Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab - hvilken kurs


73067 Darvin 31/8 2015 22:45
Oversigt

Mens vi venter lige en kort notits om værdisætningen af Genmab.

Allerførst må jeg sige at jeg finder den nuværende værdisætning og kurs helt hen i vejret. Kursen burde ligge langt højere, hvis man tager sandsynligheder og fremtidig indtjening alvorligt.
Frygten for at det fejler overskygger imidlertid langt den rationelle tænkning.

Det er på den ene side selvfølgelig naturligt at man som investor, i modsætning til analytikere, tager sine forholdsregler. At man trods positive udsigter påregneren større sandsynlighed for fiasko end analytikerne (med fuld rette) gør. Jeg mener så bare også at analytikerne sætter niveauet alt for lavt. Men de justerer jo bare op lige pludselig.

Hvis eller vel at mærke NÅR Dara godkendes, så burde vi som minimum se en fordobling af kursen. Dette sker dog nok ikke, ikke lige med det samme, men naturligvis ser vi en stigning.

Alene Dara vil, med simple udregninger, i løbet af et par år alene stå for en Genmab kurs på mellem 1.500 og 2.000. Dette selv om man regner lavt med en fremtidig PE lavere end medicinal sektoren og ikke mindst NOVO generelt. Og ligeledes et salg i underkanten af det estimerede, lad os sige 4-4,5 milliarder $, samt en royalty på vel 17-18 %. Til kursen skal lægges værdien af teknologier og feks Humax TF adc. Den sidste kan muligvis blive bedre end Dara.

Når analytikerne, som feks Novod har et foreløbigt mål på 8-900, er det fordi de tager denne psykologi i betragtning og samtidig har en horisont på max 12 mdr.
Jeg tror så bare at de kommer til at revurdere målene længe inden der er gået 12 mdr.

Ok - et er estimeret salg, vi vil naturligvis også gerne se de første realiserede tal derfor og salget nåes ikke første år.
Igen almindelig forsigtighed og snusfornuft, ikke rationelt hvis man er bare lidt risikovillig og går efter et afkast over middel. Det gør jeg, har altid opnået det de sidste vel 30 år, og har naturligvis en meget stor andel Genmab aktier i porteføljen netop nu. Har god spredning, men bevidst en overrepræsentation af bl.a Genmab aktier.
Er tegningen der pludselig mht salget, ja så kan fremtidig PE pludselig regnes i den absolut høje ende og kursen vil tage et tigerspring.

Jeg er tålmodig og er aldeles sikker på at vi passerer de 2.000 inden alt for lang tid. Tids nok til en høj forrentning, så kan i selv regne på horisonten, men den er ikke 3 år !
På lidt længere sigt er det sandsynligt at vi ryger langt højere.

Den med opkøb! Hvis nu man var CEO, ville man så løbe en risiko for et megatab lige nu?
Det tror jeg ikke og derfor kommer der ikke noget bud nu. Derimod vil der være et helt andet sats kort efter en godkendelse. En sikker og god investering inden markedet helt har fattet værdien på sigt. Dette frygter jeg, at buddet kommer når vi stadig er afventende ift dokumentation af det fremtidige salg. Pokkers hvis der kommer et bud på feks kurs 1.500! Det lyder højt, men vil være alt alt for lavt.

Så kort og godt, lad os så komme over kurs 1.000, en kurs den uden videre kan bære allerede nu, og helt sikkert om tre - fire måneder.1/9 2015 09:05 gwal 473077jeg har efterhånden set, mange, mange gange, at folk benævner aktier, som værende værdisat alt for lavt, fordi markedet ikke forstår et eller andet.

ærlig talt synes jeg det er noget nonsens. i small caps kan det lade sig gøre, men i large cap er virksomhederne så analyserede af så mange, at markedet har en ret god ide om, hvad der foregår. kursen er et resultat af risiko overfor vurderet mulighed. teorien kaldes også det effektive marked - en teori jeg generelt ikke giver for meget for, men som passer rimelig godt på vel analyserede firmaer under forhold, som ikke er synderligt påvirket af psykologi. og i genmabs tilfælde er den så vel omtalt, at enhver psykologisk effekt, vil have fået folk til at købe, ikke sælge, og dermed presses prisen nærmere op over fair value, en længere under den.

det sagt, så kan det sagtens være at genmab står overfor betydelige stigninger. overvejer selv at købe lidt i den. men det er næppe fordi markedet ikke forstår den er mere værd. mere fordi markedet ikke er villig til at tage risikoen.TRÅDOVERSIGT