Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Precise Biometrics slaktas fullständigt i morgondagens DI.


73579 Phil Collins 8/11 2015 23:03
Oversigt

Herregud!

Imorgon publicerar Sveriges överlägset största affärstidning Dagens Industri en analys av Precise Biometrics med en riktkurs på 1 kr !!!!

jag gissar att kursen faller ca 35-50% imorgon

Här är en del av artikeln.

Undrar om denna artikel i morgondagens Di kommer påverka imorgon. Riktkurs 1 kr

Efter 15 år på börsen med förluster på 700 miljoner kronor har Precise Biometrics fått ett efterlängtat genombrott och bolaget kommer att vända till vinst när rapporten för tredje kvartalet presenteras på tisdag.
Men när allt äntligen pekar i rätt riktning börjar mardrömmen för biometribolaget.
Plan 2015. Det var vad dåvarande vd:n Thomas Marschall kallade målsättningen han presenterade i årsredovisningen för fem år sedan. 2015 skulle Lundabolaget ta steget in på Stockholmsbörsens lista för medelstora bolag. Det skulle kräva ett börsvärde på 1,5 miljarder kronor, mer än fem gånger det dåvarande värdet. Utmanande men fullt möjligt, konstaterade vd:n.

FAKTA
DI:S RÅD
¿ Rekommendation: Sälj
¿ Risk: Hög
Tre plus:
¿ Ledande teknologi.
¿ Goda förutsättningar för tillväxt för fingersensorer.
¿ Har vänt förlust till vinst.
Tre minus:
¿ Extrem värdering.
¿ Tuffare konkurrens väntar.
¿ Oinspirerande ägarlista.

Planen gick inte i lås och Thomas Marschall lämnade för ett par år sedan och ersattes med Håkan Persson. Bolaget tillhör fortfarande Stockholmsbörsens småbolagslista, men börsvärdet har efter det senaste årets rally lyft Precise Biometrics långt över kvalgränsen till midcap-listan.
Målsättningen från 2010 sätter fingret på något viktigt. Ett förhoppningsbolags överlevnad står och faller med ledningens förmåga att sälja aktier, inte med förmågan att sälja bolagets produkter och tjänster. De senaste tio åren har bolaget omsatt knappt 400 miljoner kronor, medan närmare 1 halv miljard kronor har tagits in i nyemissioner.
15 år efter börsintroduktionen befinner sig Precise Biometrics i förhoppningsbolagens skärseld, där vinsterna ska börja levereras. Med kvartalsrapporten som presenteras på tisdag tar bolaget ett viktigt steg mot att kunna visa på ett positivt p/e-tal. Kvartalsvinsten väntas landa på 3 Mkr, efter förluster på 17 Mkr under första halvåret. Men det är en stor värderingskostym som ska fyllas.
Efter att handeln i biometriaktier utvecklats till en svensk nationalsport har sektorn löpt amok på Stockholmsbörsen. I skuggan av sektorkollegan Fingerprint Cards är Precise Biometrics börsens största vinnare efter en uppgång med 600 procent sedan årsskiftet. Det gör att p/e-talet räknat på Di:s prognos för nästa års vinst är astronomiska 140.
Den främsta tillgången i Precise Biometrics är algoritmen bolaget säljer till fingeravläsarbolag, vilket i praktiken betyder att licensintäkterna nästan uteslutande kommer från Göteborgsbaserade Fingerprint Cards. Mjukvaran från Lund integreras i fingerläsarna från Göteborg, som sitter i snart sagt all världens biometriladdade mobiltelefoner som inte heter Apple eller Samsung. Precis när det har lossnat för fingersensorindustrin på ett storslaget sätt börjar mardrömmen för Precise Biometrics.
Redan för en dryg månad sedan kom ett första tecken på att Precise Biometrics algoritm börjar förlora relevans. Det var när LG valde en algoritm från ett asiatiskt bolag till lanseringen av sin nya mobiltelefon V10.
Fingerprint Cards har i nuläget 30 personer som dedikerat jobbar med algoritmutveckling. Det ska ställas i relation till att det totalt jobbar 22 personer på hela Precise Biometrics.
I samband med Fingerprints rapport i torsdags förklarade vd:n Jörgen Lantto att bolaget har kommit så pass långt att det i dag finns mobiltelefoner på marknaden med Fingerprints egenutvecklade algoritm. Precise Biometrics håller med andra ord på att bli utdesignade från de fingeravtrycksläsare som helt dominerar marknaden. Det kan bli dödsstöten för bolaget.
Det är inte direkt lugnande att bara en person i ledningsgruppen äger aktier i bolaget ¿ även om vd:n sitter på teckningsoptioner. Samtidigt är ägarlistan allt annat än imponerande med Avanza och Nordnet i topp.
För personer som tycker att värderingen har fladdrat i väg i Fingerprint Cards kan det vara läge för ett ögonöppnande förtydligande. Om Precise Biometrics hade värderats i linje med Fingerprint hade bolagets börsvärde legat kring 350 Mkr, vilket motsvarar en kurs på 1 krona per aktie. Det ska jämföras med dagens kurs på 7 kronor.
I år har Precise Biometrics varit ett derivat på dumhet, men på börsen finns det ett bäst-före-datum på dumhet. Det är dock omöjligt att svara på exakt när det faller ut.
Aktien har med all rätt redan backat en del efter Fingerprints illavarslande besked vid rapporten i torsdags, men på ett års sikt finns det alltjämt förutsättningar för ett ras på mellan 70 till 90 procent. Di sätter riktkursen till 1 krona per aktie.

Ett tips från Phil Collins

Sälj alla era NEXT-aktier omgående. Mina källor säger att DI kommer göra en analys av NEXT inom några dagar och den sågningen kan ni ju räkna ut själva. Ta tipset från Phil Collins och sälj. Efter att DI totalsågat NEXT värdering kommer den gå ner till 80 kr.
9/11 2015 07:33 Helge Larsen/PI-redaktør 073580Jeg har hele tiden være skeptisk over for prissætningen af Precise Biometric.

Selskabet har stort set ingen omsætning og ingen guiding, som på nogen måde kan berettige den exorbitante høje prissætning.

Mister selskabet sine leverancer af algoritmer til Fingerprint Cards, så ser det umiddelbart sort ud for virksomheden.11/11 2015 12:36 Tofrida 173599Hej Phil - du snakkede om en kritisk analyse vedr. Next?
Og kom da med navnet på den aktie som skal stige 1000% :−)TRÅDOVERSIGT