Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Beskos snak om bubble (-25% på vej)


74381 DanielBroe 3/3 2016 11:28
Oversigt

Hej,

Hvad er folkets holdning til Beskos analyse af hvor vi er på vej hen? Han har selvfølgelig ikke ret i alt hvad han siger, men jeg respekterer hans arbejde meget, så kunne godt tænke mig at høre fra andre kloge hoveder.

Jeg mener meget afhænger af udviklingen i Kina, og tvivler lidt på at han har ret.

3/3 2016 11:47 Helge Larsen/PI-redaktør 174382Hvilken del af hans arbejde respekterer du meget? Jeg kender ham kun for "dommedagsprofetier" i relation til Novo og bioteksektoren, samt for at være meget bull på luftfart.3/3 2016 12:04 DanielBroe 174385Jeg har ikke været i aktiegamet i mange år, så jeg er selvfølgelig ret begrænset i hvad jeg kan sige om folks analyser mht. om det er rigtigt eller forkert. Der er dit grundlag nok lidt bedre.

Jeg er delvist enig i luftfart har muligheder i sig, og jeg er meget enig omkring hans positive vurdering af General Electrics grundet deres fokus på Internet of Things. Min respekt er nok mere en generelt respekt til erhvervsfolk, seneste 2 måneders volatilitet samt manglende viden vedrørende pålidelighed fra diverse eksperter.

Når det så er sagt, så ligger jeg selv inde med BioPorto, Fingerprint, Genmab bl.a. Alle som jeg stadig beholder trods hans ord grundet den fundamentale analyse af dem.3/3 2016 12:13 Helge Larsen/PI-redaktør 174386Han har anbefalet SAS og luftfart generelt i de seneste to år. Her mener jeg, at man har en strukturel konkurrence mellem selskaberne som gør, at den lavere oliepris umiddelbart ikke får bundlinjerne til at eksplodere som indikeret.3/3 2016 15:25 Spekulant.dk 374388Arh, Helge - Domenick Beskos ramte da nærmest spot on omkring det forestående kollaps i oliepriserne; det var de færreste som havde en klar fornemmelse af hvilken vej vinden blæste på det tidspunkt - han kom nærmest op at skændes med Nordeas højtprofilerede olieanalytiker Thina Saltvedt live i "Millionærklubben" - det kan man så lytte til her: http://www.radio24syv.dk/programmer/millionaerklubben/10314532/25:37/millionaerklubben-17-09-2014/ - og forinden flere argumenter fra Beskos side omkring det gigantiske downside som han jo fik ret i. Den konsensus Thina Saltvedt og en hel del andre (naivt) havde omkring mekanismerne bag oliepriserne, var med til at sænke bl.a. OW Bunker.

Og netop OW Bunker fik Beskos også ret kraftigt advaret imod; mere end de fleste analytikere - luftfartsaktierne vil jeg nu heller ikke betegne som forbiere; Momentum Markets har vist profiteret ganske godt på amerikanske luftfartsaktier - senere blev fokus rettet mod Europa, hvor det vel ikke er gået helt dårligt med eksempelvis SAS, Air France-KLM er også blevet nævnt som en mulighed; oppe med omkring 35% siden december.

Delvist har Beskos jo også haft ret i at der ikke nødvendigvis var et komplet blue sky scenarie i eksempelvis Novo Nordisk; jeg tror der er RIGTIG mange som ikke har kunne forstå mekanismerne bag at denne højt profilerede aktie også kunne komme i modvind.

Bortset fra det vil jeg da give dig ret i at nogle af Beskos synspunkter måske er lidt outrerede og at vurdering af cases måske ikke altid er voldsomt dybdeborende; jeg tror ikke han har gravet særlig dybt i eksempelvis Fingerprint eller Genmab - men har alligevel en meget negativ holdning til disse; det kan man så sige måske ikke er en hel fair tilgang.

Sidst men ikke mindst: INGEN får ret i alt, det gør Domenick Beskos næppe heller - men nu alligevel befriende med analytikere som tør andet end at gemme sig bag en masse forbehold, men i stedet taler rent ud af posen; det gør Beskos - velvidende at det sikkert kan provokere en hel del.

Disclaimer: jeg har ikke selv endnu set indslaget som henvises til her i tråden, og jeg er ikke nødvendigvis enig i Beskos "sortsyn" på flere fronter - ejer heller ikke selv luftfartsaktier pt. Men synes nu alligevel manden fortjener lidt respekt for at spotte noget, andre først fattede omfanget af langt længere henne i forløbet - eksempelvis oliepriskollapset.3/3 2016 17:03 Helge Larsen/PI-redaktør 074389Hej Spekulant, Jeg udtaler mig alene på den baggrund , at jeg helt reelt kun har hørt Beskos udtale sig om det med Novo og SAS for halvanden år siden. Efterfølgende røg Novo ikke i det spåede dybe hul eller SAS-kursen i vejret. Udover det, så har jeg hørt det med "konkurstruede" Fingerprint Cards og sammenligningen med O.W. Bunker for nyligt.

Derfor spurgte jeg Daniel om hvad han respekterede ham for.

Vidste ikke det med hans spådom omkring olien og O.W. Bunker m.m. Respekt for det herfra.
3/3 2016 17:20 Spekulant.dk 074390Helt ok, Helge - jeg synes selv downside-målet i Novo Nordisk måske var lidt overgjort - og måske lidt for "overmodig" med tidshorisonten.

Også thumbs up til dig herfra; bl.a. Bakkafrost har været interessant at følge din indsigt i - den fik du ramt spot on, herunder hvilke triggere der lå i aktien og hvad de drivende kræfter for upside kunne være. At jeg nævner netop denne aktie handler om at jeg synes det er lidt sølle at danske analysehuse primært dækker "Tordenskjolds soldater" når nu der måske er langt mere interessante muligheder andre steder - Bakkafrost var en af disse, tilmed med forholdvis lav risiko og attraktiv prisfastsat. Håber du har fået en solid og velfortjent gevinst i aktien - befriende at du fik sat fokus på denne og laksesektoren generelt.3/3 2016 17:31 Helge Larsen/PI-redaktør 074391Tak Spekulant..Jeg syntes, at laksesektoren ligger lige til højrebenet. Det er ikke sektor som ligefrem spurter, men så længe udbuddet er stramt og efterspørgslen høj, så kan det ikke gå helt galt.3/3 2016 11:54 Occam 474384Tyndbenet analyse. Når man plukker sine data, kan man argumentere for hvad som helst.

S&P er lige nu 9% under ath. Er det en boble, der er ved at briste? Eller har vi bare været gennem to bjørnefælder? Det er der ingen, der ved! Men det har ingen konsekvenser at fremsætte forkerte gætterier.

Han er god til at holde masken, mens han fortæller. Jeg ville ikke spille poker med ham. Jeg vil heller ikke sælge Novo og købe SAS.4/3 2016 02:47 Jolka 174392Domenic Beskos havde ganske ret i at olien skulle ned. sÅ meget skal han have. Hans holdning til såvel Novo som SAS er ikke ny. Han sagde det samme i 2010. Det havde været en dårlig investering,hvis man havde solgt NOVO og købt SAS.
Hvis man venter længe nok, kan man jo også blive konge af Sverige.4/3 2016 02:50 Jolka 074393Han taler ike så meget mere om Alfa Bank.
Han er hverken mere eller mindre klog end andre analytikere.4/3 2016 11:34 Occam 074394Hvor skal kursen hen? Der er tre muligheder: Op, ned eller lige ud.

En sypige tipper også hver tredje kamp rigtigt - uden at kende holdene.4/3 2016 22:07 JAFFASIMON 374397Jeg er som sådan enig i hans betragtning omkring, at sandsynligheden tilter mod et større fald de næste 12 måneder.

Kort opsummeret:
Vi har set et fald i Conference Boards Leading Indicator de sidste 2 måneder, hvorfor den næste "måling" bliver rigtig interessant. På månedlig basis er MSCI i en nedtrend (RSI og MA), men det var vi dog også i 2011 uden at det blev et stort fald. Forskellen mellem 2011 og nu er efter min mening den manglende risikovillighed. Den er mest tydelig i spreadet mellem treasuries og HY - hvor jeg har vedhæftet graf over data* samt momentum på de data (inverted). Flugten fra risiko for mig er ganske tydelig.

Når han nævner at vi er 20 år inde i et bull-marked, så er jeg dog uenig. Jeg går ud fra at når han nævner en tidshorisont på 20 år, så snakker han om sekulære markeder og ikke cykliske. Hvis man ser på PE-værdierne samt det generelle prisindeks' udvikling, så er der klart tale om et "20 års" sekulært bear-marked.

*Opdateret version kan findes her: https://research.stlouisfed.org/fred2/series/BAMLH0A0HYM2

Domenic Beskos, Domenic Beskos.

Domenic Beskos, Domenic Beskos.
TRÅDOVERSIGT