Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Investeringsforeninger


74488 Bubu Invest 29/3 2016 13:37
Oversigt

Hej
Jeg har et spørgsmål angående investeringsforeninger. Jeg er ny i investeringsbranchen og mener ikke selv jeg kan sprede min investering i samme omfang som en investeringsforening. Jeg har overvejet ETF'er men de er skattemæssigt et marridt.
Jeg har dog følgende spørgsmål ift. risiko.

Hvad bør man kigge efter i forbindelse med investeringsforeninger? Udover omkostningerne, og tidligere afkast, og morningsstars rating. Men er der andre ting jeg bør se på? Deruodver:
Mener i at man bør holde sig fra investeringsforeninger som udelukkende investere i danske selskaber?
Mener i at man bør holde sig til investeringsforeninger der investere i europæiske selskaber eller amerikanske selskaber? Her tænker jeg på om nogle af markederne er for højt prissat?

Mit perspektiv er 5-10% i afkast om året og har relativ høj risiko set ift. investeringsforeningernes risikoer, men ikke ift. enkeltaktier.

Hilsen

Nicklas30/3 2016 09:13 supersune 074496Hej Nicklas,

Grundlæggende skal du nok gøre op med dig selv om du tror på du kan finde aktivt forvaltede investeringsforeninger, der kan slå markedet. Set på de sidste 5 år ville en god case her være Fundamental Invest Stock Pick. Det kunne også gælde en investeringsforening med et bestemt fokus såsom danske invest Bioteknologi. Er der ikke nogle aktivt forvaltede investeringsforeninger du ser et større potentiale i end markedet generelt, vil jeg klart foreslå dig at kigge på foreninger der følger index. Generelt bør du overveje om de aktive foreninger er pengene værd. Omkostningerne ved disse foreninger er langt højere end de passive indeksforeninger. Mit foreslag til nye uden så meget viden er klart at vælge en kedelig og 'billig' portefølje af passive foreninger. Så kan man stille og roligt læse og lære mere om investeringer og overveje om man er i stand til at slå markedet. Jeg giver gerne et bud på en sammensætning:

50% Sparinvest INDEX Globale Aktier:
http://www.euroinvestor.dk/boerser/nasdaq-omx-copenhagen/sparinvest-index-globale-aktie/2423086

20% Sparinvest INDEX C20 Capped:
http://www.euroinvestor.dk/boerser/nasdaq-omx-copenhagen/sparinvest-index-c20-capped/11651824

10% Sparinvest INDEX USA Growth:
http://www.euroinvestor.dk/boerser/nasdaq-omx-copenhagen/sparinvest-index-usa-growth/587747

20% Sparinvest INDEX Stabile Oblig:
http://www.euroinvestor.dk/boerser/nasdaq-omx-copenhagen/sparinvest-index-stabile-oblig/18950349

Du kan flytte lidt rund på vægtningen alt efter risiko. Nogle vil nok mene at obligationerne skal helt ud, fordi renter er en del af fortiden, men de er med til at sænke risiko. De globale aktier føler et index der er meget LIDT volatilt og således en god base i en sådan portefølje. Det danske C20 indeks har klaret sig bedre end stor set alle andre de sidste 4-5 år og da du selv er fra Danmark tænker jeg det bør være med. Det er dog værd at overveje hvor meget vækst der er at hente her. I USA handler alt om at blive større og derfor er et fokus på growth her værd at overveje.

Ønsker du at handle lidt aktivt, kan du eventuelt sætte C20 delen ned til 10% og give dig selv lov til at handle for de 10% du frigiver.

Jeg håber du kunne bruge overvejelserne til noget. Jeg tager gerne en videre diskussion om emnet.

Hav en god dag

/Sune4/4 2016 23:50 kandresen83 074534Hej Sune

Jeg står lidt i samme situation som Nicklas, og har lavet en tråd, hvor jeg primært søger skatteforholdende afklaret - måske du kan komme med et kompetent svar på min seneste post?

http://www.proinvestor.com/?p=debat_1&postid=74519&thread=50&start=

@Nicklas du kan jo også kigge med, og se om mine overvejelser har relevans for dig.TRÅDOVERSIGT