Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Genmab.. kort - lang ?


74813 Darvin 7/6 2016 12:21
Oversigt

Nu har jeg været lang i Genmab i Laang tid - og godt det samme.
Har samtidig haft spekulative positioner i Genmab, (certifikater) men aldrig i nærheden af den faste position.

Hvad så nu, hvor aktien er steget som bare p..... ?
Tja for mit vedkommende ingen tvivl - og deler .

Hidtil har jeg været meget bevidst om at jeg løb en, til tider endog meget stor, stor risiko. Kalkuleret men med sikker risikovillig hånd.

Nu er tiden vel kommet til at indkassere gevinster.
Intet kunne være mere forkert.
Nu er det virkelig tiden at være LAAANG i Genmab. Risikoen nærmer sig med stormskridt et niveau som for NOVO., blot med væsentlig mere upside fremover. Man har ikke en ordentlig portefølje, hvis man ikke er vægtet godt i Genmab fremover.

En ting er at f.eks. CITI Bank siger kurs 2250 er realistisk snart. Alle kappes om at stille nye kursmål, kort sigt, på 1.400 - 1.500 og taler om topsalgsestimater på 7-13 milliarder $ for Darzalex. Husk lige at Genmab får 20 pct heraf - hvert år - når det sker.

En anden ting er muligheden for et opkøb af Genmab - et opkøb som kun kan ske til en kurs på den anden side af 2.000 - hvis det vel at mærke sker snart. Sker det senere bliver det væsentligt højere.

Det vigtigste er imidlertid at risikoen er reduceret. Og at man taler om en medicin som bliver "guldstandarden", hvilket vil sige at topsalgsestimatet mindst bliver indfriet. Her er der ovenikøbet den tilføjelse, en rigtig vigtig tilføjelse, at Darzalex kan gå hen og blive første linie behandlingen, standarden før tid - altså før den er godkendt hertil.

Alt i alt er tidspunktet topsalg sandsynligvis rykket tættere på - og tættere på end nogen analytikere regner med. Deres analyser og kursmål er ganske enkelt bagud på point og kommer til at blive opjusteret, den ene gang efter den anden.

Lad os bare tage det ene medikament, Darzalex. Sælger det, om f.eks. 4 år for 10 milliarder $, med 2 milliarder $ til genmab - svarende til ca. 13,5 milliarder kroner. Hertil skal lægges andet salg - men lad det ligge lige nu.

Med en P/E svarende til NOVO på 25 (Novos P/E for 2015 er på 29,5 !!) - vil værdien af Genmab blive 337 milliarder kr.
Genmab har 7. Juni 2016 en værdi på 76,2 milliarder kr.

Altså taler vi om en faktor på 4,42 vi skal gange dagens kurs med - og så regner vi kun på Darzalex og ikke resten af Genmab.

Kursmålet er ud fra denne betragtning 5.635 ! -

Aktiemarkedet kalkulerer, som bekendt, forventningerne ind mindst ét år forud - så værsgo og spis. En kurs på den anden side af 5.000 er indenfor rækkevidde indenfor 3 år.


Er jeg lang i Genmab fremover - JA alt andet ville være dumt. Bare min vinkel7/6 2016 21:21 Helge Larsen/PI-redaktør 174816Gode tanker. Jeg er helt enig.7/6 2016 21:25 resten 074817Rigtig god "artikel" og god indsigt i aktien.7/6 2016 21:49 investor1989 574818Skal de ikke lige betale nogle omkostninger (Administration, R&D, afskrivninger etc.) og ikke mindst betale skat før du kan regne P/E ud ? Har aldrig set en P/E beregning baseret på omsætningen, den beregning hedder P/S eller price to sales ?7/6 2016 22:04 CPH 374819Rigtig godt indlæg :-) men enig i hvad investor1989 skriver og dernæst udløber deres patent vel også på et tidspunkt, samt der kan komme et nyt konkurrent eller mere effektiv behandling. Men det kan jo naturligvis også ske for Novo mv. - laaang er det helt rigtige svar trods de små indvendinger :-)8/6 2016 22:29 DriftKing 2748211) Jeg er også helt enig med investor1989: Husk at trække omkostninger og skat fra.
2) Desuden - som jeg husker det - vil royalties kunne komme op 20% marginalt. Men altså ikke af hele salget.
3) En P/E på 25 er kun relevant, hvis der ventes pæn vækst fremadrettet. Som patent-udløb nærmer sig, vil dette ikke være tilfældet (snarere negativ vækst).
4) Til gengæld kan omsætningen blive meget højere, hvis Genmab får succes i andre kræftformer.9/6 2016 07:06 Darvin 474826Hej igen


Jeg er slet ikke uenig med jer i kommentarerne.

Mit indlæg var skrevet over en kop kaffe en ledig stund - hvilket måske også fremgår af manglende ord og rodede sætninger m.v.

Mit scope var at vise potentialet i Genmab for nuværende - og jeg lavede nogle forudsætninger. Herunder at jeg kun så på analytikernes estimater for Darzalex, kun på Darzalex. Derfor mangler der højde for Ofa i Sclerose, Humax TF adc og andet samt naturligvis omkostninger og øget udvikling.

Af mange grunde fastholder jeg dog min vinkel, at 5.000 er særdeles realistisk.

Skulle vi trække 2 milliard fra pr år til forskning m.v. ender vi omkring 4.500.
Og så må man jo også se på alt det andet.

Ofa, Duobody m.v. vil også bidrage til toplinien - estimater udelades her, men sandsynligheden er at de nemt opvejer udgiftsniveauet.

Øgede udgifter til forsøg, forskning, pipeline og teknologier skulle gerne give basis for nye produkter. Nuvel - det er jo ingen garanti.

Ja alle produkter går af patent, men hvad er det egentlig man investerer i når man investerer i et range fra Novo over J&J, Gilead, Celgene til Genmab. Mange andre kunne nævnes, også i andre sektorer.
Naturligvis i produkt og marked, men også i ledelse, strategi, teknologi, laboratorier, ekspertise, forskning m.v.
Man investerer således i et selskab, hvor man tror på kontinuerlig frembringelse af nye produkter. Ok - med udsving, idet alt ikke går efter bogen. Derfor sættes P/E kun til 25 !!!

En fremtidig P/E på et tidspunkt, et par år fremme hvor potentialet og teknologien er godkendt, på 25, er særdeles almindeligt og ikke højt.

Genmab er et helt andet selskab om 2 år, en sværvægter indenfor bioteknologi og samtidig et selskab godt forankret med produkter på markedet.

Jeg er iøvrigt helt enig med ROI (David) og tror verden komme til at blive overrasket. Derfor tror jeg også at analytikernes estimater, lige nu, er meget forsigtige og slet slet ikke rummer potentialet.

ROI nævner bl.a. den faktor, de amerikanske investorer "overser" Genmab lige nu, altså rækkevidden. Enig her.

Han nævner igen sandsynligheden for en overtagelse, og at J&J, Gilead eller Novartis enten er handlingslammede eller på vej i handlingsmode. Enig her - de kan blive nødt til det. Overtagelse er således så afgjort på dagsordenen - men jeg håber ikke på det. I så fald vil de 5.000 (eller mere) fordufte.

OK - en pris på 2.500 lige nu ville måske ikke være af vejen

Hilsen Darvin9/6 2016 17:33 Darvin 274830Royalty
M.h.t. royalty så starter den iøvrigt ved 12 pct og når 20 pct ved 3 milliarder.
Det kan naturligvis aldrig give 20 pct i snit, men tæt derpå - så for nemheds skyld regner de fleste blot med 20. Man kan også regne med 19, men det giver en minimal forskel11/6 2016 07:52 Livermore 174838Genmab er en aktie, der virkelig får prygl, når der er en markedskorrektion. Det gælder i øvrigt alle biotek-aktier generelt. Derfor er den bedste strategi at sælge Genmab, når den har steget meget - og købe den tilbage, når den er faldet meget. Alternativt: Købe en mindre portion Genmab, og supplere ved kraftige fald.11/6 2016 08:39 Helge Larsen/PI-redaktør 474839Jeg har Genmab i faste portioner i pensionerne. Dem har jeg ikke rørt ved i flere år. Herudover har jeg aktien privat og i firmaer, hvor jeg "fisker" på tilbagefald.

For lidt over en måned siden købte jeg også nogle bull certifikater. Dem har jeg stadig tjent rigtig godt på selv med 15-17% fald på dem i går. Jeg overvejer dog at sælge dem mandag.

Min tanke er, at købe flere aktier og eventuelt et nyt frimærke i bullcertifikatet, når vi nærmer os fast grund under fødderne igen.TRÅDOVERSIGT