Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Grækenland-Update.


72435 vw1972 19/5 2015 13:04
1
Oversigt

A.Tsipras har meldt klart ud at Grækenland ikke kan betale deres næste lånafdrag i starten af juni. Samtidig har Tsipras lagt en hård tone overfor eurogruppen vedr. forskellige tiltag som Syriza nægter at gå med til.
Dog kommer der meldinger om at Syriza og Eurogruppen/ECB er ved at nå til enighed om en midlertidig aftale, da parterne bliver nød til at finde en løsning for at ungå en statsbankerot som vil komme i starten af juni.
I følge de græske medier, er det sikkert at der bliver nød til at komme en aftale på det næste eurogruppemøde d. 25 maj, eller på ekstraordinære møder de følgende dage. Her forventes det at parterne vil nå til en form for midlertidig enighed der kan frigøre lån fra ECB for at undgå statsbankerotten.

Syriza har står dog i en ekstrem svær situation, pga. selvom der kommer en aftale og grækerne får frigivet lån fra ECB, vil dette betyde at Syriza har gået på kompromis med så mange af deres valgløfter, at de kan miste opbakningen i befolkningen. Dog meldes det at ingen er interesseret i et ny-valg, da alternativet til Syriza meget vel kan blive nynazisterne fra Gylden Daggry.

Det græske marked har udvist svære fluktuationer de seneste uger, pga usikkerhed omkring den langsomme forhandligsproces, og de manglende resultater/enighed parterne imellem.
Man ser både store salg og opkøb i de græske banker af de store amerikanske investeringbanker, hvilket indikerer at der er store private aktører der tror på potentialet i Grækenland.

Hvis aftalen kommer, vil dette reslutere i et kortvarrigt bankrally i Grækenland. Derudover hvis der kommer overordnet ro på den politiske/økonomiske situation, er det ikke usansynligt at dette vil tiltrække de store investeringsforeninger/hedgefonde, der tidligere har være inde i de græske banker, primært under den sidste rekapitalisering i 2013. Så der er både et kortvarrigt og langsigtet potentiale i Grækenland.
Der er selvfølgelig også muligheden for at parterne ikke kan enes, og at grækenland defaulter. Men når man ser på hvor langt EU har gået i stræben efter at holde Grækerne inde i EU, så satser jeg stadig mine penge på at der kommer en snarlig aftale i slutningen af maj.



TRÅDOVERSIGT

72435 Grækenland-Update.
19/5 13:04 vw1972 1