Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Låne penge til at investere?


73639 plebplebpleb 18/11 2015 11:18
Oversigt

Hej, proinvestor!

Jeg er en 24-årig mand, som er igang med at uddanne mig til sosu-assistent. Jeg har længe gået og tænkt på, om jeg mon ikke skulle starte på at investere i obligationer og aktier. Dog har jeg ikke så stort et startkapital, og jeg har derfor overvejet, hvorvidt det ville være en god idé at låne penge, som jeg så kunne investere for.

Jeg har prøvet at sammenligne priserne for et forbrugslån på sammenligningssider såsom http://www.samlino.dk/forbrugslaan , og jeg synes personligt at det ser rimelig acceptabelt ud... dog har jeg ikke så meget styr på alle de faglige termer, hvilket er grunden til at jeg skriver til jer herinde.

Tror I, at det er muligt at tjene penge ved at låne penge og så investere dem?

med venlig hilsen
Brian Andersen18/11 2015 13:39 mlama 073641Er det muligt? Ja. Er det en god idé? Nej. Faktisk er det en gennemført dårlig idé, hvor der er to mulige udfald og begge er dårlige: 1) Du taber pengene og er derefter i gæld, 2) Du tjener penge, og tror du kan gentage successen, nu med større belåning - sådan fødes en gambler.

Et par spørgsmål: Hvordan har du fået idéen, og har du forestillet dig konsekvensen af at tabe de lånte penge og blive gældsslave? Hvad vil det gøre ved dit liv?

Kast først penge i markedet, når du har penge du kan tåle at tabe og ikke i en situation som nu, hvor alt er gået op 7 år i træk.19/11 2015 08:28 Jolka 073644Fuldstændig enig. Man skal aldrig låne flere penge til investering end man kan tåle at tabe. Især hvis man som du er ny på aktiemarkedet. Det er som med alt andet. Det kræver øvelse at blive god til at investere. Prøv hellere med den sum penge du har.27/11 2015 17:36 MrEbbe 173724Hvis du vælger at se historisk på det giver aktier et gennemsnitligt afkast på 7% de fleste år væsentligt mere eller væsentligt mindre. De lån du linker til, jamen det er da 10% i renter. Ergo skal du overgå markedet for at kunne afdrage på din gæld, og betale renter. Jeg har selv lavet mine fejl, og har tabt 100% på enkelt aktier, men sådan er en læreprocess, og under en historisk krise. Så jeg kan kun være enige med de andre.4/12 2015 16:31 Repsac 273795Kære Brian. Det er en dårlig ide. Start med mindre og hvis du intet har, så start slet ikke. Selv hvis du kan låne penge til 5%, så vil du historisk kun tjene 2%, ifølge de stats som MrEbbe henviser til. Det står slet ikke mål med risikoen.

Du skal slet ikke bruge mange penge for at starte. Hvis du kan spare 10.000 sammen på 1 år, så har du nok til at komme i gang. Opret en konto hos f.eks. Nordnet og køb 1-2 aktier. Det skal være langsigtede og hvis muligt udbytteaktier. Gør det samme året efter. Når du har 6-8 forskellige aktier, begynder du, at købe flere af dem du allerede har. Som 24 årig har du mange år foran dig, og hvis du kan tilføre 10.000 hvert år plus udbytte og stigning, så har du en fin pension, når du bliver 60 år. Og det med en meget lav risiko.TRÅDOVERSIGT