Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Et hurtigt kig på Vestas


73714 Hans-Henrik Nielsen 27/11 2015 09:30
4
Oversigt

Jeg har fået et spørgsmål om Vestas-aktien, og I skal selvfølgelig ikke snydes for min holdning til denne aktie. Så her kommer mit skriv om den:

Ikke alle aktier egner sig lige godt til TA. Det kan være pga. ejerforhold, likviditet, branche osv. Men Vestas har været en af dem, hvor TA har holdt godt vand. Så lad os kigge hurtigt på den.

Der er ikke voldsomt meget at sige til den, andet end at den er i en super flot optrend.
Aktien respekterer både sin trendlinje samt sit 8 perioders gennemsnit (blå). Det fortæller en del om trendens styrke, når en aktie ikke engang bryder ned gennem dette helt hurtige gennemsnit, så der er godt gang i køberne pt.

På et tidspunkt vil trendlinjen selvfølgelig knække, idet den pt. har en meget højt stigningstakt. Om det bliver ved 450, ved 500 eller ved 1000 kan ingen sige. Men så længe denne trend holdes, ville jeg personligt holde fast i den.

Hvis linjen brydes her omkring de 450-500, så har vi en tidligere top omkring de 400, som ville være et naturligt sigtepunkt. Men hvis vi tager et kig ud i de fundamentale forhold, så er der så meget god omtale, gode tal, fine ordrer og ikke mindst et kommende fokus på miljø via Paris-møderne, så jeg ikke tror et retracement vil kunne komme helt ned til 400. Der står med garanti mange købere klar, der har fortrudt, at de ikke er med på den lækre optur.

Så hvis kurven knækkes, fornemmer jeg, at det kun vil være midlertidigt (dette har jeg intet bevis for selvfølgelig). Er du langsigtet i Vestas ville jeg være relativt tryg ved aktien.

De der kigger på indikatorer vil kunne se, at de forskellige wave-indikatorer viser meget overkøbt på aktien. Dette er jo en naturlig følge af den lange stigning, og jeg vil ikke anbefale, at disse indikatorer bruges til sådanne trendaktier, idet man ofte kommer ud alt for tidligt.

Håber dette gav lidt indsigt i min view på Vestas.

Spørg endelig igen, hvis der er spørgsmål til ovenstående.


Hans-Henrik Nielsen
https://www.facebook.com/Markettimerdk-165400380191772/




27/11 2015 09:34 TeamGarlic 173715



Super-input, Hans-Henrik. Jeg var én af dem, solgte lige før regnskabet, da jeg synes den viste svaghedstegn og ikke ville bryde 400. Gevinsten var rigtig flot, men så sad jeg dér :−)



27/11 2015 11:23 Niels.Platz 173718



Du ser ud til at have ret. Nu har GS og andre også hævet kursmålet. Så mon ikke den foresætter op. Personligt tror jeg den har en fin fremtid nu hvor de også har fået åbnet for salg til Kina. Hvilket kan gå hen og blive rigtig stort for de bruger så meget energi og er generelt positivt stemt overfor dansk kvalitets teknologi.



TRÅDOVERSIGT