Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Olies betydning for økonomierne


73852 SorenSchmidt 14/12 2015 10:41
3
Oversigt

Hej PIer´

Er der nogle skarpe hoveder, der ved hvor stor en betydning olien har for verdensøkonomien. Her tænker jeg ikke i forhold til vigtigheden i produktion etc. Men prisens betydning.

Kan forstå at markedet bliver strukket ned af, at den styrdykkende WTi/Brent. Men jeg tænker da, at det må da være en appelsin i turbanden i de fleste brancher og industrier. Derfor også bedre forudsætninger for aktierne.

Nu ved jeg godt at olieindustrien er stor og skaber en del arbejdspladser, men er der nogle der ved om det stigende rådighedsbeløb ikke overskygger de samlede negative output af olieindustrien?14/12 2015 10:48 Helge Larsen/PI-redaktør 573853Hej Soren,

Der nogle gode pointer i denne video i relation til dit spørgsmål:
14/12 2015 12:16 Occam 673854hej Søren

Vi skal også tage timingen i betragtning.

1. Der er kapitaldestruktion i form af nedskrivning af urentable oliefelter og ledige borerigge samt udsalg (eller bare manglende aktieefterspørgsel) fra sovereign wealth funds.

2. Og der er øget efterspørgsel, fordi forbrugerne får flere penge til rådighed, når deres transport, varme osv bliver billigere.

Man skulle tro, at virkningen af kapitaldestruktionen kom først, fordi den lave oliepris umiddelbart kan ses i regnskaberne; mens forbrugerne først skal opdage, at de har fået flere penge. Men det er jo professionelle folk i olieindustrien, så de indregner en eller anden sandsynlighed for, at olieprisen skal op igen.

Olieprisen har en stor marginal skattekomponent. Det betyder, at lavere oliepris har samme effekt som skattelettelser. I lang tid virker de ikke, og så pludselig virker de alt for godt. Så et muligt scenarie er, at økonomien står stille et par år; hvorefter der kommer en stor boble.

---

I stedet for at spekulere kan vi betragte den faktiske udvikling. F.eks. boligpriserne i Stavanger. http://krogsveen.no/Boligprisstatistikk/Boligprisstatistikk-for-Stavanger-november-2015 Der sker ikke så meget. Priserne falder lidt, men er stadig meget høje. Den norske boble er intakt.14/12 2015 13:22 SorenSchmidt 173855Jeg takker for input, god dag :)TRÅDOVERSIGT