgt godt ud. De to andre fortsætter med deres lidt færre poster, men det går godt.

Buffets stil er nem at kopiere, men få har tålmodigheden, hans afkast de sidste snart 20 år er ikke imponerende. Min egen er i samme periode langt bedre end hans.

jeg følger dem på deres sec meddelelser og kigger på pengetrømmen ud i enkelte industrier og geografiske områder.

Der er så mange muligheder. Tiden er en forhindring. Har så mange andre ting jeg gerne vil følge op på. 1000 vis af ideer.



18/5 2015 18:00 kasperroed 172416



Clysedale: Nu er Warren også ret begrænset i det omfang at han forvalter så mange penge. Dit univers af potentielle investeringer er LANGT større end hans. Han skal investere milliarder af dollars førend at en investering har nævneværdig indflydelse på hans resultater.

Jeg vil dog meget gerne høre mere om din investeringsstrategi, track-record og evt. dine nuværende positioner, hvis du har lyst til at skrive lidt om dette. :−)



18/5 2015 18:35 Helge Larsen/PI-redaktør 072418



Buffett: Opdatering:

http://www.cnbc.com/id/102683841



18/5 2015 19:07 Occam 172419



"Buffett has long praised his "Big Four" stock holdings Wells Fargo, IBM, Coca-Cola and American Express, which comprise roughly 58 percent of Berkshire's equity investments."

Der er lidt dinosaurus over den portefølje. Solidt, men ikke innovativt. Det er ikke 10-bagger potentiale.



19/5 2015 09:05 Clydesdale 072427



Han er ikke begrænset. Han benytter sig ikke af de mulighederne han har. Der er bare noget folk siger - mener jeg - det er som med så meget andet.

Tænk over hvorfor der kun er startet så få nye aktiefirmaer op de seneste år i danmark - prøv at sammenligne med sverige. De har ca. 30 gange så mange nye aktiefirmaer - skatten i danmark ødelægger det.

Hvorfor skal man tage en risiko?

Buffett har langt flere muligheder end jeg har, og han bliver ikke sparket i bollerne af skat, når han har tjent godt - og det passer ikke det folk siger. Man kan nemt finde 100-200 gode firmaer at sprede sine penge i, men det er klart at jeg kan få et langt større udbytte ved at investere en stor andel af min formue i mange mindre, men det forklarer ikke hvorfor han har q/q turnower på 1 % og at hans 4 største poster udgør over 50% af hans investeringer.

6-7 aktier udgør næsten samtlige hans aktieinvesteringer. Enhver professionel investor ville sige at han mangler diversifikation.

George Soros har mere den filosofi jeg kører efter. Jeg kigger ikke i hans beholdninger, for der er som reglen dem jeg køber alligevel, når jeg har søgt vidt og bredt.

George soros har tit op imod 500 forskellige aktier. I øjeblikket er det omkring 210.

Du kan jo prøve at læse om investeringsfilosofier - jeg snakker ikke om al den der moderne portefølgestrategi, men om de dygtiges holdninger til verden, udviklingen og deres måde at anskue verden og livet på.

Jeg kender dig jo ikke. Måske er du evig pessimist, opportunist, krakiler, bindegal socialist.. måske er du ekstrem utålmodig. Jeg har læst lidt om de fleste gode igennem tiden men følger egentlig bare min egen måde at anskue verden på, og den minder nok alt for meget om Lars Tvedes, så han kan du for min skyld da også læse.

Så har jeg fået gjort reklame for ham. Jeg har samme baggrund og uddannelse som ham, så det er nok tildels derfor.

Mine ideer og poster hjælper dig ikke.

Det er mere Buffett tankegangen jeg går i for tiden for de stiger bare roligt og støt. Ikke hans aktier jeg køber men det er ca 50% non cyclicals. jeg har prøvet at hjælpe andre igennem tiden, men man skal have ekstrem tæt kontakt og tænke meget ens for virkelig at få udbytte af det.

Jeg har kun oplevet det med en person igennem hele min investeringskarriere. Det er ekstremt sjældent. Jeg regner ikke med det sker igen.

Oftest kører jeg en konjunkturcyclisk investeringsmodel.

jeg ved ikke hvor du skal finde sådan en vejledning henne, men du kan vel prøve at kigge på gurufocus for at få en ide om deres vægtinger i forskellige industrier, og så se hvordan det udvikler sig over tid.

Det er meget udansk for verden er ekstremt meget mere volatil end vi oplever i lille socialistiske danmark. Den offentlige sektor er alt for stor med 60% af BNP der betales i skatter, så der er ikke så underligt at vi ikke kan mærke det, men det trækker den gennemsnitlige vækst og velstand ned.

Jeg vil gætte på at jeg holder 20-30% årligt i gennemsnit, men kender ikke det præcise tal. Jeg har smidt mine små spareskillinger ind på Nordnet, for at simplificere det hele og lukket samtlige andre konti.

Det har været knapt 40% i afkast de sidste 12 måneder. Det bliver lidt nemmere fremadrettet med skatten og afkastet.

Peter lynch har jeg haft stor glæde af at læse. Han var en rigtig opportunist, der turde sætte bollerne hvor stenen kunne falde ned. Der er bare ekstremt tidskrævende og hårdt at ligge så langt fremme i feltet.

Det ved enhver cykelrytter. Hellere i den bagerste halvdel.



TRÅDOVERSIGT