Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vi er nu i en "helt ny økonomisk tid"??


73529 Hans-Henrik Nielsen 1/11 2015 14:37
6
Oversigt

Nå, så skal vi til det igen.

Jeg har personligt investeret i en lang årrække, og jeg husker tydeligt opturen op mod dot-com krakket omkring årtusindskiftet.

Her blev Warren Buffet i store træk kaldt et gammelt fjols, fordi han ikke investerede i de store digitale pengeafbrændere. Hans metoder blev kaldt gammeldags, og sætninger i stil med "Vi er inde i en helt ny type økonomi" blev ofte skrevet i en hånlig sammenhæng overfor den gode Mr. Buffet.

Så når Finans.dk i dag skriver om Buffet i samme toner, og med et direkte citat i artiklen som følger:

"Spørgsmålet er, om Warren Buffetts old school portefølje er blevet lidt for old school til en moderne økonomi"

Så bliver jeg oprigtigt bekymret.

Jeg investerer ikke selv som Warren Buffet, men hans metoder har bestået tidens test. Så at påstå at hans metoder er blevet for old School til denne "nye tid" antyder enten et medie, der er ude efter at score nogle billige point på en catchy titel eller også er det et tegn på en journalist, der ikke kender sin børshistorie.


Hans-Henrik
https://www.facebook.com/Markettimerdk-165400380191772/

http://finans.dk/live/investor/ECE8174368/Har-Warren-Buffetts-old-school-investeringsstrategi-slået-fejl/?articleId=8174368&ctxref=ext2/11 2015 10:17 Henrik Munthe-Brun 273532Ja, men måske er vi på vej ind i en ny periode hvor Buffet får baghjul af markedet generelt. Personligt kan jeg heller ikke se meget nytte af at have så mange Coca Cola aktier. Det er måske begyndelsen på et nyt marked hvor ny teknologi/nye koncepter osv. vil være fremadstormende ligesom i dotcom perioden. I samme periode var Buffet ligeledes heller ikke var med på bølgen, men han kom til gengæld igennem helskindet.2/11 2015 18:37 Occam 473533Buffett har da taget fejl af og til. Men det er useriøst at diskutere hans beslutninger med en sølle horisont på 12 måneder, som journalisten gør.

Det er meget mere lærerigt at læse Buffetts egen fortælling. Blandt andet om fejlinvestering i den døende tekstilindustri i New England (det eneste, der er tilbage, er navnet Berkshire Hathaway). Læs hans seneste årsberetning, s.24 ff. http://www.berkshirehathaway.com/letters/2014ltr.pdf2/11 2015 22:44 doodha 373534Det er desværre ikke ualmindeligt, at journalister har en useriøs tilgang til det, de skriver om.

I det aktuelle tilfælde vinkler han vel "bare" historien sådan, for at have et afsæt til i det hele taget at kunne skrive en historie.

Journalister lever som bekendt af at skrive historier...3/11 2015 01:18 PMPirate 173536Ja, og børsmæglere som Per Hansen lever af, at folk handler ofte. Så Per Hansen er nok glad for i artiklen at antyde, at han synes Warren Buffetts strategi med først at analysere grundigt og derefter købe og holde i længere tid er gammeldags.

Når det holdes op på relativ performance i forhold til markedet på kort sigt, og man ignorerer relativ performance over længere tid, virker hans argumenter stærke. Men hvad hvis man ser på det over længere tid?TRÅDOVERSIGT