Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinas fremtidsplaner - Yuan skal være verdens valutareserve


74127 grosenfriis 22/1 2016 13:12
Oversigt

Af de forskellige kilder jeg lytter til, så danner de et billede af, at Kina en plan for fremtiden. Og den drejer sig om at deres valuta Yuan - efter et globalt økonomisk kollaps og genstart - skal overtage en del af den rolle og den magt som US$ har haft som verdens valutareserve siden Bretton Wods aftale lige efter afslutningen af 2. verdenskrig.

Kina har på kort sigt brug for at sælge ud af deres beholdning af amerikanske statsobligationer for at kunne beskytte deres valuta, deres aktiemarked m.v. som p.t. er under stort pres. Men Kina er også igang med at afvilke deres beholdninger af US$ samt værdipapir nomineret i US$ for bedre at kunne modstå et kommende økonomisk globalt kollaps, som ikke kun betyder at lande kan gå bankerot, det kan også betyde at verden mister tilliden til valutaer, herunder til US$. Og de sælger så løbende ud, og i slutningen af 2015 fik de solgt for ca. $250 mia og ved at det sker løbende, så kan de fortsat være heldige at opnå at få en god pris for dem.

Kina arbejder på forskellige platforme, så deres Yuan kan overtage noget af den rolle og magt, som verdens valutareserve i form af US$ har haft siden Bretton Woods aftalen efter 2. verdenskrig.

A) Kina etablerer AIIB som er en konkurrent til verdensbanken og IMF.

B) Kina har udviklet CIPS (China International Payment System) der er et Yuan alternativ til det USA og US$ dominerede SWIFT system.

C) Kina er nu kommet med i IMF som en af de lande hvis valuta med i IMF's Special Drawing Rights (SDR) bestående af US$, Euro, japanske Yen, UK's pund og nu også Kinas Yuan. Det vil få mange banker rundt om i verden til at omrokerer på deres valuta- og obligationsreserver så de i højere grad indeholder Yuan eller statsobligationer nomineret i Yuan og sikkert på bekostning af US$.

D) Kina har lavet forskellige aftaler med mange lande i verden om at oprette det som Jim Willie kalder Yuan Currency Swap facilities og Yuan Currency Hubs. Det første er blot til at kunne veksle udenom US$ som mellemled og til at kunne fortage den nettodifference der evt. skal betales når import/eksport skal gøres op. Hubs er mere avancerede og gør at eksempelvis UK kan udstede statsobligationer nomineret i Yuan i stedet for Pund'et og på den måde lokke investorer til at finansiere UK's underskud på statsbudgettet m.v. til en lavere rente fordi det forventes at flere ville være interesseret i værdipapirer nomineret i Yuan fremfor eksempelvis Pundet.

E) Iht. Jim Willie så er BRICS landene med Kina og Rusland i spidsen ved at lave en BRICS development bank og denne finansieres af USA statsobligationer som de p.t. ligger inde med. Og disse mistænker han skal bruges til opkøb af bla. guld som denne bank skal ligge inde med. Endnu en måde hvorpå bla. Kina og Rusland kan få afvilket deres beholdning af US$ og værdipapirer såsom USA's statsobligationer nomineret i US$. Denne bank forventer han senere vil skifte navn til noget á la BRICS Golde Central Bank for International Trade. Herfra bliver der så udstedt Gold Letters of Credit som kan bruges ved international handel. Så i stedet for at opgøre differencen af import/eksport imellem bla. BRICS landene i US$ eller Kinas Yuan, så bliver det betalt med guld. En måde hvorpå Kina via deres styrke indenfor international handel kan liste en slags guldstandard indenfor international handel ind ad bagdøren.

F) Og senere kan Kina så reelt afsløre hvor mange tons guld de ligger inde med og bruge det til at bakke deres egen Yuan op og selvom punkt E måske i første omgang risikerer at minimere brugen af ikke kun US$ men også Kinas Yuan, så vil punkt E kunne booste Kinas ønske om en guldbaseret Yuan der så vidt muligt skal overtage US$'s rolle som verdens valutareserve. Flere hævder at Kina ligger inde med over 20.000 tons guld og ikke kun de ca. 1.600 tons de officielt erkender. Årsagen er at store mængder guldkøb der købes fra udlandet skal registreret og rapporteres internationalt. Men det skal guld et land selv hiver op fra undergrunden ikke. Kinas mener man producerer mange hundrede tons guld om året og at de importerer mere end 2.000 tons guld om året og at de kan gøre de stealth via Hong Kong.

G) Det er stadigvæk sådan at prisen på guld fremtidskontrakter styres af vesten bla. Comex i USA og LBMA i UK, men Kina er igang med at opbygge tilsvarende børser til handel med råstoffer herunder guld via Shanghai Gold Exchange. Og her forventer man at der reelt kommer lagre med guld som kan leveres, og ikke som nu hvor bla. Comex accepterer alle de fremtidskontrakter bankerne orker at smide på markedet og accepterer at mange handler blot betales i US$ og at der aldrig foretages levering af guld. P.t. mener jeg at der er 300 udestående guld fremtidskontrakter i omløb via Comex i forhold til hvad de reelt har af guld på lager. Hvis Shanghai Gold Exchange kommer i drift og markedet her bliver meget mere reelt i stedet for alt den markeds manipulation der foregår hos bla. Comex og LBMA, så vil vi kunne forvente mere af markedet blive handlet i Shanghai og at prisen på guld og sølv derfor vil stige. Og at dette vil være med til at kunne understøtte en guldunderstøttet Yuan.

/Grosen Friis10/2 2016 19:56 doodha 174229China is on a massive gold buying spree:

http://money.cnn.com/2016/02/10/investing/china-gold/..TRÅDOVERSIGT