Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Faldet i FINGERPRINT Cards


73511 Helge Larsen/PI-redaktør 29/10 2015 09:02
2
Oversigt

Fingerprint Cards er steget over 1000 pct. i år. Undervejs har jeg flere gange set meget hurtige stigninger efterfulgt af større fald. Typisk sker dette i en opadgående trend pga gevinsthjemtagning både fra kortsigtede og mellemlange investorer. Derefter strømmer der både tidligere og nye investorer ind i aktien efter faldet. Aktien begynder så at stige igen.

Mandag og tirsdag i denne uge steg aktien hele 40 pct. pga af massivt opkøb fra Commerzbank og UBS. Der blev i markedet livligt gættet på at opkøbet var tegn på en snarlig overtagelse af selskabet eller at der blev foretaget shortinddækning i stor stil.

Onsdag kon der tidligt på formiddagen en meddelelse fra Commerzbank om, at banken lukker sit gearede bullcertificat i Fingerprint Cards. Da et kunstigt instrument ikke er en aktie i selskabet vil markedet normalt opfatte en sådan meddelelse som positiv. Udstederen lukker jo ned, fordi denne ikke ønsker at tabe penge på gearet spejling af et selskab med en med kraftigt stigende aktiekurs.

Meddelelsen medførte i stedet et ekstraordinært stort kursfald som på ingen måde lignede den sædvanlige gevinsthjemtagning efter kraftige stigninger i aktien. Faldet som tog de seneste tre ugers stigninger ud af aktien skyldtes især, at en række store aktører anført af UBS massivt solgte ud. Derefter fulgte så salg fra mange mindre investorer.

Tilbage sidder nu rigtig mange forundrede markedsdeltagere . Hvorfor er det nu lige, at et kunstigt instrument kan medføre noget som grangiveligt ligner et meget stort "pump&dump stunt" anført af to eller flere store aktører?

Svaret får vi nok aldrig. Konspirationsteorier er der mange af. Sådan er det altid i aktiemarkedet.

Et par af de sædvanlige råd herfra er:

Køb ikke aktier for lånte penge.

Invester ikke for store beløb i enkelte aktier. Spred risikoen på flere.










29/10 2015 09:31 Helge Larsen/PI-redaktør 173512



Min holdning til Fingerprint Cards og biometrisektoren er uændret. Jeg er meget positiv og forventer indtil videre at være investor på mellemlangt sigt (6-12 måneder). At jeg solgte stort set alle aktier i FING i går tidligt under faldet var ren og skær "profit protection". Jeg køber igen, når der er mere ro og afklaring på situationen.



29/10 2015 09:55 Occam 373513



Det er vel bare en klassisk boble. Den skaber sin egen dynamik uafhængigt af fundamentale forhold. Aktien stiger, fordi den allerede er steget. På et tidspunkt siger nogen bøh, og boblen brister. Det materielle indhold bag dette bøh er underordnet, bare det får nogle til at sælge. Herefter falder kursen, fordi den falder.

Det interessante i denne situation er størrelsen af boblen. Den vidner om, at der er mange aktører, som agerer umodent. Et tegn på, at vi er langt henne i konjunkturen.



29/10 2015 11:04 Hya 473515



OPRÅB
Hvor ville jeg ønske at alle I private investore - blot for uge, ville undlade at trade i Fingerprint aktien.

På den måde ville bankerne tvinges til at kæmpe med hinanden - om at komme til at ligge profitabelt på deres positioner.

Jeg tror nemlig at deres problem er at der er alt for få fingerprintaktier ledige - fordi de fleste er på private hænder -
og at hvis vi bare allesammen holdt vore aktier long, så ville det skubbe kursen langt op - når de skal slås med hinanden - istedet for at plukke kurstab fra de private som svinger i aktien.

Jeg har været med i Dendron DNDN gennem mange år - og kender alt alle de svinske trix som de store spillere bruger sammen og med hinanden når de kan manipulere en aktie med optioner, bull og bear osv

så det er ikke ud af den blå luft at jeg ønsker mig lidt "privat handels pause" i aktien.

så de tvinges til at plukke hinanden -

Alle mine biometriaktier er først til salg i 2016 -
og indtil da kan kursen svinge som den vil.

Kh Hya

PS jeg er helt sikker på at der er fundementale ting der taler for at casen kan folde sig ud i løbet af 2016 -



29/10 2015 11:11 Helge Larsen/PI-redaktør 173516



Jeg er enig Hya. Jeg valgte at sælge alene af den grund, at jeg fornemmede, at salget ville blive ekstraordinært stort. Det blev det så også.

Jeg har nu genkøbt en mindre portion til pensionerne af FING.

I NEXT har jeg suppleret beholdningen yderligere under kurs 140 i morges.



TRÅDOVERSIGT