Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Input til meget langsigtet portefølje


74757 mads007 28/5 2016 22:16
4
Oversigt

Jeg har lavet en meget langsigtet portefølje for frie midler. Den fungerer som et supplement til ratepension. Ideen er at købe aktier som jeg tænker vil være attraktive også om 20 år. Så vil jeg kunne undgå skat ved ikke at realisere gevinster før jeg skal bruge pengene når jeg skal pensioneres.
Jeg indbetaler 5000 kr om måneden til depotet, bruger Nordnet og benytter muligheden for at geare lidt til en billig rente (1-2%). Jeg køber poster på ca 10000 kr i et selskab for ikke at skulle tage gevinst hjem i for stor en post på et år ude i fremtiden, hvis en aktie afnoteres eller lignende.
Jeg søger således input til vækstselskaber der vil være attraktive også om 20 år... desuden gerne i brancher der ikke er for cykliske for at gøre det nemmere at styre gearingen. Hidtil har jeg valgt:

Ambu
Apple
Amazon
Alphabet
Biogaia
Coloplast
Chr Hansen
Novo
Bettson
Unibet
HDB
MHG
Bakkafrost
Salmar
Pandora
FB
Disney
Fresenius
Norwegean
AAK
Pandora

Fx passer Genmab ikke her, da jeg ikke tror den eksisterer på Børsen om mange år.
Banker er helt nogo :−)))

Har i nogle gode forslag?

Jeg kigger på NNIT, Simcorp, Lufthansa, Bayer som næste køb.

Mvh Mads29/5 2016 00:06 MrEbbe 474763Jeg tænker om du har overvejet en mere rendyrket e-handelsplatform? Det kunne være eBay, Zalando, Alibaba. Du har Amazon, men de er begyndt og have en del streaming, og egen produceret indhold.
Jeg ser desuden heller ikke du har investeret noget tech, som feks. kunstig intelligens her kunne et bud være IBM. Intel som lave alle de chips der skal bruges kunne også være et bud. Umiddelbart er du dækket ind på Virtual Reality via FB, og Alphabet, dem ejer jeg ligeledes selv.
Desuden har du ingen våbenproducent, de betaler fine udbytter, og dem vil der altid være bud efter. Her kunne et bud være Lockheed Martin, SAAB. Jeg har selv Lockheed Martin, og SAAB er på min kandidatbænk
NNIT har jeg selv, og den vil også klart være et bud, jeg ville dog vente til den får et tilbagefald den er steget ret meget på den sidste. Og vedr. luftfart så ville jeg skele mere til Ryanair, den er bygget op på et bedre fundament, med lavere omkostninger, og dermed synes jeg den står bedre fremadrettet.
Desuden har du intet alternativ energi, der vil altid være et behov for energi, vi kan simpelthen ikke overleve uden strøm. Spørgsmålet er bare hvordan vi får vores strøm i fremtiden.

Så har jeg kommet med lidt indhold, samtidig med at jeg har redegjort for nogle af mine egne dispositioner af selskaber der er nævnt her. Håber det kan bruges!29/5 2016 21:34 mads007 174768Tak for input.

E-handelsplatforme... jeg synes det er svært at pege på en branchevinder.

Våben er en god ide. NNIT håber jeg også på rekyl.
Ryanair er en god ide, men jeg er lidt bekymret for risiko for politisk modvind (ensretning af ansættelsesvilkår indenfor EU).
Dominic Bescot (tror jeg han hedder) taler varmt for europæisk luftfart, men jeg er i tvivl om det bliver en væksthistorie. Lufthansa har bevæget sig vandret i umindelige tider.

Alternativ energi er efter min mening sol og ikke andet på langt sigt. Umuligt at forudsige hvem der klarer sig godt der.

Jeg vil gerne finde aktier, der tjener på at middelklassen i verden vokser. Det tror jeg bliver en trend. Brancherne er fødevarer, fritid og fornøjelse og forbrug. Andre brancher?30/5 2016 23:16 MrEbbe 074780For mig at se er du inde på e-handelsplatforme med Amazon, og hvis du så positionere dig yderligere med Alibaba og Zalando feks. Så har du positioneret dig ift. EU, Kina, og USA, og så har du måske ramt en vinder, men de andre vil jo også stige i værdi, i takt med at volumen stiger. Alibaba er alle unge kinesere vokset op med, og kommende generationer vil jo bruge den. Det betyder jo ikke så meget når positioner ikke er større, så kan du jo evt. splitte dine 10k i de to.
Vedr. Lufthansa, så siger du selv at den har bevæget sig sidelæns i umindelige tider, hvad får dig så til at tro at den vil stige nu?
Fritid og fornøjelse, så kunne du jo overveje Nike, Adidas eller lign. Den fitness bølge der ruller, vil de jo profitere af, og der vil blive flere i laveste indkomstklasser vil få råd til den slags.
Og hvis du taler fødevarer så er der jo Nestle, som for mig at se er et premium selskab med rigtig mange forskellige brands indenfor netop fødevarer, så får du meget spredning på.29/5 2016 20:37 BullX3 174766Fornuftigt at have Pandora med dobbelt ;)

Har du en større forventet aktiegevinst ved siden af denne portefølje, siden at du ikke løbende realiserer din gevinst? Hvis ikke, så kan du lige så godt realiserer op til maksimum grænsen for den lave skatteprocent hvert år, så du optimerer din skattebetaling på lang sigt.

På en 20 års horisont, så ville jeg også inkludere lidt mere risikofyldte aktier. Jeg ved godt at du ikke har helt samme belåningsmuligheder hos nordnet, som ved large cap selskaber.
Når du nu er så risikoavers, så burde du da inkludere det finansielle segment. På 20 år, så er der flere banker og forsikringsselskaber der har en mere stabil stigning (inkl udbytte) end mange andre selskaber. Jeg ville uden tvivl købe nogle af dem. Særligt hvis du kan få dem billigt indenfor den nærmeste fremtid, såfremt vi skulle opleve et BREXIT eller andet spændende.

Jeg forstår ikke hvorfor Genmab ikke er interessant, om den er opkøbt til den tid eller ej, så gør lidt løbende gevinst vel ikke det store.
Da du fisker efter forslag, så vil jeg komme til pointen.
De 2 mest oplagte muligheder er da ALK-Abello og Schouw? Kan desuden se du heller ikke har Novozymes.
Evt. Scatec Solar?
Simcorp tror jeg er fornuftigt! I samme kategori kan du også overveje Columbus IT.

Held og lykke med din PF.
29/5 2016 21:25 mads007 074767Ja, jeg får løbende et udbytte fra mit anpartsselskab.
Jeg tænker også at aktiebeskatning kan se meget anderledes ud om 20 år.
Jeg har opsparing i min virksomhed, som placeres i Fundamental Invest II. Desuden har jeg mine ratepensioner, hvor jeg handler aktivt.

Alk-abello er på min radar, jeg har ikke taget den ind, da jeg er i tvivl om hvor lang tid den kan fortsætte... om den bliver en Lundbeck-case, afhængig af nogle bestemte patenter.

Schouw er et godt bud. Jeg synes Novozymes er for dyr lige nu. Branchen passer ellers godt.

Columbus IT, tror du de er en langsigtet vinder? Jeg er ikke særlig godt inde i casen...

Solcelleenergi er i for voldsom udvikling, umuligt at forudsige hvilke selskaber, der bliver branchevindere.29/5 2016 23:14 Jonlind 074771Hej Mads.

Ville du være interesseret i at investerer i index? Eller interesserer du dig kun for enkelte aktier? :)

Mvh. Jon30/5 2016 08:41 mads007 074772Hej Jon

Nej ikke indeks
1. Jeg synes det er sjovt at vælge aktierne.
2. Uanset hvad, så skal den der administrer fonden have et gebyr, det hader jeg :−)
3. Jeg vi gerne geare en lille smule

Hvad sker der med udbytterne hvis man har indeksfond?

Mvh Mads30/5 2016 13:27 Jonlind 074776Hej Mads.

1. Forståeligt at du synes det er sjovt at finde og udvælge aktier du kan investerer i, men hvad med at placerer 80% i ETF'er der følger markedet og bruge de resterende 20% på udvalgte aktier?
2. Hvis du vælger ETF'er er gebyret begrænset.
3. Du kan godt gearer ETF'er en smule.

NB! Du skal være klar over at ETF'ernes skatteprocent og om der er tale om lagerbeskatning.

Mvh. JonTRÅDOVERSIGT