Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

"Sell in may and go away"


74644 AndersEgsvang 4/5 2016 15:19
1
Oversigt

Der er sikkert flere af jer, som før har hørt udtrykket "Sell in may and go away". Men hvor stammer dette fra? Hvorfor siger man det, og er der rent faktisk noget i det? Læs med i indlægget her når jeg fortæller, hvorfor man typisk siger det, og hvad man kan bruge det til?


Udtrykket stammer helt tilbage fra gamle dage, hvor brokerne dengang gik på ferie i starten af maj og ikke kom tilbage før St. Leger's Day. Den gang var sæsonen sidste hestevæddeløb på denne dag, og brokerne holdte typisk ferie ind til da. Derfor døde markederne hen i perioden.

Dette er dog ikke tilfældet i dag. Men vi ser lidt samme reaktioner på markedet i sommerperioden. Hvad der helt 100% ligger bag er svært at sige, men et bud ville stadig være at fordi folk begynder at gå på sommerferie, så begynder markederne at miste volumen og mange gange får vi korrektioner i denne periode. Går vi tilbage til 1950 viser statistikken faktisk Dow Jones Industrial Average kun har givet et afkast på sølle 0.3% i gennemsnit, i mellem maj og Oktober. I perioden mellem november til april, da giver indekset et gennemsnitligt afkast på hele 7.5%.

Læs hele indlægget på bloggen: http://www.egsvang-trading.dk/blog/sell-in-may-and-go-awayTRÅDOVERSIGT