Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analyse af Exiqon


73148 Helge Larsen/PI-redaktør 8/9 2015 08:37
3
Oversigt

Fra Aktieinfo:


Analyse af Exiqon den 07-09-2015



Kurs på analysetidspunktet: 11,8



Anbefaling:

Kortsigtet - Køb

Langsigtet - Køb



Derfor er Exiqon en interessant investeringsmulighed:



Selskabet har en fremtrædende stilling i segmentet for miRNA. Der er tale om en ny teknologi, som indledningsvis benyttes af en snæver kreds inden for forskning. Markedet er derfor meget lille i startfasen, men Exiqon er i færd med at ekspandere til nye tilgrænsende markeder af betydelig størrelse. Perspektivet er en mangedobling af volumen i takt med at der opnås dokumentation for anvendelse og åbnes for en række nye muligheder med miRNA som biomarkør. Udvikling og håndtering af medicin (valg af bedste lægemiddel blandt flere muligheder) forventes at blive næste trin. Personlig medicin er perspektivet i stedet for en generelt dækkende behandling med et enkelt præparat. Samtidig forskes i muligheden for at anvende miRNA som indikator for risici angående alvorlige sygdomme som kræft. Ideen er at muliggøre tidlig opdagelse ved regelmæssige folkeundersøgelser af sådanne sygdomme ved hjælp af eksempelvis en blod- eller urinprøve.



Selskabets produkter og teknologi er blevet tilpasset forandringen af strukturen hos kunderne med brug af Next Generation Sequencing. Exiqon har opbygget software og sikret adgang til IT-kapacitet for håndtering af Big Data til hjælp for kunderne, såkaldt bioinformatik. Salget i Life Science forretningen satser på dette koncept, og der er adgang til ordreafgivelse af de ønskede produkter via en ledsagende webshop funktion i dette setup.



Inden for Diagnostics samarbejder Exiqon med de førende danske universitetssygehuse inden for prostata- og tarmkræft. Der er opnået en samlet funding til disse forskningsprojekter på 196 mio. kr. Exiqon vil for sin del opnå de kommercielle rettigheder ved succesfuld forskning uden ekstra betaling. Det er netop (02-09-2015) meddelt, at Exiqon fra MOMA (Århus Universitetshospital) har opnået sådanne eksklusive licensrettigheder inden for prostatakræft til to biomarkører beregnet til henholdsvis diagnose via en urinprøve og valg af den bedst egnede behandling via en vævsprøve.



Satsningen på udvikling af diagnostik til tidlig opdagelse af prostata- og tarmkræft er interessant, da behovet er overordentligt stort. Høje krav til verifikation af en sådan ny metode betyder dog, at der skal findes en stor partner, såfremt det lykkes.



Ledelsen forventer, at selskabet vil være fuldt finansieret og ikke får behov for udstedelse af flere aktier (begrænset cash-burn).



Set i forhold til andre biotekselskaber (i særdeleshed de amerikanske firmaer) må børsværdien på 428 mio. kr. anses for at være meget lav. Upside i aktiens kursudvikling kan blive særdeles stor, men investorer må se aktien i et 3-5 årigt perspektiv.



Aktien er en interessant langsigtet investeringsmulighed med high risk/high return struktur".



Hele analysen kan tilgås via linket:






http://www.aktieinfo.net/exiqon07092015/



8/9 2015 09:48 Contrarian 273151



Exiqon ser da spændende ud, men er absolut high risk. især hvis deres diagnostiske programmer lykkedes kan det blive en milliard forretning.

Historikken skræmmer mig lidt. Hvert eneste år siden 2011 har ledelsen lovet positivt EBIT, men det ser først ud til at blive realiseret nu i 2015. Selskabet skal være meget innovative, da de er oppe mod mastodonter.

Såvidt jeg forstår betales Aktieinfo for at lave ovenstående analyse, hvilket man også skal være opmærksom på.

http://www.aktieinfo.net/filer/analysekonceptet.pdf



TRÅDOVERSIGT