Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ds Norden vs Torm


73667 madcat 22/11 2015 14:41
1
Oversigt

Hejsa
har netop købt lidt bull 2x i Norden, som gør det rigtig fint i tank, og knap så godt i tørlast. De har ca halvt så mange skibe som torm i mr segmentet, men lidt flere end torm i handy segmentet. De har masser af penge på kistebunden, og ingen gæld. De formår alligevel at tjene penge i dette marked, faktisk 6-700 millioner efter skat i de 3 første kvartaler. BDI er igen banket helt i bund, og står - måske - for en ny optur, nu da kina er kommer lidt igang med importen igen. Kursen er også banket helt i bund, men jeg ser en mulig optur for Norden.
Torm er ved at finde sine ben som aktie igen, og ser ud til at stige lidt. De slæber dog rundt med en stor gæld.

Hvilken aktie ville i vælge ?



22/11 2015 21:33 MrEbbe 273674



Jeg ville vente til der kommer større klarhed over hvad der reelt sker i Kina. Vi ser APMM kommentere at efterspørgslen på fragt har overrasket dem negativt. Kina melder officielt ud at de har en vækst tæt på de 7% men reelt set lader det til at de måske har en vækst omkring de 3%. Dette er ikke befordrende for Norden og deres tørlast, hvorimod tank har rigtig gode tider pt fordi der er så meget olie der bliver pumpet op pt ift. forbruget. Jeg ville umiddelbart købe Torm, da en notering i USA som de snakker om ville skabe yderligere efterspørgsel efter den aktie og deres segment ser bedre ud på kort og mellemlang sigt.



TRÅDOVERSIGT