Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Olieaktier? Glem det. Vent til 2020.


73979 creeco 2/1 2016 00:32
Oversigt

Ja, dette statement kommer nok som et chock for de investorer der ser på en falende graf og så tænker at nu er det da faldet nok, nu bør det snart gå opad. Men lidt mere erfarne investorer ved at det ikke begynder at gå opad før der sker en klar bedring i fundamentalerne. For det globale oliemarked er der stadig tunge skyer. Olieselskaberne har investeret massivt i olie i løbet af nullerne hvor vi har set et massivt boom i olieprisen, dette har ledt os til et scenarie som vi sidder i nu hvor der er alt for meget produktion i forhold til efterspørgsel.

Saudi Arabien er her i December kommet med en statement om at de ikke vil reducere i deres produktion da de istedet vil fokusere på at beholde markedsandele. I takt med at olieproduktion bliver mere og mere effektiv, navnligt shale produktion i USA som kan være rentabel helt ned til en oliepris på 45$ vil dette effektivt putte et stort låg på eventuelle lettelses rallyer der skulle være i olieprisen fremover. Dette fordi at så snart olieprisen stiger bare en smule, vil alle de lidende og forgældede olieselskaber straks trykke på knappen på en gang og forhøje udbuddet igen, resulterende i endnu et kollaps i priserne. Det er heller ikke utænkeligt at nye teknologiske fremskridt vil gøre visse amerikanske olieselskaber resilente ved endnu lavere oliepriser fremover. Som mange nok ved har Saudi Arabien en af de mest stabile økonomier i verden samt en meget lav gæld. Med nogle nedskæringer i deres statsbudget vil de kunne overleve ved en lav oliepris i mange år endnu, uden at skulle forgælde sig sønderligt.

Meget specialicerede olieservice selskaber (heriblandt offshore drillers) der leverer service til store olieselskabers projekter i offshore sektoren vil fortsat lide i lang tid endnu da de er afhængige af en oliepris over 60$, og hovedparten af disse vil ende med at gå konkurs. Denne proces vil blive katalyseret af en stigende rente i USA hvilket historisk altid resulterer i en højere grad af konkurser da det vil blive dyrere for dem at låne penge, hvis ikke helt umuligt for nogle. Så selv om olieprisen en dag skulle stige i fremtiden vil det være for sent for mange af disse selskaber. De enkelte vindere der klarer sig igennem krisen uden at gå konkurs vil nyde meget godt af opturen og vil komme ud langt stærkere på den anden side.

Så for at konkludere ser jeg ikke nogen snarlig bedring i olieprisen, og jeg mener at eventuelle investorer i olieselskaber bør vente med at tage en position da langtids prospekterne ser meget usikre ud selv på nuværende niveauer og der er større risiko for tab end gevinst. Hvis man har en meget lang investeringshorisont kan dette dog være et sted at sætte nogle penge som et spekulativt bet på stigende oliepriser i fremtiden efter 2020. De bedste picks vil forsat være de integrede olieselskaber der også reffinerer petroleum, et marked som stadig genererer en mængde profit. Selv disse kan dog stadig forventes at underperforme det generelle marked nogle år endnu. Især her i vintermånederne hvor efterspørgslen for petroleum falder.

Bedste picks for 2016: Chevron Corporation, Exxon Mobil, Anadarko
Værste picks for 2016: Seadrill, Fred Olsen Energy ASA, TGS-NOPEC Geophysical Company, Petroleum Geo-Services, Prosafe, Kværner



2/1 2016 15:55 Sir-Samuel 273985



jeg er enig i meget af det du skriver i dit indlæg.. Dog tror jeg ikke at man behøver vente helt til 2020.. ifølge CNN money, kører f.eks. Saudi-arabien med 100 miliad $ budgetunderskud, hvilket giver et klart billede af at den her lave pris ikke kommer til at fortsætte langtid ud i fremtiden! Ingen har råd til det, ikke engang det land der bruger færest udgifter på produktion af olien.. (selvfølgelig har Saudi råd til det nogle år endnu, men tvivler stærkt på at de vil køre underskudsforretning i flere år)
Personligt tror jeg OPEC når en aftale indenfor 2 år

http://plesspost.dk/?p=322

- Sirsamuel



2/1 2016 17:59 Livermore 273988



Olieprisen er afhængig af situationen i Mellemøsten, som er en krudttønde. En krig i Mellemøsten kan sende olieprisen op med raketfart. Især hvis indsejlingen til Den Arabiske Golf bliver spærret. Det kan heller ikke udelukkes, at regimet i Saudi-Arabien bliver væltet.



2/1 2016 20:37 creeco 073991



Saudierne kommer ikke til at lave et cut i deres produktion da det ikke vil give mening at revurdere deres strategi nu hvor de er nået så langt med den. Samtidig vil det være et kæmpe PR tab og vise til verden at de har givet op. Noget Saudierne aldrig vil kunne acceptere.

http://seekingalpha.com/article/3785606-the-game-changer-saudi-arabia-and-oil?li_source=LI&li_medium=liftigniter-widget



3/1 2016 08:56 Livermore 073997






3/1 2016 17:02 creeco 073999



Iraks tidligere statsministers udtalelser omkring saudi arabien ville jeg tage med et gran salt.



4/1 2016 08:33 Livermore 074008



Konflikten mellem Iran og Saudi-Arabien kan udvikle sig rigtigt grimt. Husk på at det er religiøse fanatikere, der styrer begge lande.



TRÅDOVERSIGT