Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Biometri


72866 Globalstock 8/8 2015 23:11
Oversigt

Jeg har misset biometri toget, og det er jeg selvfølgelig træt af. Jeg har søgt og søgt efter biometri aktier, som ikke har taget 300-600% på i år.

Jeg har fundet et lille amerikansk selskab som hedder Aware Inc. (AWRE), som faktisk er faldet i år med over 26%, selvom de lavede profit både i Q1 og Q2.

Det er sikkert ikke det klogeste, men jeg hælder til et frimærke.

Mine tanker er vedhæftet - nogle bemærkninger hertil?
docxAware_Inc.docx8/8 2015 23:21 Globalstock 172867Helge, din biometri viden er meget velkommen her:)9/8 2015 10:36 Helge Larsen/PI-redaktør 172869Hej Globalstock, Flot analyse. Har set på selskabet selv, men ikke med din grundighed. :−)

Generelt er min viden om de enkelte selskaber begrænset. Jeg så en trend i sektoren sidste efterår. Fortalte om denne i Børsen TV i februar, hvor jeg havde købt mit første frimærke i norske IDEX.

Siden har jeg så købt FING og PREC med AWRE og NEXT på sidelinjen.

I takt med kursudviklingen i de enkelte selskaber har jeg cyklet lidt rundt mellem dem med større og mindre portioner.

I den sidste måned har hovedvægten været på PREC. Jeg tror dog, at FING har det største potentiale på den lidt længere bane. De er trods alt den største spiller på det store mobilmarked, som Apple ikke sidder på.

MVH9/8 2015 01:36 PMPirate 372868Måske kan jeg bidrage med en mere jordnær synsvinkel på markedet, da jeg har arbejdet professionelt med IT-sikkerhed i mere end 20 år.

Mit arbejde de seneste 12-13 år har især været i forbindelse med at identificere og/eller autentificere personer, så man ved det er de rigtige personer man har med at gøre. Og dette arbejde har været for en virksomhed med kunder der er store nok til at implementere egne løsninger, som vi så har understøttet. Så meget forskelligt har været forsøgt. Og det har været vigtigt for vores kunder, hvoraf flere har meldt tilbage, at de har sparet tocifrede millionbeløb om året på grund af mindre svindel efter de begyndte at bruge vores systemer.

Men har biometrisk teknologi, som biometri-selskaberne tilbyder, hjulpet? Svaret er - kort sagt - nej.

Iris-scan har været for besværligt og alt for dyrt, for eksotisk for dem der skulle identificeres, og har givet alt for mange falske negative.

Fingeraftryk-scan har også givet alt for mange falske negative, især når folk lige er kommet ind, og det er koldt udenfor. Og det har været for let at svindle med: En epidemi af svindel, da folk fandt ud af at lave falske positive, fik en af vores kunder til at gå væk fra denne teknologi.

Ansigts-scan og -genkendelse kunne måske være lovende. I dag bruger de fleste af vores kunder en kombination af magnetkort eller RFID-chips sammen med periodisk eller konstant manuel ansigtsgenkendelse efter et foto.

Ville jeg investere i biometriske aktier nu? Nej! Jeg mener de er inde i en boble fordi branchen lover mere end den kan holde, og fordi der er for stor investor interesse ovenpå stigningerne.

Hvad AWRE angår, har jeg ikke undersøgt dem nærmere. Jeg har kun læst din analyse, som jeg synes er solid. Men de citater fra dem du kommer med ligner efter min mening mest varm luft. Godt du ikke satser hele butikken, for jeg tror ærligt talt ikke de kommer til at levere.9/8 2015 10:48 Helge Larsen/PI-redaktør 172870Tak PMPirate, Jeg er enig med dig langt hen ad vejen. Dog ser det ud til at teknologien fungerer fint til mobiltelefoner. Det er først og fremmest det segment som driver kurserne for øjeblikket.

Jeg syntes også, at det ligner en boble, hvor selskaberne prises på forhåbninger om et stort fremtidigt salg.

Boblen er jeg dog ikke bange for at deltage i. Har haft en gevaldig gevinst i år. Den beskytter jeg ved kun bruge en mindre del af mine samlede investering i sektoren og et stramt stoploss.9/8 2015 11:38 Globalstock 372871Tak PM og Helge.

Jeg erkender at løbet nok er kørt for de mindre aktører som AWRE på mobilmarkedet, her vil Fingerprint Cards nok være ledende i årene der kommer.

Men hvis fingerprint, iris eller ansigts genkendelse bliver den nye dille, hvilket der er meget der tyder på med de aftaler som Fingerprint Cards har meldt ud i 2015 - Ja, så er der mange andre markeder som er interessante. Credit Cards er vel et marked der er ligeså stort som mobile devices. Men også andre markeder kan være interessante, feks. hotel, smart locks til private hjem, biler osv..

Jeg frygter, som PM sikkert så rigtigt skriver, at det er en boble og at biometri i det hele taget flopper. Jeg har ikke nok teknisk viden om biometri til, at jeg kan udtale mig om sikkerheden. Men det må være det primære i forhold til credit card.

Man skal også lige forholde sig til marginer der er i branchen, der er kæmpe forskel på om der tjenes 0,1 kr. eller 1 kr. pr. enhed solgt.

Fingerprint Cards har ikke lavet profit endnu.

En ting jeg ikke fik nævnt i tidligere indlæg er, at AWRE også har teknologien klar til grænsekontrol - Jeg skal have fornyet mit pas og der skal vidst fingerprint i det nye.

Jeg har lige et par spørgsmål:

PM - Kan man bruge det kamera der sidder i telefonerne til iris/ansigts genkendelse?
Altså kan den software, der bruges til iris/ansigts genkendelse koble sig på linsen?
Når nu AWRE har leveret til FBI, kan man så ikke antage at deres produkt leverer varen også i forhold til sikkerhed? Lige meget hvor meget jeg læser om teknologien på deres hjemmeside, så bliver jeg ikke klogere (kan simpelthen ikke forstå det):)

Helge - Hvis nu du ser bort fra mobilsektoren, tror du så ikke man har en konkurrence fordel ved at ligge i USA? Her tænker jeg på Credit Cards og Hoteller.
Nu hvor mobilsektoren åbenbart er kommerciel prøveklud for teknologien og hvis det bliver succesfuldt - Kan man så ikke forvente, at andre sektorer vil søge inspiration?

Tak for Jeres bemærkninger9/8 2015 12:58 Helge Larsen/PI-redaktør 172873I følge analyse fra Morgen Stanley, så forventes antallet af mobiltelefoner med fingeraftryksmodul at stige 400% i 2016 og derefter en fordobling i 2017. Derfor er det naturligt, at der er tryk på kursen i de selskaber som har hovedfokus her.

Modulerne er blevet så billige, at der må forventes, at der åbner sig nye markeder i fremtiden udover mobiltelefoner, tablets, computere, betalingskort, pas m.m.

Jeg kan umiddelbart forstille mig systemet til døre i stor stil, bildøre, cykellåse, mapper, tasker, små pengekasser, kasseapparater og alt muligt andet som man vil sikre med adgangskontrol i stedet f.eks. nøgler eller koder.9/8 2015 23:30 PMPirate 172878Det ville være oplagt, og nærmest trivielt, at bruge kameraet i en smartphone til ansigtsgenkendelse.

Jeg er lidt mere i tvivl hvad angår irisgenkendelse. Her kunne der muligvis være problemer med at kunne stille tilstrækkeligt skarpt på de fine detaljer i iris. Jeg ved ikke nok om optikken i kameraerne i de mobiltelefoner der sælges i dag til at kunne give et sikkert svar.

Når jeg mener, at biometri-selskaberne er overvurderede i dag, skyldes det ikke mindst, at jeg forudser fortsat store prisfald på denne slags udstyr i de kommende år.

Jeg ville faktisk blive overrasket, hvis priserne om ti år ikke er faldet med mindst 90-95%. Og om ti år tror jeg f.eks. ansigtsgenkendelse er en del af Android styresystemet til smartphones, som er gratis for producenterne af mobiltelefoner.10/8 2015 07:47 Helge Larsen/PI-redaktør 072879Det er netop prisfaldet på fingeraftryksmodulerne der sætter fart under salget. Det betyder at en række producenter især på Taiwan får problemer med at tjene penge på produktet. Fingerprint skulle derimod være bedre rustet til denne situation pga af bredden i deres patenter.9/8 2015 11:41 Michael_Krasnik 172872Fin analyse, og kan se hvorfor du finder den interessant. Det er dog bekymrende at den kan falde som den gør, mens industrien buldrer der ud af. Hvis denne sektor er inde i en boble som snart vil springe, så vil Aware uundgåeligt følge med ned. Jeg vil holde øje med den, for det kan sagtens tænkes at fingertouch er kørt for dem, mens ansigtscanning ligger noget længere ude i fremtiden.9/8 2015 16:36 Globalstock 272876Jeg tror at grundet til at de ikke er steget er, at de ikke kom med på mobil bølgen.

Sådan som jeg tyder årsrapporten, så lyder det som, at de kun har haft salg til den amerikanske regering (FBI). Der star også i årsrapporten, at de har en kontrakt med regeringen, men den forpligter sig ikke til at købe løbende. Så det virker umiddelbart som, at deres primære omsætning nu kun kommer fra servicedelen af den kontrakt.

Jeg er enig i, at deres kursudvikling har været negativ i et marked der buldrer frem.12/8 2015 17:17 Fama&French 172904Hvis man bruger lidt portefølje-teori så er det FING man skal være overvægt i ift. PREC:

Aware Inc, AWRE, FING, PREC
12/8 2015 17:28 Helge Larsen/PI-redaktør 072905Det vil jeg også mene, men har den sidste måned overvægtet PREC. Det har vist sig at være helt fornuftigt.12/8 2015 21:23 Helge Larsen/PI-redaktør 072906Jeg tør ikke ligge med andet end et lille frimærke i PREC over regnskab d. 18 august. FING tør jeg derimod godt ligge med i en noget større beholdning ved aflæggelsen d. 20. august.TRÅDOVERSIGT