Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 27 November Kl. 16:00 Læs mere her

Analyse af Nestle


72846 gwal 3/8 2015 19:35
Oversigt

Analyse af Nestle.
Børs: New York Stock Exchange (ADR. Hjemlandet er Schweiz hvor den også er noteret)
Markedsværdi: $242 milliarder

Kursmål: $88

Branche: Fødevarer samt non alkoholiske drikkevarer. Herunder baby mad, dyrefoder, færdiglavede retter, vand, is, kaffe chokolade, dåse mad med mere.

Vedhæftet er analysen af Nestle. det er altså bare nemmere end at kopiere det hele herind og redigere det :)

pdfAnalyse_af_Nestle.pdf4/8 2015 07:39 Occam 172851Tak for god og grundig analyse.

Min største bekymring i forhold til Nestle er, at de ikke vokser. Verdens befolkning vokser. Den købedygtige del vokser endnu mere.

Umiddelbart kan jeg se en forklaring i produkterne. Du skriver, "6 primære brands driver 70% af omsætningen, Nestle, Nescafe, Nestea, Maggi, Buitoni og Purina". Det er *gamle* produkter. De står henne i den kedelige del af supermarkedet. De er nemme at efterligne, så den primære værdi er varemærket. Men på hylden lige ved siden af står der et "no name" produkt, som koster det halve.

Nestle har oplagte fordele ved at være en af de største aktører på deres områder. Men deres varekategorier vokser ikke, og slet ikke i pris.

Jeg tror, at Nestle er vældig gode til produktion og salg. Og for dårlige til innovation.4/8 2015 08:23 gwal 072852der er så mange store stærke konkurrenter, så mange brands og så let adgang for niche spillere og lavpris konkurrence, at du har helt ret i besværlighederne ved at vokse.
Det er heller ikke alt for let at finde på nyt i branchen. det gør sig ikke kun gældende for Nestle, men næsten alle konkurrenterne også, og også for de fleste i nærliggende brancher (f.eks. kulsyreholdige læskedrikke, personlig pleje og alkohol).

det virker til at en god portion af det nye, dermed kommer som ændringer af det eksisterende, hvilket dog godt kan være ganske profitabelt (Dolche Gusto og nye smage i Kit Kat må være eksempler herpå). helt nye produkter kommer ofte ved opkøb hellere end innovation.

det må dog nævnes, at 29 milliard sælgende brands (i dollar) ikke bare lige kommer ud af ingenting. og selv om at størstedelen af omsætningen kommer fra få brands, så har disse mange underliggende produkter. samtidig giver et nyt milliardsælgende mærke meget lidt til helheden - 1 milliard ud af 86 milliarder ser ikke ud af meget.

det er og bliver en presset branche, og det vil fortsætte, antageligvis for altid. men de store er gigantiske, og det forbliver de også. som jeg også skriver i analysen, så er det et defensivt firma. fokus bør derfor ligge mere på at beskytte sin kapital, end at håbe på en hurtig gevinst. for du har helt ret i at både Nestle, som konkurrenter ikke vokser særlig hurtigt.TRÅDOVERSIGT