Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Min første optionshandel


73446 PMPirate 20/10 2015 02:06
Oversigt

Beklager, hvis der ikke er nogen konkrete aktieråd i dette indlæg. Men måske kan noget af det jeg skriver inspirere andre, og måske kan andre her komme med gode råd.

I fredags lavede jeg min første optionshandel. Jeg købte en put i C20CAP med strike 960 og udløb 18/12.

Jeg er normalt temmelig forsigtig, og denne handel er ingen undtagelse. Men jeg kan se, at jeg på et tidspunkt bliver nødt til at lære om optioner for på passende vis at styre risici i min portefølge. Optioner er ikke lette, og jeg har det sidste halve års tid brugt en hel del tid på at studere dem. Både teorien bag dem og hvordan de rent praktisk fungerer og påvirker markedet.

Men før eller siden er man også nødt til at springe ud i markedet, og gøre sig nogle praktiske erfaringer. Især fordi man er nødt til at lære sig selv at kende, og få nogle praktiske erfaringer med det pågældende instrument. For mit vedkommende skulle det være nu, fordi jeg "risikerer" inden længe at blive nødt til voldsomt at forøge min beholdning af børsnoterede aktier.

Lige nu er det kun omkring 3% af min formue der er placeret i børsnoterede aktier. Næsten 90% er i en unoteret aktie, som er steget voldsomt i værdi, hvorfor jeg har en meget høj risiko på portefølgen, indtil der sker en exit af denne investering. En del er placeret i kontanter, og en større del er placeret i guld.

Min put option er ikke større, end at den stort set dækker risikoen mod fald i mine børsnoterede aktier. Jeg valgte at begynde med en put option fordi jeg mener risikoen for yderligere fald i markedet er undervurderet. Men især fordi jeg mener volatilitet de senere år har været undervurderet, så jeg gerne vil være en smule lang i volatilitet. Det kan også blive med en mindre lang position i calls. Jeg ved at det løbende koster lidt at være lang i volatilitet, men jeg vurderer det i det nuværende marked over længere tid kan betale sig, hvis man ikke kommer for tæt på udløb.

Timingen af min første handel var ikke tilfældig. Jeg havde håbet at gøre det i starten eller midten af august, men det blev forsinket. Og så kom faldet i slutningen af august der fik volatiliteten til at stige, og køb af optioner blev efter min mening for dyrt. Så jeg ventede, og i fredags mente jeg det var tid at slå til.

Her fik jeg min første praktiske erfaring med optionshandel, som jeg håber jeg er blevet klogere af. Naturligvis handlede jeg med limitordrer, og jeg er opmærksom på, at optionerne svinger meget i pris. Men jeg gjorde ikke nogen god handel: Jeg købte sidst på formiddagen, da markedet var opadgående, til kurs 28 for C20CAP5X960. Kort tid efter gik markedet pænt op, og mandag fortsatte det op. Så jeg er altså pænt nede på mit første optionskøb, selvom jeg ikke går i panik over det.

Jeg fortsætter med at følge min oprindelige plan: At holde optionen i cirka 30 dage. Når den tid er gået, vil jeg købe en anden option med længere udløbstid og sælge den jeg har nu. På den måde mister jeg ikke alt for meget i tidsværdi.

Min ide med dette er ikke så meget at tjene penge eller at forsikre mig mod tab i markedet. Det er især for at gøre mig nogle praktiske erfaringer. Men måske kan nogle af de mere erfarne investorer her komme med nogle råd eller kommentarer jeg kan lære af?



TRÅDOVERSIGT